Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Povinné přílohy žádosti pro 5. Výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Martin Škréta Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
1 Grantové schéma – Podpora služeb cestovního ruchu seminář Liberecký kraj.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 2. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Povinné přílohy k žádosti.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 3. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Březen 2005 Opatření 2.2. SROP Rozvoj IKT v regionech.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele IROP
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Druhy kontrol projektu:
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření 2.2 Liberec, Ing. Jaroslav Sibera Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření 2.2 Povinné přílohy žádosti musí být předloženy ve dvou pare, z nichž jedno musí být originál nebo ověřená kopie. Přílohy, které nemusí být ověřené (podepsány a orazítkovány žadatelem): zkušenosti žadatele s projekty, podrobný rozpočet projektu, podklady pro ekonomické hodnocení projektu a projektová dokumentace. Třikrát se předkládá tištěná žádost ELZA (+ elektronicky) a formuláře ISPROFIN (žádost o státní rozpočet)

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Čestné prohlášení Tato příloha bude vytištěna jako součást elektronické žádosti ELZA. Ke dni podání žádosti má žadatel vypořádané veškeré splatné závazky vůči orgánům státní správy a samosprávy. V době podání žádosti, ani v uplynulých třech letech nebyl na jeho majetek prohlášen konkurz, nebylo potvrzeno nucené vyrovnání, atd. Proti jeho statutárnímu zástupci není zahájeno nebo vedeno trestní řízení a nebyl odsouzen pro trestný čin. Žadatel má zajištěny vlastní finanční prostředky na realizaci projektu (nebo minimálně 1. etapy projektu), což průkazně doloží nejpozději při podpisu smlouvy.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Soulad s rozvojovou strategií Výtah ze strategie příslušného územního celku, který se vztahuje k předkládanému projektu. Těmito strategiemi může být například: - program rozvoje územního obvodu kraje - mikroregionální strategie - strategie svazků obcí nebo případně národní koncepce Tento výtah z dokumentu bude opatřen podrobnou anotací zdroje, vč. odkazu umožňujícího vyhledání zdroje.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Podrobný rozpočet projektu Specifikuje ELZA. U investičních projektů je základem rozpočet k stavební projektové dokumentaci a přiloženy musí být i podrobné rozpočty dalších aktivit projektu (vybavení, nákup pozemků, nemovitostí, označení projektu apod.) Podrobný rozpočet musí obsahovat úplný výčet všech uznatelných a neuznatelných nákladů projektu a jeho údaje a součty musí souhlasit s údaji v žádosti.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Podklady pro ekonomické hodnocení projektu Žadatel předkládá studii proveditelnosti v povinném rozsahu uvedeném v příloze PPŽ, tyto osnovy mají závazný charakter.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Doklady o právní subjektivitě žadatele Ve všech případech musí jít o originály nebo o úředně ověřené kopie dokladů od těch orgánů, které o založení, zřízení či vytvoření subjektu rozhodly, případně které subjekt registrovaly. Obce předkládají doklad o přidělení IČ (od ČSU) Svazky obcí dokládají smlouvu o vytvoření svazku obcí a doklad o registraci a doklad o přidělení IČ. Příspěvkové organizace zřízené obcí, krajem, nebo státem dokládají zřizovací listinu a doklad o přidělení IČ. NNO dokládají zakladatelskou smlouvu nebo zakládací listinu, smlouvu či zřizovací listinu podle druhu organizace (ne u o.s.), výpis z příslušného rejstříku (u o.p.s., nadací a nadačních fondů, církevních právnických osob), stanovy s označením dne registrace na MV (u o.s.) a doklad o přidělení IČ u všech NNO. Hospodářské komory ČR a jejich složky dokládají výpis z obchodního rejstříku, nebo doklad osvědčující vznik dané složky podle zvláštního zákona.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele Organizace založené obcí nebo krajem a NNO doloží daňová přiznání za poslední tři účetně uzavřené roky. Pokud mladší, dokládá daň. přiznání za dobu její existence. Obce doloží dluhovou službu za poslední uzavřený rok (obsaženo v ELZE). Kraj, svazek obcí, organizace zřizované veřejnou správou a HK ČR a její složky nedokládají přílohu posuzující jejich finanční zdraví.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Doklad o partnerství Za partnery jsou považovány instituce a organizace, které jsou zapojeny do přípravné a/nebo realizační fáze projektu. Způsob zapojení může být finanční, materiální, poskytnutí odborných služeb nebo kombinace více způsobů. Za doklad o partnerství je považována smlouva nebo písemná dohoda s partnery vymezující jejich úlohu v projektu, práva a povinnosti.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Doklad o prokázání vlastnických vztahů Pokud je součástí projektu nákup a umístění technologií, počítačů, software a nezbytné doprovodné vybavení u žadatele nebo partnera projektu a projekt nevyžaduje územní rozhodnutí, stavební povolení nebo ohlášení, dokládá žadatel pouze souhlas partnera s umístěním a provozem daných technologií. Pokud bude v rámci projektu vytvářena místní nebo regionální komunikační síť a jednotlivé přístupové body do této sítě (typu multipoint) bude moci určit specificky pouze dodavatel až po ukončení výběrového řízení, není tento podklad u přístupových bodů vyžadován při podání žádosti. Dokládat se bude po výběru dodavatele v rámci průběžné monitorovací zprávy, nejdéle však společně se žádostí o proplacení výdajů projektu.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření 2.2 V ostatních případech dokládá žadatel svá vlastnická práva výpisem z katastru nemovitostí a snímkem z katastrální mapy. Výpis nesmí být starší než 90 dní před datem podání žádosti. (Pozemky musí být v katastrální mapě označeny). Jsou-li nemovitosti zatíženy právy třetích osob, musí žadatel prokázat, že tyto skutečnosti neohrozí realizaci uvažovaného projektu. Jiná práva dokládá žadatel v případě, že není vlastníkem nemovitostí dotčených realizací projektu. V tomto případě všechny smluvní akty dovolující žadateli nakládat s nemovitostmi v rámci projektu musí obsahovat právo hospodaření (k budovám, pozemkům) minimálně na dobu 5 let od předpokládaného data vydání Rozhodnutí o účasti SR a SF.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Územní rozhodnutí a stavební povolení, resp. sloučené územní a stavební povolení Pokud podle stavebního zákona je na daný projekt vyžadováno toto povolení/rozhodnutí dle § 32/ § 55 stavebního zákona, dokládá ho žadatel na celý projekt s jednoznačným vyznačením nabytí právní moci. Územní rozhodnutí k registrací žádosti. Stavební povolení nejpozději při převzetí Rozhodnutí o účasti SR a SF. V situaci, kdy je územní a stavební řízení sloučeno podle § 32 s.z., žadatel předloží při podání žádosti sdělení stavebního úřadu o sloučení územního a stavebního řízení. V případě provedení drobných staveb, stavebních úprav a udržovacích prací uvedených v § 55 odst. 2 a 3 stavebního zákona předloží žadatel doklad o ohlášení stavebnímu úřadu a čestné prohlášení žadatele, že stavební úřad nenařídil, že ohlášený záměr podléhá stavebnímu povolení. Tento doklad je předkládán při podání žádosti.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Projektová dokumentace Tato příloha se předkládá 2x u projektů, u nichž je vyžadováno jak územní rozhodnutí, tak i stavební povolení, a to jednak při podání žádosti (vybrané části dokumentace pro územní rozhodnutí), nejpozději při převzetí Rozhodnutí o účasti SR a SF (vybrané části dokumentace pro stavební povolení). Pokud se výše uvedená dokumentace nezpracovává (např. projekt není stavbou), žadatel předkládá nezbytnou dokumentaci podrobně popisující předmět projektu potřebnou k posouzení předkládaného projektu a to vždy při předložení žádosti.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí Vyjádření příslušného orgánu EIA nebo NATURA nepředkládá žadatel, jehož projekt zahrnuje pouze záměry uvedené v materiálu MŽP „Seznam priorit a jednotlivých typů záměrů z programu SROP a JPD Praha Cíl 2“, které nevyžadují předložení dokladu o vlivu projektu na životní prostředí podle zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona č. 93/2004 Sb. Tito žadatelé rovněž nepředkládají žádnou další dokumentace EIA. Pokud je stavební povolení či územní rozhodnutí vydáno po , žadatelé nemusí dokládat posouzení vlivu projektu na životní prostředí EIA. V ostatních případech dokládají dokumenty EIA a NATURA při žádosti.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření ISPROFIN Formuláře ISPROFIN předkládá žadatel jako povinnou přílohu pokud žadatel žádá o příspěvek ze státního rozpočtu. Formuláře se vyplňují a tisknou v ELZE. Žadatel je předkládá v papírové podobě 3x (2x originál, 1x prostá kopie), a současně i v elektronické podobě (součást ELZy, záložka povinné přílohy). Formulář ISPROFIN lze v elektronické podobě stáhnout na webových stránkách Ministerstva financí ČR. Jedná se především o formulář RA 80, RA 81 a RA 82; tj. identifikační údaje akce a bilance investičních, resp. neinvestičních potřeb a zdrojů financování projektu.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Žádost o příspěvek z rozpočtu kraje Není uvedeno v doporučené struktuře financování opatření 2.2

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Smlouva o vedení účtu Jedná se o smlouvu o zřízení zvláštního bankovního účtu (podúčtu běžného bankovního účtu) se samostatným výpisem, který je určen výlučně pro projekt SROP a který bude existovat až do doby ukončení projektu. Na účtu budou zachyceny platby dodavatelům a příjem dotace z programu SROP. Tento doklad doloží žadatel nejpozději před vydání Rozhodnutí o účasti SR a SF.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Doklad o zajištění finančního krytí projektu Žadatel dokládá nejpozději při převzetí Rozhodnutí o účasti SR a SF a to formou rozhodnutí nebo usnesení příslušného orgánu obce o zajištění spolufinancování příslušného projektu. Žadatel nejpozději při převzetí Rozhodnutí o účasti SR a SF musí prokázat finanční připravenost realizovat nejméně 1. etapu projektu. Akceptován je buď výpis z účtu žadatele (ne starší 30 dnů), úvěrová smlouva nebo závazný úvěrový příslib. Obce a kraje mohou finanční krytí prokázat usnesením zastupitelstva obce nebo kraje o finančním závazku obce profinancovat příslušný projekt. V uvedených dokumentech musí být uvedena výše finanční částky, kterou se kraj/obec bude podílet na financování uznatelných nákladů.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Povinné přílohy v rámci opatření Seznam příloh Seznam příloh předkládá žadatel s uvedením počtu listů jednotlivých příloh. Tento doklad je automaticky generován elektronickou žádostí ELZA, kde zadává žadatel jen přesnou specifikaci přílohy a počet jejich listů. Na seznamu příloh musí být uvedeno číslo přílohy a počet stran jednotlivých příloh. Každá příloha musí být podle tohoto seznamu očíslována a seřazena a seznam příloh musí být podepsán žadatelem nebo jeho oprávněným zástupcem.

Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Děkuji za pozornost Ing. Jaroslav Sibera Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod