Operační programy Praha 2007 - 2013 OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální politika III Strukturální fondy EU.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Evropský sociální fond v ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Operační program Praha – Adaptabilita Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení Evropského sociálního fondu Zhodnocení 3.2.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Strukturální politika
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost

Regionální politika Na mapě je zobrazena skladba 14 krajů (NUTS III) do 8 regionů soudržnosti (NUTS II):

Členění území České republiky ÚroveňNázevPočet jednotek NUTS IStát1 NUTS II Regiony soudržnosti 8 NUTS IIIKraje14 LAU IOkresy pražských obvodů LAU IIObce6 249

Finanční prostředky určené pro OP Praha 343,3 miliónů € (cca 9 657,6 mld. Kč)

OP Praha Adaptabilita (OPPA) OPPA –financován z ESF Podpora neinvestičních projektů Částka - 108,39 mil. € (cca 3,05 mld. Kč) Kofinacování z ČR – 19,13 mil. € Řídící orgán – Mag. Hl. m. Prahy OPPA – 4 prioritní osy Příjemci – podnikatelé, veřejná správa NNO, profesní sdružení, školy apod.

OP Praha Adaptabilita (OPPA) Prioritní osa 1 (41,4 mil. €, tj. 38,2 % ) Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 2 (31,6 mil. €, tj. 29,2 % ) Podpora vstupu na trh práce Prioritní osa 3 (31,6 mil. €, tj. 29,2 % ) Modernizace počátečního vzdělávání Prioritní osa 4 (4,7 mil. €, tj. 3,4 % ) Technická pomoc

Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Vzdělávací kurzy a školení Příprava poskytovatelů dalšího vzdělávání Zvyšování kvalifikace zaměstnanců Odborné stáže a přenos zkušeností Rozvoj systémů vzdělávání ve firmách Budování kapacit ve výzkumu a vývoji Poradenství při zakládání nových firem

Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Poskytování sociálních služeb znevýhodněným skupinám na trhu práce Podpora při hledání a udržení práce Vzdělávání pracovníků v soc. službách Rovné příležitosti mužů a žen na TP Slaďování pracovního a profesního života Flexibilní formy organizace práce Sociální ekonomika Rozvoj aktivit NNO v obl. soc. začleňování

Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Inovace vzdělávání na SŠ a VŠ Rozvoj spolupráce škol s podniky Rozvoj distančních a komb. forem studia Vzdělávání pedagogických pracovníků Rozvoj studijních programů na VŠ Začleňování znevýhodněných žáků a stud. Podpora odpoledních vzdělávacích prog.

Prioritní osa 4 Technická pomoc Financování aktivit spojených s - řízením programu - výběrem a monitoringem projektů - evaluací a publicitou programu - podporou schopnosti žadatelů čerpat podporu z programu

OP Praha Konkurenceschopnost (OPPK) OPPK –financován z ERDF Podpora investičních projektů Částka – 234,94 mil. € (cca 6,63 mld. Kč) Kofinacování z ČR – 41,46 mil. € Řídící orgán – Mag. Hl. m. Prahy OPPA – 3 prioritní osy Příjemci – Hl. městi Praha a její městské části, provozovatelé MHD, vlastníci železnic, státní správa, veřejná správa, NNO, profesní sdružení

OP Praha Konkurenceschpnost (OPPK) Prioritní osa 1 ( 174,7 mil. €, tj. 74,4 % ) Dostupnost a prostředí Prioritní osa 2 ( 53,6 mil. €, tj. 22,8 % ) Inovace a podnikání Prioritní osa 3 ( 6,6 mil. €, tj. 2,8 % ) Technická pomoc

Prioritní osa 1 Dostupnost a prostředí Rozvoj MHD, tramvajových sítí, dopr. uzlů Budování záchytných parkovišť Obnova vozového parku Odstraňování ekologických zátěží Revitalizace nevyužívaných území Rozvoj obnovitelných zdrojů energie Budování protihlukových bariér Instalace veřejného osvětlení apod.

Prioritní osa 2 Inovace a podnikání Rozvoj inovační infrastruktury Budování partnerství mezi podniky a VŠ Podpora MaS podniků v oblasti IT Odstraňování ekologických zátěží Spolupráce firem, městské správy a NNO Zvýšení efektivity v oblasti cest. ruchu Zvyšování kvality vzdělávacích procesů Rozvoj inovačních činností podniků

Prioritní osa 3 Technická pomoc Financování aktivit spojených s - řízením programu - výběrem a monitoringem projektů - zajištěním informačních a propagačních akcí a seminářů - vyhodnocením výsledků a studií - podporou schopnosti žadatelů čerpat podporu z programu

Řízení a monitoring OPPA a OPPK Řídící orgán: Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Hlavní město Praha, Magistrát hl. m. Prahy Mariánské nám. 2, Praha 1

Řízení a monitoring OPPA a OPPK Platební a certifikační orgán: Odbor Národního fondu Ministerstvo financí Letenská 15, Praha 1

Řízení a monitoring OPPA a OPPK Auditní orgán: Centrální harmonizační jednotka pro finanční kontrolu Ministerstvo financí Letenská 15, Praha 1