Seminář pro administrátory programu SOMOPRO II 8.1. 2015 Finanční část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Advertisements

Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – Peter Krupka.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Seminář pro administrátory programu SOMOPRO. V 1V 2V 3V 4 Žadatelé Oprávnění žadatelé Granty Požadovaná finanční výše (mil. €)
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář SoMoPro II. Právní část – nezpůsobilé výdaje, porušení rozpočtové kázně a odvody, možnosti promíjení, nejčastější pochybení Mgr. Benišová/1258.
Sociální ekonomika a účetnictví v sociálních podnicích „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ Vzdělávací.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Porušení pravidel OP LZZ Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnost.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Procesy a pravidla finančního řízení (dle Příručky.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Seminář pro administrátory
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Seminář pro administrátory programu SOMOPRO II Finanční část

Srovnání SoMoPro I. a SoMoPro II. Financované projekty Celková částka v €Podíl JMK v € Počet podpořených projektů Počet podpořených „člověko-roků“ Průměrná délka projektu (roky) SoMoPro I , ,792756,52,13 SoMoPro II , ,362663,52,5

SoMoPro II. Celkem projektů: 3. výzva: MU 10 projektů VUT 2 projekty 4. výzva:MU 11 projektů VUT 3 projekty Celkem v programu SoMoPro II. podpořeno 26 projektů.

3. výzva Celkem vyplaceno (70% záloh): ,12 € = ,12 Kč Podíl 60% JMK ,67 Kč Podíl 40% EK ,45 Kč

3. výzva 1. průběžná zpráva2. průběžná zprávaZávěrečná zpráva + ŽoP projektů projekty7 projektů2 projekty projekty7 projektů projekty

4. výzva Celkem vyplaceno (70% záloh): ,3 € = ,38 Kč Podíl 60% JMK – ,83Kč Podíl 40% EK – ,55 Kč

4. výzva 1. průběžná zpráva2. průběžná zprávaZávěrečná zpráva + ŽoP projektů projekt12 projektů3 projekty projektů

Rozpočet projektu a platby Vyplácení MTA – 2 způsoby 1.Po předložení relevantních dokladů. 2.Součást mzdy – zde je nutné počítat s odvodem, MTA se přičte ke mzdě, částka bude jako superhrubá mzda a bude ponížena o odvod SP a ZP.

Rozpočet projektu a platby RCC -Příloha A smlouvy o poskytnutí dotace – závazný slovní popis položek RCC = nutné striktně dodržovat. -V případě změny – žádost o nepodstatnou změnu (JCMM). -Závazná celková výše prostředků na RCC. -Bankovní poplatky – pokud nejsou uvedeny ve slovním popisu položky RCC = neuznatelný výdaj.

Rozpočet projektu a platby Příspěvek na režijní výdaje (10%) – nutné čerpat průběžně dle Příručky čl. 8.13, dále dle čl musí příjemce po vyzvání prokázat, že náklady byly skutečně vynaloženy.

Rozpočet projektu a platby Vše platit ze zvláštního projektového účtu. Na tomto účtu nesmí být evidovány platby, které nesouvisí s projektem. V případě refundace za kalendářní čtvrtletí – do 15 pracovních dní od konce takového kalendářního čtvrtletí. Veškeré výdaje týkající se projektu SoMoPro II. musí být vyplaceny z projektového účtu, v případě plateb z běžného účtu a následné refundace z projektového účtu budeme požadovat doložení obou účtů.

Rozpočet projektu a platby Výpisy z účtů a veškeré doklady související s konkrétním projektem musí být označeny registračním číslem projektu a uvedením textu „program SoMoPro II.“

Rozpočet projektu a platby Platby v hotovosti jsou povoleny pouze ve výjimečných případech (viz. Příručka čl.8.5). V případě drobných nákupů využít platební kartu. DPH – neuznatelný výdaj.

Rozpočet projektu a platby Výplata mezd -Pouze bezhotovostně – v případě hotovostní platby = neuznatelný výdaj. -Příjemce není oprávněn zadržovat hostujícímu vědci žádné platby, dle Smlouvy o poskytnutí dotace je povinen vyplatit hostujícímu vědci mzdu v plné výši dle finančního plánu.

Změny projektu 1.Nepodstatné -Písemná žádost administrátorovi. -Souhlas/nesouhlas administrátora do 30 pracovních dnů. -Žádost možné podat kdykoliv před ukončením projektu. -Např. snížení úvazku vědce, změna popisu položek RCC,…

Změny projektu 2.Podstatné -Písemná žádost administrátorovi. -Žádost schvaluje poskytovatel – formou písemného dodatku ke smlouvě (do 90 pracovních dnů ode dne doručení žádosti). -Příjemce je oprávněn podat žádost o podstatnou změnu nejpozději 90 pracovních dnů před ukončením projektu. -Např. změna cílů projektu, přerušení projektu z důvodů mateřské/rodičovské dovolené, pobyt mimo JMK,…

Změny projektu Včas informovat o veškerých změnách v rámci projektu, není možné pouze zpětně reportovat v průběžné zprávě! – nejde o krátkodobý proces (především u podstatných změn projektu) – změnu možné realizovat až po schválení/podpisu dodatku Žádost v anglickém i českém jazyce.

Průběžná zpráva Odevzdání průběžných zpráv –Do 30 kalendářních dnů od uplynutí období, za něž je průběžná zpráva předkládána. ( Čl.3.8 Smlouvy o poskytnutí dotace ) 3 části: -Průběžná zpráva o projektu -Průběžná zpráva o finančním řízení projektu -Potvrzení o pravdivosti, úplnosti a správnosti údajů 1x listinná, 1x elektronická forma

Závěrečná zpráva Odevzdání do 30 kalendářních dní od ukončení projektu. Poskytovatel závěrečnou zprávu schválí do 60 pracovních dnů, do 30 kalendářních dnů od schválení závěrečné zprávy vyplacení zbývající části dotace. 4 části: -Závěrečná zpráva o projektu -Závěrečná zpráva o finančním řízení projektu -Žádost o platbu -Potvrzení o pravdivosti, úplnosti a správnosti údajů 1x listinná, 1x elektronická forma

Průběžná a závěrečná zpráva Musí obsahovat následující doklady: fotokopie výpisu z bankovního účtu projektu za předmětné období, doklady k převodu finančních prostředků mezi projektovým účtem a účtem běžným, pracovní smlouvu s hostujícím vědcem, doklad o odděleném zaúčtování účetních operací za předmětné období, doklad ke způsobu výpočtu režijních výdajů, kopie článků odevzdaných k publikaci.

Průběžná a závěrečná zpráva Poskytovatel/administrátor je oprávněn požádat příjemce o doplnění či změnu průběžné/závěrečné zprávy nebo o doložení dalších relevantních dokladů a podkladů (Příručka čl. 9.6). Příjemce je povinen do 7 kalendářních dnů od obdržení žádosti požadované doklady dodat. U všech průběžných i závěrečných zpráv budeme mimo výše zmíněné doklady vždy požadovat doložení veškerých relevantních výpisů z účtů, všech faktur, mzdových a docházkových listů apod.

Ostatní Při mailové/písemné komunikaci vždy žádáme o uvádění čísla a názvu projektu. Metodické dohlídky -V průběhu roku 2015 budou provedeny metodické dohlídky na místě u všech projektů. -Musí být přítomen projektový manažer a hostující vědec. -Z naší strany 1 pracovník JMK a 1 pracovník JCMM.

Děkuji za pozornost.