Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka 800 260 500 Možnosti financování protipovodňových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.
OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Obsah Aktuální stav příprav 1. draft OPŽP
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
1.3 OMEZOVÁNÍ RIZIKA POVODNÍ
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
2. jednání Platformy pro budoucí kohezi Obsah  Institucionální zabezpečení přípravy OPŽP 2014 – 2020  Aktuální stav na evropské úrovni  Stav.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Úvod do problematiky OPŽP
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Koncepce environmentální bezpečnosti
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Operační program Životní prostředí
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Plány pro zvládání povodňových rizik
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
zelená linka: Operační program Životní prostředí
zelená linka: Finanční možnosti čerpání z Operačního programu Životní prostředí na vodu.
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
zelená linka: Prioritní osa 1 – Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
zelená linka: OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2014 – 2020 KONFERENCE POVODNĚ A HOSPODAŘENÍ S VODOU Financování.
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Možnosti financování činnosti MAS
Vodohospodářské aktuality
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Operační program Životní prostředí 2014 – 2020
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových opatření z OPŽP Programové období Programové období

PROGRAMOVÉ OBDOBÍ PRIORITNÍ OSA 1 – Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní  Oblast podpory Snížení znečištění vod.  Oblast podpory Zlepšení jakosti pitné vody.  Oblast podpory Omezování rizika povodní Zlepšení systému povodňové služby a preventivní povodňové ochrany Eliminace povodňových průtoků systémem přírodě blízkých protipovodňových opatření.

3 HISTORIE OPŽP  Výzvy VI. (2008), X. (2009), XIV. (2009), XX. (2010) a XXVII. (2011), XXXVII. (2012), LVI. (2013), LVIII. (2014) pro podání žádostí o dotace  Další výzvy se z OPŽP nepředpokládají  Informace o výzvách: PROGRAMOVÉ OBDOBÍ

 Do r podáno ­ 111 žádostí o dotaci na studie PBPO, z toho 101 zrealizováno nebo v realizaci (91 %). ­ 47 žádostí o dotaci na investici PBPO, z toho 8 zrealizováno nebo v realizaci (17 %)  LVIII. výzva 12 žádostí, zatím nevyhodnoceno. PROGRAMOVÉ OBDOBÍ

5

6

7 PODPŮRNÉ DOKUMENTY  2008 vydán Věstník MŽP s metodikou, která stanovuje postup komplexního řešení protipovodňové a protierozní ochrany pomocí PBPO  r – aktualizace dokumentů pro další programové období PROGRAMOVÉ OBDOBÍ

Programové období

PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ZÁKLADNÍ DOKUMENTY Dohoda o partnerství  základní dokument společný pro všechny OP v ČR na období  schválen EK Programový dokument  Česká i anglická verze  Schvalován EK  Připomínky EK k 7. verzi Pravidla pro žadatele  V přípravě  Tématické pracovní skupiny k prioritním osám

PROGRAMOVÉ OBDOBÍ AKTUÁLNÍ STAV PŘÍPRAVY OPŽP verze OPŽP  schválena poradou vedení MŽP  zaslána jako podklad pro neformální dialog na EK  schválená vládou ČR  zveřejněna na stánkách Alokace pro OPŽP činí 2,565 mld. EUR (z toho PO1 28 %) 7. verze OPŽP  Výsledek formálního dialogu s EK  Poslední verze nahrána v systému EK

PROGRAMOVÉ OBDOBÍ PRIORITNÍ OSA 1: Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní INVESTIČNÍ PRIORITA 2 : Podpora investic zaměřených na řešení konkrétních rizik, zajištěním odolnosti vůči katastrofám a vývojem systémů pro zvládání katastrof Specifický cíl 1.3: Zajistit povodňovou ochranu v intravilánu a ve volné krajině  Zprůtočnění nebo zvýšení retenčního potenciálu koryt vodních toků a přilehlých niv, zlepšení přirozených rozlivů.  Hospodaření se srážkovými vodami ve smyslu jejich zadržení v krajině a jejich dalšího využití namísto jejich urychleného odvádění kanalizací do toků.  Obnova, výstavba a rekonstrukce vodních děl sloužící povodňové ochraně.  Stabilizace a sanace svahových nestabilit ohrožujících zdraví, majetek a bezpečnost vyplývajících z „Registru svahových nestabilit“.

PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Specifický cíl 1.4: Podpořit preventivní protipovodňová opatření  Analýza odtokových poměrů včetně návrhů možných protipovodňových opatření.  Budování, rozšíření a zkvalitnění varovných, hlásných, předpovědních a výstražných systémů na lokální i celostátní úrovni, digitální povodňové plány. Hlavní cílové skupiny: veřejný sektor Cílová území: území potenciálně ohrožená povodňovým rizikem a jejich povodí Typy příjemců: obce a města, svazky obcí, kraje, státní podniky, státní organizace, Česká republika - prostřednictví organizačních složek státu, ostatní nepodnikatelské subjekty vlastněné z více než 50% majetku obcemi či jinými veřejnoprávními subjekty i VVI.

Další zatím neznámé….

Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Děkuji za pozornost. Ing. Lenka Čermáková, Evropská unie Spolufinancováno z Prioritní osy 8 – Technická pomoc financovaná z Fondu soudržnosti