„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský sociální fond v ČR
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“ Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu Ing. Zdeněk Vašák RK MMR NUTS II Severovýchod „Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“ 17. 2. 2004 Jihlava

MODELOVÉ PROJEKTY Návrh možných typů projektů î Rozvoj informačních a komunikačních technologií MODELOVÉ PROJEKTY Návrh možných typů projektů v rámci opatření „Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“

Projekt Podmínky î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Dokument nebo dokumenty, které splňují podmínky stanovené operačním programem Podmínky Formální (formát, povinné přílohy) Obsahové (vlastní cíl projektu)

Projekt î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Podklad pro implementační struktury Podklad pro žadatele Zaměřen na 1 opatření v rámci OP Přednosti x nedostatky Silné stránky x slabé stránky

Projektový cyklus î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Analýza výchozího stavu Formulace problému Návrh řešení Udržitelnost projektu Řízení projektu Postup řešení Realizace Monitorování výsledků Ověřování spotřeby zdrojů Celkové hodnocení projektu

Zázemí projektu î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Příprava projektů (zásobník) Návaznost na rozvojové dokumenty Vytváření partnerských vazeb Sledování dotačních titulů

Principy tvorby projektů î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Principy tvorby projektů Naplnění potřeb skupin nebo jednotlivců Neziskový charakter Instituce pro řízení a koordinaci Budování partnerství Přidaná hodnota Soulad s regionálními potřebami Soulad s pokyny pro žadatele Soulad s programovým dokumentem Soulad s národními strategiemi Soulad s horizontálními cíly společenství

Globální cíl SROP î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Dosáhnout trvalého hospodářského růstu a růstu kvality života obyvatel regionů na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst, na zlepšení kvality infrastruktury, na všeobecný rozvoj lidských zdrojů a na prohlubování sociální integrace.

Specifické cíle SROP î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Zvýšit prosperitu regionů rozvojem malých a středních podniků a řemesel a vytvářením nových pracovních příležitostí Všestranně zkvalitnit regionální dopravní a informační infrastrukturu Zlepšit životní podmínky obyvatel, zejména minorit, zvýšit jejich participaci na celoživotním učení a integrovat sociálně vyloučené skupiny do komunity a k pracovnímu uplatnění Zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě regionů, zvýšit objem přímých investic pro rozvoj cestovního ruchu a vytvářet nové pracovní příležitosti

Horizontální cíle î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Udržitelný rozvoj Rovné příležitosti Sociální integrace a zaměstnanost Vyvážený rozvoj regionů Rozvoj informační společnosti

Priority ČR v oblasti informační společnosti î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Priority ČR v oblasti informační společnosti Dostupné a bezpečné komunikační služby Informační vzdělanost Místa veřejného přístupu i internetu (PIAP) Moderní veřejné služby on-line Dynamické prostředí pro elektronické podnikání

Operační cíle opatření 2.2. î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Operační cíle opatření 2.2. Posílení infrastruktury a služeb pro informační a komunikační technologie Zlepšení přístupu obyvatelstva k informacím prostřednictvím internetu Posílení regionálních a lokálních komunikačních sítí

Typy podporovaných projektů î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Typy podporovaných projektů Zavádění širokopásmového internetu Budování míst veřejného přístupu k internetu (PIAP) Rozvoj regionálních a lokálních komunikačních sítí

I. Projektový návrh î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Zavedení širokopásmového připojení internetu Napojení a vybavení úřadu Napojení a vytvoření PIAP v rámci úřadu mimo úřad

Projektový návrh î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Wireless Úřad + PIAP Telecom xDSL

II. Projektový návrh Žadatel: Dobrovolný svazek obcí î Rozvoj informačních a komunikačních technologií II. Projektový návrh Žadatel: Dobrovolný svazek obcí Zavedení širokopásmového připojení internetu Napojení a vybavení úřadu Napojení a vytvoření PIAP

III. Projektový návrh Žadatel: Kraj î Rozvoj informačních a komunikačních technologií III. Projektový návrh Žadatel: Kraj Zavedení širokopásmového připojení internetu Napojení a vybavení úřadu Napojení a vytvoření PIAP

IV. Projektový návrh î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Zavedení širokopásmového připojení internetu Napojení a vybavení úřadu Napojení a vytvoření PIAP Vytvoření místní komunikační sítě s napojením na internet

î Rozvoj informačních a komunikačních technologií

î Rozvoj informačních a komunikačních technologií

V. Projektový návrh î Rozvoj informačních a komunikačních technologií Zavedení širokopásmového připojení internetu Napojení a vybavení úřadu Napojení a vytvoření PIAP Vytvoření místní sítě s napojením na internet Vytvoření bezdrátového rozhlasu

Žadatel 8 % Kraj 4 % MMR 13 % ERDF 75 % î Finanční krytí veřejných uznatelných nákladů u opatření 2.2. Žadatel 8 % Kraj 4 % MMR 13 % ERDF 75 %

î Důležité odkazy www.strukturalni-fondy.cz www.mmr.cz srop@mmr.cz

Ing. Zdeněk Vašák regionální kancelář MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu Ing. Zdeněk Vašák regionální kancelář MMR NUTS II Severovýchod E-mail: vaszde@mmr.cz Tel.: 495052255