Přijď Duchu svatý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uvedení do křesťanského života
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Pentecoste padesátý den velikonoční slavnosti.
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Ostrava Lukáš 18 7Což teprve Bůh! Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? 8 Ujišťuji.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
PF Čaj, to je TEEKANNE Život, to je BŮH Žít – to je pro mě Kristus … Bible, Filipským 1,21 Svůj život v tomto těle žiji ve víře v Božího Syna,
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Uvedení do křesťanského života
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Slovo života Slovo života leden 2012 leden 2012 Každoročně se od 18. do 25. ledna slaví v mnoha částech světa Týden modliteb za jednotu křesťanů, jehož.
Křesťanství.
Probuzenecká hnutí / Bratrské hnutí1 Cíl přednášky  dospět k sebereflexi  poznat a lépe využívat duchovní dědictví zakladatelů hnutí  chránit.
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Prostředky Boží milosti Herľany Prostředky milosti „Ke Kristu nikdo nemůže přijít, pokud ho Otec nepřitáhne.... Nicméně Otec tak nechce.
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Vypracoval: Jakub Moravec
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
PhDr. Miroslava Poláková, Ph.D..  Geografické vymezení antického křesťanství  Konverze ke křesťanství  Narození, křest a smrt  Křesťanská zbožnost.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Vrchol a střed života církve. Základní pojmy: MŠE je z latinského slova MISA a to zase ze slova MISSIO. Mise neboli poslání. Původně mše končila slovy:
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Týden plný zážitků, her, srandy, kamarádů, modliteb, mší… Zakončeme prázdniny společně! Od 12 do 18 let
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Křesťanství B. Trojanová.
Evangelizace doma.
Máš dost síly plavat proti proudu?
Slovo života Duben 2013.
Digitální učební materiál
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Občanská nauka Tematický okruh:
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
Přípravný kurz na PŘ z KN 26. března 2019 v 15:00 hod. v učebně 204
Transkript prezentace:

Přijď Duchu svatý

do křesťanského života". Svátost biřmování tvoří se křtem a eucharistií souhrn "svátostí uvedení do křesťanského života". Život s Bohem

do křesťanského života". Svátost biřmování tvoří se křtem a eucharistií souhrn "svátostí uvedení do křesťanského života". Život s Bohem

do křesťanského života". Svátost biřmování tvoří se křtem a eucharistií souhrn "svátostí uvedení do křesťanského života". Život s Bohem

do křesťanského života". Svátost biřmování tvoří se křtem a eucharistií souhrn "svátostí uvedení do křesťanského života". Život s Bohem

Vždyť „svátost biřmování“ pokřtěné „dokonaleji spojuje s církví a obdařuje zvláštní silou Ducha svatého, proto jsou ještě více povinni šířit a bránit víru slovem i skutkem jako opravdoví Kristovi svědkové“. Život s Bohem

Proč biřmování? Protože chci! (výraz dospělosti) - chci být křesťanem - chci být pro druhé Je tedy třeba vysvětlovat věřícím, že tato svátost je potřebná k posílení křestní milosti. Život s Bohem

Příprava na biřmování má být zaměřena k tomu, aby vedla křesťana: k důvěrnějšímu spojení s Kristem, k živější důvěrnosti s Duchem svatým, aby mohl lépe převzít apoštolskou odpovědnost Život s Bohem

BIŘMOVÁNÍ Dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí a budete mi svědky. Sk 1, 8

Pozvání k spolupráci s Bohem BIŘMOVÁNÍ Pozvání k spolupráci s Bohem

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Výchova k modlitbě Modlit se Přátelé spolu mluví Modlit se

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Návod jak žít s církví Žít s Ježíšovými přáteli Pomáhat jim Slavit mši svatou Prožívat společenství

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Vypořádat se s nevěrou Nestydět se za víru Vědět, proč věřím Žít jako věřící Nestydět se za víru

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Formace svědomí Žít podle křesťanských zásad Snaha o dobrý život Snaha o život podle křesť. zásad Žít podle křesťanských zásad

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Porozumět Bibli Číst Bibli Znát Bibli, znát Boha Číst Bibli

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Umět mluvit o Bohu Snaha poznat víru Známka, že si jsme s Bohem blízcí Snaha poznat víru

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Žít pro druhé Zapojit se do života farnosti Dospělý žije pro druhé Zapojit se do života farnosti

BIŘMOVÁNÍ Cíl přípravy Výchova k modlitbě Návod jak žít s církví Vypořádat se s nevěrou Formace svědomí Porozumět Bibli Umět mluvit o Bohu Žít pro druhé

Přijď Duchu svatý