Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia v oborech Strojírenská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Rozvoj regionálního školství s podporou EU Jana Drahotová MŠMT Karolinum UK Praha, 20.října 2004.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. 30. října 2008 Odbor Evropských programů MŠMT

Odbor Evropských programů2 Základní informace o Opatření 3.2 Výzvy realizované v rámci Opatření 3.2:  - 1. výzva leden 2005  - 2. výzva prosinec 2005  - 3. výzva srpen 2006 Žádosti:  Celkem přijato žádostí: 398 za cca 2 miliardy Kč  Celkem financováno žádostí: 180 za 757 mil. Kč

Odbor Evropských programů3 Všeobecné zaměření projektů ESF  podpora zaměstnatelnosti a sociálního začleňování znevýhodněných jednotlivců  podpora podpůrných opatření k rozvoji systémů a struktur a k posilování kapacit poskytovatelů služeb pro cílové skupiny

Odbor Evropských programů4 Programy podpory Opatření 3.2  Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách (PpA)  Rozvoj učitelských studijních programů (PpB)  Rozvoj dalšího vzdělávání na vysokých školách (PpC)  Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje (PpD)

Odbor Evropských programů5 PpA - Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách v rámci bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů  prohloubení vnitřní diferenciace a zejména kvalitativního rozvoje bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů, modulové uspořádání programů a realizace těchto studijních programů  spolupráce škol s odbornými pracovišti a s organizacemi zaměstnavatelů (při přípravě a realizaci studijních programů)  Zájem Konečných uživatelů: - podáno celkem žádostí: financováno: 88 projektů v celkové výši 410,5 mil. Kč

Odbor Evropských programů6 PpB - Rozvoj učitelských studijních programů  zkvalitnění učitelských studijních programů počátečního i dalšího vzdělávání a jejich realizace  zkvalitnění programů pedagogické způsobilosti pro absolventy vysokoškolských programů nepedagogického zaměření a jejich realizace  Zájem Konečných uživatelů: - podáno celkem žádostí: 78 - financováno: 43 projektů v celkové výši 167,2 mil. Kč

Odbor Evropských programů7 PpC - Rozvoj dalšího vzdělávání na vysokých školách  zkvalitnění a realizace rozšířené nabídky dalšího vzdělávání na vysokých školách v souladu s prosazováním aktivní politiky trhu práce  Zájem Konečných uživatelů: - podáno celkem žádostí: financováno: 35 projektů v celkové výši 117 mil. Kč

Odbor Evropských programů8 PpD - Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje  tvorba a realizace programů dalšího vzdělávání zaměřeného na oblast věcného a finančního řízení, inovačního podnikání a podnikání ve výzkumu, šíření výsledků vědy a výzkumu do praxe, transfer technologií a osvojování si znalostí o ochraně duševního vlastnictví pracovníků z oblasti výzkumu a vývoje  Zájem Konečných uživatelů: - podáno celkem žádostí: 34 - financováno: 14 projektů v celkové výši 62,2 mil. Kč

Odbor Evropských programů9 Celková výše podpory v jednotlivých programech PpAPpBPpCPpD 49%24%19%8%  PpAZkvalitňování vzdělávání na vysokých školách  PpBRozvoj učitelských studijních programů  PpCRozvoj dalšího vzdělávání na vysokých školách  PpDRozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje

Odbor Evropských programů10 Nejčastější problémy realizace projektů  Podcenění administrativní stránky řešení projektů  Nedostatečně promyšlený tým realizátorů projektu  Nedostatečná komunikace mezi žadatelem a partnery projektu  Špatně nastavené indikátory

Odbor Evropských programů11 Méně časté problémy realizace projektů  Nedostatečně promyšlené aktivity projektu  Nedostatečně naplánované čerpání finančních prostředků

Odbor Evropských programů12 Nejčastější problémy při ukončování projektů  Nákup dalšího zařízení před skončením projektu  Úpravy kanceláří a výukových prostor ke konci projektu  Tisk nových studijních opor na konci projektu  Nákup nepřiměřených zásob kancelářských potřeb  Nepřiměřená výše odměn

Odbor Evropských programů13 Pozitivní stránky realizace projektů v rámci opatření 3.2  Realizace principu partnerství při přípravě a při řešení projektů  Příprava a pilotní ověření inovovaných studijních programů, včetně vytvoření studijních opor  Vytvoření nových kurzů celoživotního vzdělávání  Zájem vysokých škol o projektový způsob získávání finančních prostředků na výuku  Vznik projektových center na vysokých školách

Odbor Evropských programů14 Užitečné odkazy Kontaktní adresa: Odbor Evropských programů MŠMT Karmelitská 7 Praha 1