Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Samsung Daniel Krčál, 5.A.
Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.
Analýza Centra ProEquality
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_CJK43060BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
 Narodil se po deseti dcerách do rodiny sládka v Litomyšli 2. března  Smetana se již od svých 4 let na popud svého otce věnoval hudbě. Učil.
Jakub Jan Ryba Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Petr Sís Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Bedřich smetana Život a dílo
Když jsme byli prvňáčci V první třídě jsme se učili číst ve slabikáři, psát v písance a počítat.
Rektor Zdroj:
Unikátní metalová skupina
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
napsala Stephenie Meyerová
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Christian Andreas Doppler
AMERIKANIZACE.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
JOSEF ŠKVORECKÝ * NÁCHOD.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Šifra mistra Leonarda Postavy a místa
Guns N´Roses.
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
VY_32_INOVACE_CJK42660BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_733_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
50cent Curtis James Jackson. Zajímavosti narozen 6. července 1975 New York narozen 6. července 1975 New York známý je spíše pod pseudonymem 50 Cent, je.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/14/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
František Hrubín Jan Musil.
Radion Drozdov.  První hry se objevují v roce  Thomas Goldsmith si nechal patentovat tento nápad a vymyslel tak první hru.  Hra se odehrávala.
Beethoven by Andy Ludwig van
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Shakira.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Leo Rosten životopis, charakteristika.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
MAHENOVO DIVADLO Markéta Kilianová 8.C, 2011/2012.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Emil František Burian
* = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Pitbull.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
M ARGARET M EADOVÁ Vypracovaly: Veronika Marešová, Dana Peremská.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Jan Neruda - dílo.
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire, USA Studoval na Amherst College, rok 1985 strávil studiem umění ve Španělsku skupina Epsilon 2.B

Nejstarší ze tří dětí Vyrostl na kampusu Phillips Exeter Academy Jeho otec byl učitelem matematiky, matka varhanistkou Odmala veden k hudbě Jeho láska k šifrám, kryptografii a záhadám patrná již od dětství, díky otcově povolání skupina Epsilon 2.B

V dětství jeho otec Danovi a sourozencům připravoval různé hry s hádankami O Vánocích Brownovi sourozenci nenašli dárky pod stromečkem, jejich otec jim dal mapu a nápovědu, sourozenci museli hledat Jedna z kapitol Šifry Mistra Leonarda je inspirována jednou z těchto her skupina Epsilon 2.B

Po vystudování chtěl být Brown profesionálním hudebníkem Vydal kazetu písniček pro děti, pojmenovanou SynthAnimals V roce 1990 založil vlastní vydavatelskou společnost a vydal CD Perspective Roku 1991 se přestěhoval do Hollywoodu, aby se stal skladatelem a pianistou Tou dobou učil na Beverly Hills Preparation School skupina Epsilon 2.B

Je členem National Academy of Songwriters, pravidelně se účastní jejich setkání Zde poznal svojí manželku Blythe Newlonovou, vzali se v roce 1997 V roce 1993 vydal CD Dan Brown V roce 1994 vydal CD Angels and Demons Na přebalu alba Angels and Demons byl stejný motiv jako na přebalu knihy Andělé a Démoni skupina Epsilon 2.B

Na dovolené na Tahiti v roce 1993, po přečtení jedné z novel Sidneyho Sheldona, se rozhodl stát spisovatelem Začal pracovat na své první knize, Digitální Pevnost Digitální Pevnost je zasazena do španělského města Sevilla, kde strávil rok 1985 skupina Epsilon 2.B

Roku 1996 ukončil kariéru učitele a stal se spisovatelem na plný úvazek Digitální Pevnost byla vydána roku 1998 Během let 2000 a 2001 vydal další dvě knihy, Andělé a Démoni a Pavučina lži Jeho první tři knihy neměly velký úspěch, dohromady se jich prodalo méně než kusů při jejich prvním vydání Čtvrtá kniha, Šifra Mistra Leonarda, znamenala průlom v jeho spisovatelské kariéře skupina Epsilon 2.B

Šifra se stala bestsellerem, dosáhla vrcholu New York Times Bestseller list během prvního týdne po vydání v roce 2003 V roce 2005 byl časopisem Forbes zařazen mezi nejvlivnější celebrity, jeho příjem byl odhadnut na 76.5 milionů dolarů ročně Další jeho novelou je Ztracený Symbol, byla vydána roku 2009 a je třetí novelou, kde vystupuje postava Roberta Langdona Ztracený Symbol měl velké úspěchy, během prvního dne se všech formátů knihy prodalo přes jeden milion kusů skupina Epsilon 2.B

Čtvrtou a nejnovější novelou s Robertem Langdonem je Inferno, které vyšlo v roce 2013 Inferno se ihned stalo bestsellerem V interview z roku 2006 Brown uvedl že má nápady pro přibližně 12 dalších knih skupina Epsilon 2.B

Brown a jeho sourozenci věnovali 2.2 milionu dolarů Phillips Exeter Academy, aby tak uctili památku jejich otce Peníze byly použity na modernizaci technického vybavení školy skupina Epsilon 2.B

skupina Epsilon 2.B