Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003."— Transkript prezentace:

1 Autor: Tomáš Vohradník

2 Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003

3 • Robert Langdon: hlavní postava, znalec náboženské symboliky, známý ve světě • Sophie Neveu: kryptoložka, vnučka Jacquese Saniera, pomáhá Langdonovi • Silas: služebník Opus Dei (náboženská skupina), pomáhá Aringarosovi a Učiteli se Svatým grálem • Biskup Aringarosa: hlavní představitel Opus Dei, velice bohatý • Učitel: záhadný muž, který podává informace o Svatém grálu Aringarosovi a Silasovi, nakonec se ukáže, že jde o Langdonova přítele Leigha Teabinga, zbohatlíka, kterýž zasvětil život pátrání po Svatém grálu

4 Odborník na symboly Robert Langdon je odveden policií do Louvru, kde byl zavražděn správce, vedle jehož těla byl záhadný vzkaz. Robertovi se postupně podaří luštit kód, který po sobě Jacques Saniere (správce) zanechal. Později se k němu připojí i policejní kryptoložka Sophie Neveu, která je Sanierovou vnučkou, a vysvětlí mu, že je on je podezřelý a pomocí jejích informací se jim podaří zprávu rozluštit a zjišťují, že to byla jenom špička ledovce, jedné velké záhady, kterou po sobě zanechal Jacques Saniere. Da Vinciho díla se stala indiciemi, pomocí kterých je uschováno tajemství. Postupně se ukazuje, že Jacques Saniere byl nejvýše postaveným členem Priory of Sion, organizace, která po léta střežila Svatý grál a jeho tajemství a jejíž členem byl i Da Vinci. Robert a Sophie postupně celé tajemství rozluští. Jejich pátrání znepříjemní fakt, že Robert zůstává jediným podezřelým z vraždy Jacquese Saniera. V knížce dále vystupují postavy dvou členů katolické organizace Opus Dei, a záhadného Teachera (Učitele), kteří také pátrají po Svatém grálu a později i zkříží cestu Robertovi a Sophii. V knížce je popisována "katolizace" pohanů a jejich rituálů a mluví se zde o původu různých katolických symbolů a relikvií. Je tu popisována úloha církve v počátcích křesťanství a vysvětlené tajemství Svatého grálu nebo i jiných zajímavých věcí (např. číslo PHI).

5 • Jiný pohled na řešení problémů • Netradičně byla zápletka hned na začátku, tudíž nebyla kniha ze začátku nezáživná. • Poučný a zajímavý děj s reálnými prvky • Historická fakta

6 • Francouzské slova, která nejsou přeložena

7 Kniha mi přišla velice zajímavá, poučná a poutavá. Byla to první kniha, kterou jsem četl od autora Dana Browna a díky níž jsem si tohoto autora oblíbil. Kniha byla později vydána i jako film, ale jako kniha se mi líbila více. V dnešní době trend čtení knih upadá a nahrazuje jej sledování filmů navržených podle knih, tím vzniká novodobý problém s rozvíjením představivosti, kterou získáváme pomocí čtení. Doporučuji si tuto knihu přečíst.

8 Dan Brown Kniha


Stáhnout ppt "Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003."

Podobné prezentace


Reklamy Google