Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

*22.6.1964 = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "*22.6.1964 = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června."— Transkript prezentace:

1 *22.6.1964 = americký spisovatel thrillerů

2 Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června 1788.Leží v oblasti tradičně nazývané Nová Anglie, má asi 1 a čtvrt miliónu obyvatel a rozlohu 24 239 km². Na severu sousedí s Kanadou (Québec), na východě s Maine a s Atlantikem, na jihu s Massachusetts a na západě se státem Vermont. Hlavním městem je Concord, největším městem je Manchester. Heslo státu je "Live free or die„. New Hampshire Úkol: Znáš heslo našeho státu?

3 O životě : Je synem středoškolského profesora matematiky, získal tzv. státě New a hudebnice. Brown vystudoval elitní střední školu Phillips Exeter Academy, kde jeho otec učil, a r. 1986 absolvoval vysokou školu Amherst College. Nějakou dobu učil angličtinu na Phillips Exeter Academy, než se stal spisovatelem na plný úvazek. Zajímá se o kryptografii. Jeho manželka Blythe je historička umění a malířka. Tvorba Dana Browna se neustále pohybuje na hraně mezi fikcí a skutečností. Čtenář většinou neví, ve které oblasti se právě nachází a autor hranici záměrně rozmazává.. Čtenáře prakticky nutí, aby byla kniha přečtena téměř „jedním dechem“. Brown však často využívá a rozmělňuje motivy „vypůjčené“ z děl jiných autorů, například z díla spisovatele Umberta Eca. Úkol: Víš,co je to kryptografie ?

4 DÍLO : V roce 2003 se z autora relativně úspěšných thrillerů stal podle výsledků ankety časopisu Time jeden z nejvlivnějších lidí na světě a z jeho dalšího románu celosvětový fenomén. Knihy se prodalo po celém světě více než 80 milionů výtisků a údajně jde o největší bestseller 21. století. Podle tohoto díla byl natočen neméně známý film.V hlavní roli symbologa si zahrál Tom Hanks a po jeho boku ztvárnila roli vnučky zavražděného mnicha Audrey Tautou. Ukázka z knihy(Kapitola 1): Robert Langdon se ztěžka probouzel. Kdesi ve tmě nepříjemně drnčel telefon. Zašátral po lampě u postele a rozsvítil ji. Rozespale zamžoural po přepychové ložnici v renesančním stylu, zařízené nábytkem z doby Ludvíka XVI., s freskami na stěně a ohromnou mahagonovou postelí s nebesy. Kde to sakra jsem? Na žakárovém županu pověšeném na sloupku postele si přečetl ozdobný nápis HOTEL RITZ, PAŘÍŽ. Pomalu začínal přicházet k sobě. Poznal jsi o jakou knihu a jaký film se jedná ?

5 Šifra mistra Leonarda (Da Vinciho kód)

6 Další DÍLA: Digitální pevnost (Digital Fortress, 1997) Andělé a démoni (Angels and Demons,2000)- první román o Robertu Langdonovi Pavučina lží či Anatomie lži (Deception Point, 2001) Ztracený symbol (The Lost Symbol, 2009), pracovní název Šalamounův klíč (The Solomon Key)


Stáhnout ppt "*22.6.1964 = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června."

Podobné prezentace


Reklamy Google