Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Zápisy právních vztahů k nemovitostem
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV GEODÉZIE
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Dopad nového stavebního zákona do praxe KÚ
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Vedení správního řízení
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Obchodní společnosti.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Katastr nemovitostí od 1. ledna 2014 Daniela Šustrová
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
První rok s novým katastrálním zákonem (z.č.256/2013 Sb.) Daniela Šustrová.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Komerční využití systému ISDS
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Právo na informace Tereza Danielisová,
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Právní vztahy k nemovitostem Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitosti Mgr. Jakub Kříž.
N_SD/c-pVPH TB č. 10 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 2. část.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Aplikace Monitorovací systém
Podání žádosti o dotaci
Zprostředkování kontaktu
Zprostředkování kontaktu
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
DÁLKOVÝ PŘÍSTUP DO KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pracovní setkání obCÍ vykonávajících funkci veřejného opatrovníka Krajský úřad Jihočeského kraje České Budějovice
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Katastr nemovitostí (od veřejný seznam).
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Podání žádosti o dotaci
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Transkript prezentace:

Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn

Služba sledování změn § 55 odst. 6 KatZ: „Na základě údajů katastru se poskytuje služba sledování změn v katastru zajišťující informování vlastníků a jiných oprávněných o postupu zápisů elektronickými prostředky.“ § 16 odst. 1 KatZ: „O vyznačení, že právní poměry jsou dotčeny změnou, katastrální úřad informuje, nejpozději den poté, co ke změně došlo, vlastníka nemovitosti a jiného oprávněného … mají-li zřízenu službu sledování změn v katastru, informuje prostřednictvím této služby.“

Služba sledování změn § 19 a 20 vyhlášky č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí úplata podle přílohy č. 9 vyhlášky

Komu se poskytuje? OS, který je k nemovitostem v katastru zapsán jako vlastník (vztahuje se i na duplicitní zápis vlastnictví, právo hospodaření, přídatné spoluvlastnictví), zástavní nebo podzástavní věřitel, oprávněný z věcného břemene, oprávněný z předkupního práva  ujednaného jako věcné právo, nebo oprávněný z práva zpětné koupě, oprávněný z práva lepšího kupce, nájemce nebo pachtýř.

Co se poskytuje? K nemovitostem jsou poskytovány informace o vyznačení upozornění, že právní vztahy jsou dotčeny změnou (informace o plombě podle § 16 odst. 1 KatZ), provedení vkladu, provedení záznamu, zápisu poznámky (včetně poznámky k OS). V rámci sledování změn údajů o řízení jsou poskytovány údaje o významných úkonech katastrálního úřadu v řízeních, jichž je OS účastníkem. Sledování změn řízení se poskytuje pouze webovou službou.

Jak se poskytuje? ČÚZK zasílá informace: elektronickou poštou, do datové schránky, SMS (sledování nemovitostí) nebo webovou službou (i sledování neukončených řízení V a Z – zápis operací do řízení, vložení účastníka do řízení).

Kolik to stojí? Dle počtu nemovitostí, ke kterým má uživatel zapsáno vlastnictví nebo JPV Nemovitosti, ke kterým má OS uvedené právní vztahy, jsou automaticky zařazovány ke sledování. Není umožněn jejich výběr. Seznam je možné prohlížet ve webové aplikaci. 0 – 20 sledovaných nemovitostí: jednorázový poplatek 200 Kč, 21 a více sledovaných nemovitostí: 10 Kč za nemovitost a rok.

Kolik to stojí? Maximální výše úplaty činí 500 000 Kč. Při poskytování informací o sledovaných nemovitostech a řízeních webovou službou se úplata snižuje o 20 %. ČÚZK zašle 30 dnů před koncem období sledování uživateli výzvu k zaplacení úplaty za poskytování služby pro následující období, a to na kontaktní údaje sdělené uživatelem za účelem správy zákaznického účtu.

Službu bude možné platit v hotovosti na katastrálním úřadě bezhotovostně, na základě výzvy k platbě

Zřízení služby sledování změn Žádost o poskytnutí služby sledování změn se podává ČÚZK prostřednictvím webové aplikace (nutná DS) nebo písemně na adresu ČÚZK nebo osobně prostřednictvím KÚ.

Zřízení služby sledování změn prostřednictvím WAE OS musí mít DS Do WA žadatel povinně zadá tyto údaje: FO: Rodné číslo, ID DS PO: IČO, ID DS typ služby (1 - poskytování přes SMS, email, DS; 2 – přes WS, pro sledování změn řízení) kontaktní údaje pro zasílání administrátorských zpráv, kontaktní údaje pro zasílání notifikačních zpráv fakturační adresa, je-li odlišná od adresy trvalého bydliště nebo sídla společnosti výpočet ceny, zaslání přístupových údajů do DS uhrazení ceny zákazníkem – poté se služba aktivuje

https://ozs.cuzk.cz/

https://ozs.cuzk.cz/

Při prvním přihlášení změnit heslo!

Písemná žádost podaná ČÚZK Žádost v listinné podobě se podává na tiskopisu Úřadu, jehož vzor je zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup. Žádost v listinné podobě musí být opatřena úředně ověřeným podpisem.

Osobní žádost doručená prostřednictvím KÚ OS nemusí mít DS. Při osobním podání žádosti ověří katastrální úřad totožnost žadatele, aplikace provede automatické navázání na OS z ISKN.

Správa účtu a zrušení sledování Správa účtu prostřednictvím WA (není nutné mít DS). Zrušení služby: OS prostřednictvím webové aplikace, zánikem OS (např. úmrtí FO), nezaplacení úplaty za následující období sledování.

Správa účtu

Správa účtu

Zprávy sledování změn

Zaplombování nemovitosti

JPV s vazbou k OS

Změna vlastnictví

Otázky?

jaroslav.holy@cuzk.cz Děkuji za pozornost!