PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Stavební zákon a územní plánování
Celostátní síť pro venkov
Informační zdroje Ústavu územního rozvoje pro projektanty územních
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Organizace Státní správy
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informační kulturní portál
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Státní správa Petr Machala.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Vodohospodářské aktuality
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
odbor politiky bydlení
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno Hana Šimková a kolektiv Březen 2005

1. Úvodní slovo – informace o ÚÚR Ústav územního rozvoje je organizační složkou státu, zřízenou Ministerstvem pro místní rozvoj. Ústav připravuje podklady pro odbory MMR, např.: odbor územního plánování odbor regionálního rozvoje odbor bytové politiky odbor cestovního ruchu Kontaktní informace: Jakubské nám. 3 PO BOX 234 601 00 Brno Česká republika Tel.: +420 542 423 111  Fax: +420-542214705   Internet: www.uur.cz  

Práci ÚÚR můžeme podle charakteru rozdělit na: stálé činnosti dokumentační, informační a vydavatelská činnost (vedení odborné knihovny, vydávání časopisu Urbanismus a územní rozvoj, příručky Limity využití území, Dotčené orgány státní správy, Slovník územního plánování,...) mezinárodní spolupráce (IFHP, NUO HABITAT, ESPON, atd.) monitoring, zpracování dat, www informace (Evidence územně plánovací činnosti, Portál územního plánování, Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů, Monitoring komunálního bydlení, Monitoring prům. cen budované dopravní a technické infrastruktury, ...) monitoring a poradenská činnost v oblasti regenerace sídlišť poradenská činnost pro orgány státní správy a samosprávy Politika územního rozvoje ČR Spolupráce na novém stavebním zákonu a vyhláškách Cestovní ruch a kulturní dědictví odborné publikace, metodické příručky, informační materiály tematické úkoly publikační činnost

2. Portál územního plánování V roce 2004 uvedl Ústav územního rozvoje pod záštitou Odboru územního plánování Ministerstva pro místní rozvoj do provozu Portál územního plánování. Portál územního plánování je jedním z modulů projektu Monitoring územního plánování. Po projektové přípravě, budování technologického základu, ověřování provozu, řadě diskusí a změnách koncepce je portál rozcestníkem, který vás navede na zdroje informací o územním plánování. Portál byl přepracován z databázové úlohy do podoby statických stránek dle normy XHTML 1.0 Strict a byl aktualizován tak, aby splňoval kritéria přístupnosti pro weby veřejné správy. Portál je přístupný ze stránek ÚÚR a ze stránek MMR. Cílem portálu je vytvářet otevřený a průběžně aktualizovaný systém odkazů na relevantní informace v oblasti územního plánování a územního rozvoje, které vyplývají zejména z činnosti ÚÚR, MMR a ostatních orgánů veřejné správy a odborných institucí. Systém je určen pro veřejnou správu, odbornou i nejširší veřejnost. Úkol „Portál územního plánování“ patří od roku 2004 mezi stálé činnosti ÚÚR.

Adresa Portálu ÚP http://portal.uur.cz Portál ÚP – titulní strana

3. Struktura Portálu ÚP Levé menu portálu O portálu Mezinárodní dokumenty Dokumenty v České republice Další dokumenty Obecné informace o území Oborové informace o území Pravé menu portálu Hledání na portálu Aktuality Instituce Orgány územního plánování Dotčené orgány státní správy Stavební úřady Právní předpisy Teorie, publikace Slovníky Příbuzné portály Otázky a odpovědi

Mezinárodní dokumenty Územně plánovací nástroje na celostátní úrovni v zemích EU Portál ÚP – Územně plánovací nástroje na celostátní úrovni v zemích EU

Dokumenty v České republice Územně plánovací podklady ČR Územně plánovací dokumentace a územně plánovací podklady krajů Územně plánovací dokumentace a územně plánovací podklady obcí Portál ÚP – Územně plánovací dokumentace a územně plánovací podklady obcí

Další dokumenty Oborové informace o území Národní zprávy, koncepce, politiky, plány Statistiky, profily Osídlení, sídelní struktura Demografie, sociologie Bydlení Občanské vybavení, služby Příroda, krajina, životní prostředí Kultura, historie Ekonomika Průmysl Nerostné bohatství Zemědělství, lesnictví Vodní hospodářství Doprava Technická infrastruktura Rekreace, cestovní ruch Obrana, bezpečnost státu, CO Obecné informace o území Evidence územně plánovací činnosti v ČR Územně identifikační registr Mapové podklady Všeobecná geografická data

Instituce Dotčené orgány státní správy Mezinárodní Národní Regionální Územní plán velkého územního celku Územní plán obce Regulační plán Rozhodnutí o umístění stavby Rozhodnutí o využití území Rozhodnutí o chráněném území a ochranném pásmu Rozhodnutí o stavební uzávěře Rozhodnutí o dělení a scelování pozemků Orgány územního plánování Obce Obce s rozšířenou působností Kraje Ministerstvo pro místní rozvoj Ministerstvo obrany

Stavební zákon a prováděcí předpisy Stavební úřady I. a II. stupně Právní předpisy Stavební zákon a prováděcí předpisy Související právní předpisy Teorie, publikace Teorie Publikace Příklady publikací ÚÚR – metodické příručky, sborníky, informační materiály, ročenky, časopis Urbanismus a územní rozvoj

4. Závěr Soustředění informací z oblasti územního plánování poskytovaných státem do jednoho místa - zkrácení doby nutné pro vyhledání potřebných informací. Zpřístupnění informací o územním plánování a územním rozvoji široké odborné i laické veřejnosti - realizace práva občana na přímý přístup k informacím. Snadná dostupnost prostřednictvím Internetu – zavedení moderní informační technologie do služeb poskytovaných občanům. Snadná orientace v přehledné a jednoduché struktuře systému pro vyhledávání relevantních informací na www stránkách institucí, v dokumentech, databázích, registrech apod. Aktuálnost informací zajištěná průběžným vkládáním autorizovaných dat. Zpětná vazba od více subjektů poskytujících příbuzné informace. Nepřetržitý provoz - zajištění nepřetržité dostupnosti uvedených informací 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Transparentnost, důvěryhodnost, bezpečnost a pořádek v poskytování informací jako služby veřejné správy občanům ve specifických podmínkách informační společnosti.

Děkuji Vám za pozornost