Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Podpora meziobecní spolupráce
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
ECVET v Programu celoživotního učení
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Co má obsahovat prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
Různé role zástupce ředitele školy
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Maturita 2015.
Metodická podpora úprav RVP ZV
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Obecná psychologie II
pro navazující magisterské studium TVS
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Úvod do managementu 1. seminář
Management a rozvoj obcí
Analýza financování přenesené a samostatné působnosti obcí a krajů v ČR Petr Toth koordinátor projektu Praha
Ekonomická část. Informace:  účetní závěrky sestavené k – termín odevzdání do (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Podmínky vypracování Vypracujte e-learningovou studijní oporu (přípravu na vyučovací hodinu), která bude k dispozici široké pedagogické veřejnosti jako.
Chyby v psaní seminárních prací
Seminární práce N_TiM/pMPH.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Základy psychologie a psychopatologie VZ kombinované
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Případová studie Seminář 2014.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Sociálně-právní ochrana dětí Úvod do předmětu Ukončení: klasifikovaný zápočet Požadavky k zápočtu: 80% účast na seminářích aktivní práce na seminářích.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Zdravotnický management
Zdravotnický management
Zdravotnický management
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Zdravotnický management
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky

Požadavky k zápočtu Vypracování seminární práce na vybrané téma z psychosomatiky Vypracování seminární práce na vybrané téma z psychosomatikynebo Účast na výzkumném záměru Účast na výzkumném záměru

Požadavky k zápočtu Vypracování seminární práce na vybrané téma z psychosomatiky: Vypracování seminární práce na vybrané téma z psychosomatiky:  Termín odevzdání: do , v případě využití předtermínu na zkoušku – 5 dní před termínem zkoušky.  Rozsah: cca 5 – 10 stránek  Forma: vymezení cíle práce; stručná přehledová studie; struktura: úvod, odborný text, závěr; problémový charakter; návaznost jednotlivých podkapitol, citace dle citační normy, minimálně jeden zahraniční zdroj - originál.

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Účast na výzkumném záměru Účast na výzkumném záměru  Zadavatel výzkumného záměru: Magistrát města Plzně Odbor bezpečnosti a prevence kriminality a prevence kriminality  Realizátor výzkumného záměru: Katedra psychologie Oddělení psychologie zdraví a výchovy ke zdraví

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Záměr výzkumu: Záměr výzkumu:  „Dotazníkové šetření o návykových látkách, rizikovém chování a zdravém životním stylu na ZŠ a SŠ v Plzni“ Oblasti výzkumu: Oblasti výzkumu:  Návykové látky: zkušenosti a názory  Hostilita a šikana  Stravovací návyky  Primární prevence na školách

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Výzkumný soubor: Výzkumný soubor:  Žáci 7. a. 8. tříd základních škol se sídlem v Plzni.  Žáci 2., 3., 6., a 7 ročníků víceletých gymnázií se sídlem v Plzni.  Žáci 2. a 3. ročníků čtyřletých gymnázií se sídlem v Plzni.  Žáci 2. a 3. ročníků středních odborných škol a středních odborných učilišť se sídlem v Plzni.

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Organizace výzkumu: Organizace výzkumu:   Vytvoření skupin – : Skupina pro výzkum na ZŠ: Skupina pro výzkum na ZŠ: 2 členná – jeden člen z dvojice bude koordinátor. Skupina pro SŠ: Skupina pro SŠ: 4 členná – jeden člen ze skupiny bude koordinátor.  Role koordinátora: komunikuje s vedením školy, s členy skupiny a s pracovníky KPS. Domlouvá termín realizace výzkumu na škole. Odměna: zohlednění na zkoušce.

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Organizace výzkumu: Organizace výzkumu:  Oslovení škol – dohodnutí termínu realizace – od 24. – uskuteční se em (vedení školy – ředitel + zástupce ředitele – adresy vyhledat na www stránkách školy). Text u pro vedení školy bude k dispozici na www stránkách KPS. Koordinátor doplní návrh termínu + kontakt na sebe.

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Organizace výzkumu: Organizace výzkumu: Vyzvednutí dotazníků dle dohodnutého termínu na škole + poučení k zadávání – od do  Dílčí termíny bodu vypsány na Portále ZČU – všichni ze skupiny se na termín zapíší. Koordinátor před termínem poučení napíše na počet dotazníků pro

Požadavky k zápočtu – účast na výzkumném záměru Organizace výzkumu: Organizace výzkumu: Realizace dotazníkového šetření na školách – sběr dat – od do  Čas na zadávání dotazníků v jedné třídě – cca 2 vyučovací hodiny.  Po realizaci dotazníkového šetření předat dotazníky ihned k dalšímu zpracování na KPS – do rukou dr. M. Svobody nebo ing. P. Mizerové.

Organizace přednášek Termíny konání přednášek: 3.3.; 10.3.; 24.3.; 31.3.; 14.4.; 5.5; - HJ 100 (11:10 – 12:50) Termíny nekonání přednášek: 17.3.; 7.4.; 28.4.; Náhradní bloková výuka – v úterý – čas a místnost - bude upřesněno. Prezentace z blokové výuky budou k dispozici na www stránkách KPS.

Požadavky ke zkoušce Znalost odpřednášených témat z psychosomatiky na úrovni zapamatování, porozumění a aplikace do analogických příkladů:  Termíny budou vypsány na Portále ZČU.  Zkouška ústní - prověřování znalostí ze čtyř dílčích otázek vztahující se k různé problematice psychosomatiky.

Literatura Faleide, A. (eds). Vliv psychiky na zdraví. Praha: Grada, Danzer, G. Psychosomatika. Praha: Portál, Morschitzky, H. Sator, S. Když duše mluví řečí těla. Praha: Portál, Poněšický, J. Psychosomatika pro lékaře, psychoterapeuty i laky. Praha: Triton Tress, W. (eds.) Základní psychosomatická péče. Praha: Portál, 2008.

Literatura Další literatura se zaměřením na:  Dějiny psychologie  Obecnou psychologii a psychologii osobnosti  Psychologie zdraví  Psychoterapii  Psychopatologii  Biologii a fyziologii člověka  Kliniku nemocí

Děkuji za pozornost