Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY"— Transkript prezentace:

1 Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Střední škola technická a obchodní, Kosinova, Olomouc

2 LOGO KABINETU

3 Sídlo KMK Střední škola technická a obchodní, Olomouc Kosinova 4
Kontakt na vedoucího KMK: Ing. Herna Jaroslav Telefon:

4 Vzdělávací nabídka školy
Čtyřleté studijní obory zakončené maturitní zkouškou (certifikát - maturitní vysvědčení)0 Tříleté učební obory (certifikát - výuční list) Nástavbové studium pro absolventy učebních oborů (certifikát - maturitní vysvědčení) Zkrácené studium (certifikát – výuční list) Další vzdělávání – dílčí kvalifikace (certifikát osvědčení o dílčí kvalifikaci)

5 Vzdělávací nabídka školy
Čtyřleté studijní maturitní obory 26-45-M/01 Telekomunikace 26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik - silnoproudá zařízení 26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik - výpočetní a elektronické systémy Tříleté učební obory 26-51-H/02 Elektrikář - silnoproud 26-59-H/01 Spojový mechanik Zkrácené studium – 1 rok

6 Vzdělávací nabídka školy
Škola spolupracuje s cca 60 firmami v Olomouci a blízkém okolí. 9 stipendijních programů pro žáky školy. Jsme členem hospodářské komory.

7 Členové KMK Ing. Jaroslav Drexler – VOŠ a SPŠ Šumperk Ing. Michal Rudolf – SPŠ Přerov Ing. Josef Zedník – SŠTO Olomouc Ing. Jiří Burda – VOŠ a SPŠE Olomouc Ing. Miroslav Stloukal – odborník z praxe,

8 ZAMĚŘENÍ KMK Profesní podpora učitelů elektrotechnických předmětů.
Sdílení zkušeností. Prohlubování odborných znalostí a kvalifikace. Zlepšování pedagogických dovedností a znalostí učitelů. Zvýšit kompetence pedagogických pracovníků. Propojit elektrotechnické vzdělávací aktivity SŠ. KMK je otevřený – mohou se zapojit všichni.

9 AKTUALITY Aplikace vzdělávacích produktů z programu OPVK
Byl proveden prvotní výběr materiálů (cca 2000 odkazů) Probíhá roztřídění do skupin: teoretická elektrotechnika (TE) elektronika (E) silnoproudá elektrotechnika (SE) měření (M) automatizace a robotika (A) telekomunikace (T) číslicová, mikroprocesorová a výpočetní technika (CT) BOZP - ochrana před úrazem el. proudem (BOZP)

10 AKTUALITY Byl vytvořen základ databáze literatury z uvedených oblastí:
teoretická elektrotechnika (TE) elektronika (E) silnoproudá elektrotechnika (SE) měření (M) automatizace a robotika (A) telekomunikace (T) číslicová, mikroprocesorová a výpočetní technika (CT) BOZP - ochrana před úrazem el. proudem (BOZP)

11 AKTUALITY Dotazník pro učitele SŠ
ke zjištění informací a požadavků v rámci projektu IKAP Sběr informací z jednotlivých škol na pořádání workshopů, webinářů Sepsání příkladů dobré praxe Odborné stáže a praxe žáků

12 AKTUALITY Seminář využití kapesního počítače micro:bit ve výuce SOŠ
Termín: Čtvrtek   hodin  Místo konání: VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3  Cílová skupina: Vyučující SOŠ, kteří zatím nemají s využitím kapesního  počítače micro:bit zkušenosti.  V blízké budoucnosti plánujeme semináře na téma: inteligentní elektroinstalace RC didactic

13 CÍLE A ÚKOLY V následujícím období se budeme věnovat zejména těmto úkolům: Zpracování a vyhodnocení výstupů z dotazníku pro učitele elektrotechnických předmětů na zapojených středních školách. Třídění vzdělávacích produktů z programu OPVK a posouzení vhodnosti využití ve výuce konkrétních odborných předmětů. Pokračování v tvorbě databáze učebnic a odborné literatury. Realizace seminářů a workshopů (podle potřeb učitelů sš a v návaznosti na nákup pomůcek v rámci projektu IKAP). Vytváření přehledu o aktuálních novinkách v elektrotechnice a inovačních trendech používaných oborových technologií. Tvorba databáze vhodných firem a institucí pro stáže.

14 Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Ing. Jaroslav Herna, krajský metodik - vedoucí KMK Kontakt: ,


Stáhnout ppt "Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google