Období 2007-2013 Strukturální fondy: cca 510 mld. Kč (17,87 mld.€) Fond soudržnosti: cca 250 mld. Kč (8,82 mld. €) (celkem 752,7 mld. Kč tj. 26,69 mld.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Fondy EU: Programovací období v České republice Programovací období z pohledu podnikatele Olomouc,
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Evropský sociální fond v ČR
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Využívání fondů EU v letech 2007 – 2013 Strategie a programy ČR INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Jana Římská Odbor řízení operačních programů Ministerstvo.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Období Strukturální fondy: cca 510 mld. Kč (17,87 mld.€) Fond soudržnosti: cca 250 mld. Kč (8,82 mld. €) (celkem 752,7 mld. Kč tj. 26,69 mld. Euro na celé období bez domácího spolufinancování) míra spolufinancování z fondů 85 % spolufinancování z národních zdrojů 15 %

Cíl Konvergence (ČR mimo hl. m. Praha) OP Doprava (MD)5 759,1 Infrastruktura OP Životní prostředí (MŽP)4 917,9 OP Podnikání a inovace (MPO)3 041,3 Podnikání OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT)2 070,7 OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV)1 837,4 Lidské zdroje OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT)1 828,7 7 x regionální OP (RR)4 659,0 Regionální intervence Integrovaný OP (MMR)1 553,0 OP Technická pomoc (MMR)263,0 Cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost (Hl. m. Praha) OP Praha Konkurenceschopnost (Hl.m. Praha)264,01 OP Praha Adaptabilita (Hl.m. Praha)108,3 Cíl Evropská územní spolupráce (vybrané regiony ČR) 5 x OP Přeshraniční spolupráce + OP Meziregionální spolupráce + OP Nadnárodní spolupráce (MMR) 389

CBC5 CBC2 Přeshraniční spolupráce 1 Konvergence (Cíl1) Evropská územ. spolupráce (Cíl 3) OP ŽP (MŽP) OP Doprava (MD) OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT) OP LZ a zaměstnanost (MPSV) OP Podnikání a inovace (MPO) OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT) ROP7 ROP2 ROP1 (RR) IOP (MMR) OP TP (MMR) Region. konkurencesch. a zaměstnanost (Cíl 2) OP Konkurenceschopnost (Hl.m.Praha) OP Adaptabilita (Hl.m.Praha) Meziregionální spolupráce Nadnárodní spolupráce MF (Platební a certifikační orgán) Evropská komiseMMR (koordinátor NRPS) Implementace OP v ČR v letech

aktuálně.cz Kdo se umí v Bruselu domluvit ? Schválené programy/plánované programy Malta2/2 Maďarsko15/15 Litva3/4 Rumunsko5/7 Slovinsko2/3 Polsko12/21 Kypr1/2 Slovensko4/11 Estonsko1/3 Lotyšsko1/3 Bulharsko1/7 Česko0/17

STRUKTURA IOP Prioritní osa P 1 Modernizace veřejné správy P 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě P 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb P 4 Národní podpora rozvoje CR P 5 Národní podpora územního rozvoje P 4 Technická asistence Celkem

Řídicí orgán Ministerstva, Regionální rady (Úřady RR), Hl.m. Praha Zprostředkující subjekt Veřejný nebo soukromý subjekt (kompetence dle dohody s řídicím orgánem), partner pro žadatele Platební a certifikační orgán MF (odbor Národního fondu): Metodika finančních toků proplácení prostřednictvím platební jednotky, certifikace splnění požadavků evropské legislativy Auditní orgán MF (Centrální harmonizační jednotka) Provádění auditů, předkládání strategie EK, zprávy EK, uzavření programu Implementační struktura OP

Kroky k úspěšnému projektu Mít dobrý nápad Hlavní motivace by neměla být zisk dotace, ale rozvojový záměr Přejít od nápadu k projektovému záměru Určit si „CO“ chci projektem řešit a „AKTIVITY“, které to naplní Prostudovat relevantní webové stránky, zda je nápad podporovatelný z fondů EU nebo využít dalších komunikačních nástrojů Najít vhodný zdroj financování Kontaktovat tzv. zprostředkující subjekt a projekt konzultovat

KALENDÁŘ

Realizované projekty na www Evropská škola obnovy venkova Obsahem projektu je prezentace ukázek starého způsobu hospodaření, Dny medu, Velkomoravské kuchyně, slunovratu, Svátek brambor, řezbářská a kovářská sympozia. DETAILY PROJEKTU Oficiální název projektu: Evropská škola obnovy venkova Zařazení / priorita: Fond mikroprojektů (Opatření 1.3) Žadatel: Obec ModráObec Modrá Celkový rozpočet projektu: Kč Výše dotace z EU: Kč OPERAČNÍ PROGRAM Interreg IIIA ČR-Slovensko REALIZACE PROJEKTU Společným cílem je upevňování vztahů příhraničních oblastí prostřednictvím spolupráce v oblasti rozvoje venkova, obnově tradic a zvyků prostřednictvím představení společné historie oblasti Moravského Slovácka a slovenského Pováží z doby Velké Moravy.

Dům pro matky s dětmi v Zábřehu Dům pro matky s dětmi původně disponoval 7 lůžky. Za posledních pět let v něm bylo přijato 59 matek a 98 dětí. Zapotřebí však byla kapacita minimálně dvojnásobná. DETAILY PROJEKTU Název projektu: Rekonstrukce Domu pro matky s dětmi pro služby krizové intervence Zábřeh Zařazení projektu: Priorita 3 - Rozvoj lidských zdrojů (CZ / /0407) Žadatel: město Zábřehměsto Zábřeh Náklady projektu: Evropská unie podpořila tento projekt 3,3 miliony korun. REALIZACE Zařízení je uzpůsobeno k celoročnímu pobytu žen a matek s dětmi s celoročním provozem a rozšířil tak kapacitu stávajícího Domu pro matky s dětmi na 11 míst pro matky s dětmi. Dům pro matky s dětmi zajistil zlepšení stávající sítě sociálních služeb v regionu a umožní tak matkám s dětmi v tíživé sociální situaci a potřebným ženám chráněné bydlení a jejich sociální začlenění. Sociálně handicapovaným matkám a jejich dětem jsou v nově vybudovaných prostorech poskytovány poradenské a další odborné služby, které jim pomohou při řešení životních situací a jejich předcházení.

Střední školy se staly centrem vzdělávacího, kulturního a společenského života v kraji Úkolem komunitních škol je stát se centrem vzdělávacího, kulturního a společenského života, které bude sloužit studentům i široké veřejnosti. V Moravskoslezském kraji bylo vytvořeno na úrovni středních škol osm takových center. Nacházejí se v Orlové, Bruntále, Rýmařově, Krnově, Odrách, Opavě, Vítkově a Novém Jičíně. DETAILY PROJEKTU Oficiální název projektu: Podpora rozvoje komunitních škol Žadatel: Moravskoslezský krajMoravskoslezský kraj Celkový rozpočet projektu: Kč Výše dotace z EU: Kč Web s dalšími informacemi: OPERAČNÍ PROGRAM SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (SROP)

REALIZACE PROJEKTU Komunitní školy byly vybaveny novou moderní výpočetní technikou, didaktickými a multimediálními pomůckami, které umožní poskytování jak kvalitního vzdělávání, tak naplňování volnočasových aktivit široké veřejnosti, absolventům škol, rodičům, zdravotně handicapovaným, seniorům, nezaměstnaným, matkám s dětmi, zaměstnancům úřadů, podniků i národnostním menšinám. "Cílem v Česku zatím ojedinělého projektu bylo zpřístupnit naše školy nejširší veřejnosti, proměnit je v centra vzdělávání, společenského i kulturního života pro obyvatele v okolí. Znamená to nejen rozšíření vzdělávacích příležitostí ve školách, ale také propojení prvotního a dalšího vzdělávání. Školy nabídnou více vzdělávacích množností, jejich pedagogové rozšiřují své aktivity např. v sociálních nebo kulturních oblastech pro všechny občany v příslušném městě. Vzniklá komunitní centra přispějí k celoživotnímu vzdělávání, ale také pomohou začlenění sociálně ohrožených skupin obyvatel. Škola je v každé obci přirozeným centrem vzdělávání - z toho projekt vycházel," řekla náměstkyně hejtmana kraje pro oblast školství Jaroslava Wenigerová.

Ing. Jana Římská regionální pracoviště MMR NUTS II Střední Morava Jeremenkova 40 B 16.patro tel