Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice – 2. část

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Pavel Kraják ČEZ Distribuce, a.s
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Zásady bezpečnosti v elektrotechnice
Bezpečnost práce z elektřinou
Adresa pro stažení ČD Z1 v elektronické podobě:
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Dokumentace k zajištění BOZP
Odborná způsobilost v elektrotechnice dle Vyhl. 50/1978 Sb.
NORMY 2011 Pavel Borek Zdroj: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (UNMZ Praha)
Alena Paulová.  Předpis č. 420/2004 Sb.  Obsah  § 1 – předmět úpravy  § 2 – předmět přezkoumání  § 3 – hlediska přezkoumání  Postup při přezkoumání.
Inspekce kvality sociálních služeb
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Problematika zavedení věcného břemene do KN
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
VŠB - TU Ostrava, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky Rozvoj RCM v elektroenergetice Ing. Jan Gala.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Ochrana distribučních sítí před přepětím
z pohledu ČSN norem a PNE norem
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_ODBORNÁ.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
01.14 Inventarizace majetku
Dokumentace k zajištění BOZP
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
BHP – el. zařízení Revize a kontrola.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV40 Název školy.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Provozování systému ETCS L2 v rámci PP Poříčany – Kolín Seminář ČVTSS 2012, Praha, Ing. Vladimír Říha, TÚDC Bezpečnost železničního provozu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice.
BOZP při práci ve výškách
Zásady bezpečnosti v elektrotechnice
Domovní elektrická instalace
Interní předpisy hotelu
Koncepce nového zákona o VTZ
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
(vyhláška o vyhrazených elektrických technických zařízeních)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Katastr nemovitostí přednáška 6 - 3
PNE : vydání Důvody proč vznikla PNE a trochu historie
Kontroly a revize elektrických zařízení v DS a PS elektroenergetiky
Požární prevence v bytových domech
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Transkript prezentace:

Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice – 2. část PNE 33 0000-3 Zvláštní případy, pravidelné kontroly, obsah zprávy o revizi, záznamů o kontrolách, uložení těchto dokumentů

Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice PNE 33 0000-3 Zvláštní případy, pravidelné kontroly, záznamy o provedených kontrolách, uložení zpráv o revizích a záznamů o pravidelných kontrolách

3.5 Zvláštní případy _______________________________________ 3.5.1 Postupné uvádění do provozu zařízení po rekonstrukci 3.5.2 Rozšíření stávajícího zařízení 3.5.3 Měření před uvedením do provozu 3.5.4 Domovní přívody 3.5.5 Mimořádné revize

Kvalifikace pracovníků ______________________________________ Výchozí revize elektrických zařízení - revizní technik (§9) Pravidelné kontroly - pracovník alespoň znalý (§5), další požadavky jsou v PNE 33 0000-6

Doklady o provedených úkonech ______________________________________ Zprávy o revizi Záznamy o kontrole (odkaz na PPDS, kap. 4 a PPPS, část III)

Obsah zprávy o revizi ______________________________________ - určení druhu revize (výchozí, pravidelná,) - vymezení rozsahu revidovaného elektrického zařízení, - soupis použitých přístrojů (měly by být pravidelně kalibrované), - soupis provedených úkonů (prohlídky, měření, zkoušky), - soupis zjištěných závad, - datum zahájení a ukončení revize, vypracování a předání zprávy o revizi, - jméno a podpis revizního technika s jeho evidenčním číslem, - naměřené hodnoty, pokud nejsou obsaženy v dokladech použitých pro sestavení zprávy o revizi, - výsledky podstatné z hlediska sledování stavu bezpečnosti zařízení, pokud nejsou obsažené v dokladech použitých pro sestavení zprávy o revizi.

Písemné doklady pro vyhotovení zprávy o revizi zpráva o revizi musí obsahovat minimálně jejich seznam a místo uložení pokud je revize prováděna dodavatelským způsobem, musí být tyto doklady součástí zprávy o revizi (každého paré)

Závěr zprávy o revizi ______________________________________ musí být uvedeno, zda elektrické zařízení je z hlediska bezpečnosti a spolehlivosti schopné provozu v případě, že při revizi byly zjištěny závady, musí být ve zprávě o revizi uvedené, s jakým ustanovením normy nebo jiného předpisu jsou v rozporu

Záznamy o kontrolách ______________________________________ jsou vedeny na formulářích, které zpracovávají jednotliví provozovatelé elektrických zařízení (PDS) buď v písemné nebo elektronické podobě

Zprávy o revizích a záznamy o kontrolách prováděných po částech _________________________________ zprávu o výchozí revizi je možné vypracovat na základě písemných dokladů s výsledky kontrol částí elektrického zařízení, záznam o kontrole provedené v rámci řádu preventivní údržby je možné vypracovat na základě výsledků provedených dílčích kontrol elektrického zařízení.

Uložení zpráv o revizích a záznamů o kontrolách _________________________________ Zpráva o výchozí revizi musí být uložena trvale až do zrušení nebo rekonstrukce elektrického zařízení. Záznam o pravidelné kontrole provedené v rámci řádu preventivní údržby musí být uložen nejméně do vyhotovení záznamu z následné kontroly stejného druhu Výsledky měření je vhodné uchovávat po celou dobu životnosti zařízení pro možnost sledování a vyhodnocování změn zprávy o revizích a záznamy o kontrolách musí být uloženy u provozovatele elektrického zařízení a přístupné orgánům státního odborného dozoru

Přeji vám hezký pocit z tohoto semináře a doufám, že Vám něco přinesl