Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice."— Transkript prezentace:

1

2 Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice Bezpečnost práce v elektrotechnice Vyhláška 50/78 sb. Vyhláška 50/78 sb.

3 VYHLÁŠKA 50/1978 Sb.

4 www.in-el.cz

5 Kvalifikace pracovníků - Seznámení a upozornění provede organizací pověřený pracovník s kvalifikací odpovídající charakteru činnosti

6 Kvalifikace pracovníků - Za obsluhu se považuje výměna závitových pojistek a výmena žárovky ksp.mff.cuni.cz

7 Kvalifikace pracovníků - Seznámení a upozornění provede organizací pověřený pracovník s kvalifikací odpovídající charakteru činnosti a s nkterou kvalifikací uvedenou v §5 až 9

8 Kvalifikace pracovníků www.elmo.cz

9 Kvalifikace pracovníků - Zkoušení nebo přezkoušení provede organizací pověřený pracovník s některou z kvalifikací uvedených v § 6 až 9; pořídí o tom zápis, který podepíše spolu s pracovníky znalými - Organizace je povinna zajistit nejméně jednou za tři roky jejich přezkoušení.

10 Kvalifikace pracovníků www.elmo.cz

11 Kvalifikace pracovníků - Organizace je povinna zajistit nejméně jednou za tři roky jejich přezkoušení.

12 Kvalifikace pracovníků www.elmo.cz - Zkoušení nebo přezkoušení provede organizací pověřená tříčlenná zkušební komise, jejíž nejméně jeden člen musí mít některou z kvalifikací uvedených v § 7 až 9. Komise o tom pořídí zápis, podepsaný jejími členy.

13 Kvalifikace pracovníků - Organizace je povinna zajistit nejméně jednou za tři roky jejich přezkoušení.

14 Kvalifikace pracovníků www.ht-elektroinstalace.cz - Zkoušení nebo přezkoušení provede organizací pověřená tříčlenná zkušební komise, jejíž nejméně jeden člen musí mít některou z kvalifikací uvedených v § 8 nebo 9. Komise o tom pořídí zápis, podepsaný jejími členy.

15 Kvalifikace pracovníků

16 - Organizace je povinna zajistit nejméně jednou za tři roky jejich přezkoušení.

17 Kvalifikace pracovníků - Zkoušení nebo přezkoušení provede organizací pověřená alespoň tříčlenná zkušební komise, jejíž nejméně dva členové musí mít kvalifikaci § 8 nebo v § 9. Komise pořídí o zkoušení nebo přezkoušení zápis, podepsaný jejími členy.

18 Kvalifikace pracovníků Jsou pracovníci znalí s vyšší kvalifikací, kteří mají ukončené odborné vzdělání složili zkoušku před některým z příslušných orgánů dozoru. Pro provádění zkoušek a přezkoušení revizních techniků platí zvláštní předpisy vydané příslušnými orgány dozoru. www.ghvtrading.cz

19 Kvalifikace pracovníků www.buderus.cz

20 Kvalifikace pracovníků Zápočet doby praxe

21 Použitá literatura: [1] http://elektrika.cz/data/clanky/vyhlaska-50-78sb-elektronicky-ke-stazeni-zde [2] VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu č.50/1978 Sb. ze dne 19. května 1978 o odborné způsobilosti v elektrotechnice [3] www.buderus.czwww.buderus.cz [4] www.ghvtrading.czwww.ghvtrading.cz [5] www.ht-elektroinstalace.czwww.ht-elektroinstalace.cz [6] www.elmo.czwww.elmo.cz [7] ksp.mff.cuni.cz [8] www.in-el.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009

22 Děkuji Vám za pozornost Ing. Josef Nevařil Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice."

Podobné prezentace


Reklamy Google