Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Domovní elektrická instalace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Domovní elektrická instalace"— Transkript prezentace:

1 Domovní elektrická instalace
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Revize Autor: Ing. Jaromír Maslovský Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace Závěrečný DUM popisuje závěrečné práce na dokončené domovní elektroinstalaci tj. revize a revizní zprávy.

3 POSTUP REVIZE Předání dokončené elektroinstalace a hromosvodu reviznímu technikovi. Součástí předávky je PD opravená dle skutečného stavu. Revizní technik dohodne cenu a termín revize.

4 REVIZNÍ PRÁCE Prostudování projektové dokumentace
Měření předepsaných veličin domovní elektroinstalace Měření předepsaných veličin hromosvodu Sepsání revizních zpráv

5 VÝCHOZÍ REVIZE Výchozí revize elektroinstalace je první revize provedená po dokončení elektroinstalace nutná k předání díla a zahájení využívání elektroinstalace. Často odhalí závady na instalaci, které mohou být životu nebezpečné. Závěr zprávy: zařízení je bezpečné a může být uvedeno do provozu.

6 REVIZE HROMOSVODU Během provedení stavby, aby bylo možno zrevidovat uložený zemnič Po instalaci LPS Periodicky v intervalech stanovených s ohledem na vlastnosti chráněné stavby Po změnách nebo opravách, nebo je-li známo že do stavby udeřil blesk.

7 ZÁVĚR UPOZORNĚNÍ! Elektroinstalace smí realizovat pouze odborná firma!
Revize a revizní zprávy smí provádět pouze revizní technik, který má platné osvědčení!

8 POUŽITÁ LITERATURA DVOŘÁČEK, Karel. Elektrické instalace v bytové a občanské výstavbě. 4. dopl. vyd. Praha: IN-EL, 2004, 189 s. ISBN KUTÁČ, Jiří, Zdeněk ROUS a Zdeněk HLADNÝ. Hromosvody a zemniče. 2., přeprac. vyd. Praha: IN-EL, 2008, 133 s. ISBN


Stáhnout ppt "Domovní elektrická instalace"

Podobné prezentace


Reklamy Google