Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.04.STR Anotace: Montáže a opravy, externí malá a velká montáž, projektová dokumentace. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Externí montáž Jsou montáže, které se provádějí při sestavování v určitém externím podniku, firmě. Základní rozdělení externí montáže závisí na rozsahu montážních prací.

3 Externí montáž Montáž může být nová, např. postavení celé haly, případně montáž stroje ve stávajícím podniku za plného provozu s výlukou místa, kde se bude montáž provádět.

4 Úrovně montáže Manuální montáže Mechanizované montáže Montáže s použitím poloautomatických strojů Montáže automatických montážních strojů a linek

5 Typy externích montáží Podle rozsahu montážních prací se dělí montáže na: Malá externí montáž Malý rozsah montážních prací. Provádí 1 kvalifikovaný pracovník, který může spolupracovat s pomocnými prostředky v podniku, v kterém se provádí montáž stroje nebo zařízení.

6 Typy externích montáží Velká externí montáž Liší se délkou i objemem montážních prací a montáž provádí větší počet kvalifikovaných pracovníků.

7 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO EXTERNÍ MONTÁŽ Např. zahrnuje: harmonogram lhůt a termínů projektovou montáž s dílčími prvky a sestavami montáže prostorový plán montáže počet pracovních sil dodávky zařízení

8 určení dopravních a pomocných mechanismů určení nářadí, nástrojů, pomůcek technologii montáže dokončovací práce předání montáže zákazníkovi PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO EXTERNÍ MONTÁŽ

9 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem externí montáž Jsou montáže, které se provádějí při sestavování v určitém extérním podniku, firmě. Základní rozdělení externí montáže závisí na rozsahu montážních prací. Montáž může být nová, např. postavení celé haly, případně montáž stroje ve stávajícím podniku za plného provozu s výlukou místa, kde se bude montáž provádět. Typy externí montáže Malá externí montáž, velká externí montáž.

10 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."

Podobné prezentace


Reklamy Google