Johnny Cash.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vývoj populární hudby v letech
Advertisements

Fryderic Chopin.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
ASHLEY TISDALE. Údaje  Povolání: Herečka, zpěvačka, producentka, textařka, dabérka  Věk: 24  Datum narození:  Místo narození: West Deal,
Bob Marley.
Rifle.
Fryderyk Chopin.
The Rolling Stones.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Tereza Látalová.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Rolling Stones Rocková legenda.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Americká hudba Petra Kloudová.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Populární hudba ve světě v letech
Rock and roll.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
herečka a zpěvačka Datum narození: Místo narození: Franklin, Tennessee, USA Znamení: Střelec Miley Cyrus se pravým jménem jmenuje Destiny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Písničkáři 2. poloviny 20. století
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
Antonín Dvořák Základní informace. Antonín Dvořák Základní informace.
Vytvořila: Anna Veselá
W. A. MOZART geniální hudební skladatel
Martin Malý Prima.
Mikuláš Francán.
Česká country.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školyZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_52_Jarek Nohavica – představitel folklorní hudby TémaJarek Nohavica.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
ANTONIO VIVALDI.  Název školy: Základní škola Francova Lhota  Autor: Mgr. Lada Martinková  Název: VY_32_INOVACE_08_Antonio Vivaldi  Číslo projektu:
70. a 80. léta v české moderní populární hudbě. Název školy: Základní škola Francova Lhota Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada.
Chris Brown. Celým jménem Christopher Maurice Brown Věk: 23 Narození: , Tappahannock Znamení: býk Výška: 183 cm.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3426 NázevGiuseppe Verdi Téma hodinyŽivot a dílo G. Verdiho PředmětHudební.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_17:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: konec 80. let ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/11
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Zora Jandová 8.A,B.
P!nk.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
zpíváme a hrajeme R&R FOLK C&W. R&B. R&R. FOLK. COUNTRY AND WESTERN RHYTHM AND BLUES ROCK AND ROLL FOLK zpíváme FOLK zpíváme a hrajeme R&R FOLK.
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Katy Perry.
Fatboy Slim    /     
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Neil Armstrong Vytvořila: Andrea Katič. Pilot bývalý americký pilot a astronaut. Je prvním člověkem, který vstoupil na povrch Měsíce. Narodil se 5. 8.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Johnny Cash

Johnny Cash Narozen: 26 února 1932 Zemřel: 12 září 2003 Byl to: zpěvák, kytarista, skladatel, producent, filmař a hudebník Proslul díky: country & western Vychází z: blues, folku a rockabilly Nejznámější písně: „Hey Porter“, „Cry Cry Cry“ nebo „Folson Prison Blues“ Manželka: June Carter Cash Zajímavost: Na koncerty nosil vždy černé oblečení Získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

Životopis První country skupinu sestavuje v roce 1950. V roce 1953 zveřejňuje svou první skladbu „Hey Porter“. O rok později v začíná spolupracovat se skupinou „The Tennessee Three“. Od r. 1955 nahrávají pro firmu Sun. Prvním hitem u firmy Sun byla písnička „Cry Cry Cry“, skupina v té době spolupracovala s Elvisem Presleym a Carlem Perkinsem. V roce 1956 se Johnny Cash rozhoduje stát se profesionálem a s písničkou „I Walk The Line“ sklízí ve stejném roce úspěch . V roce 1958 přecházejí ke společnosti CBS a vydávají úspěšné album.

Životopis Počátkem 60. let se v jeho životě objevují rostoucí problémy s drogami a alkoholem. Na počátku 70. let se Johnny objevuje v několika filmových rolích a stává se uznávanou hvězdou americké pop music. Hrál v několika filmech a TV seriálech (Five Minutes To Live). V r. 1999 dostal Grammy za celoživotní dílo.