Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

30.12.2018 Fatboy Slim 13.07.1963   /   12.02.2005  30.12.2018.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "30.12.2018 Fatboy Slim 13.07.1963   /   12.02.2005  30.12.2018."— Transkript prezentace:

1 Fatboy Slim    /     

2 Fatboy Slim Zpěvák Datum narození: / datum úmrtí:
Fatboy Slim Zpěvák  Datum narození:   /   datum úmrtí:    /      Místo narození: Bromley, Anglie 

3 Životopis:   Současná hvězda taneční hudby Fatboy Slim (vlastním jménem Quertin Cook, později používal pseudonym Norman Cook) Dokonce ani Norman není jeho skutečné jméno ( jeho pravé jméno je Quentin). Pseudonym Norman pochází z dob jeho působení v kapele Housemartins. Jméno si dal podle bluesového zpěváka z Luisiany, vyrůstal v Redhillu. do školy začal chodit v Brightonu a tam také poprvé hrál jako DJ. Kariéru začal ve skupině The Housemartins, kde hrál na baskytaru. Skupina to dotáhla až na na první místo britské hitparády s coververzí písně 'Caravana of love'. V roce 1988 byla kapela rozpuštěna. O rok později Norman zakládá skupinu Beats International a opět se dostává na první místo britské hitparády s písničkou 'Dub be good to me'. Beats International vydávájí dvě alba: 'Let Them Eat Bingo' a'Excursions On The Version'.

4

5 Na začátku devadesátých let nemá zrovna štastné období. V roce 91 se rozvádí, Beats International se pomalu rozpadají, opustí ho většina kamarádů. Přicházejí problémy s drogami a vyvrcholí to nervovým kolapsem. Po dvou letech nečinosti se vrací zpátky. Zakládá skupinu Freakpower a skoro se opět dostane na vrchol hitparád s písní 'Turn On, Tune In, Cop Out'. po neúspěchu jejich druhého alba 'More Of Everything for Everybody ' začíná Norman vytvářet a spolupracovat na tanečních projektech jako: Bonjo, Cheeky Boy, Chemistry, Christians, David Grant, DJ Megamix, Einstein,… V roce 97 vydává singl je Santa Cruz'. Sám označuje svojí hudbu jako trip hop na který se dá tančit. Později jeho kamarád G. Money vymýšlí název 'Big Beat' pro styl hudby kterou Norman dělá. Druhý singl Everybody Needs Love'od Edwina Starrra je jeden z nejlepších tanečních singlů roku. Následují singly 'Punk to funk a Going Out Of My Head' V legendárním klubu Concord v Brightonu začínají pořádat akci 'Big Beat Boutique' která se postupně stane jednou z nejlepších tanečních párty v Británii.). Normanem zremixovaná píseň 'Renegade Master' od Wildchild se dostává na druhé místo hitparády a jeho remix Cornershop- 'Brimful of Asha' dokonce na první místo. V roce 98 vydává svoje druhé album 'You've come a long way , baby' ( 5 týdnů číslo 1 UK top 40 ). První singl ' The Rockefaller Skank'. se stává britskou jedničkou a hitem po celém světě Jenom v Británii se prodá singlů.'

6

7 The Rockefaller Skank je dobře namíchaná směs beatů nařezanýho hiphopu a elektrizujících kytarových zvuků. Druhý singl 'Ganster Trippin' je parodií na gangsta rap. Následuje 'Right here, Right now' a 'Praise You' (číslo 1 UK top 40 ). Fatboy Slim začíná sbírat nominace a ceny po celém světě - Producent roku 1998 Remixér roku 1998 Best British Dance Act Videoklip k písni Praise You získal MTV Euro Awards, Bilboard Music Awards,Muzik Awards a byl MTV zařazen jako 46. nejlepší klip všech dob. V roce 98 se na Ibize seznamuje s moderátorkou Radia 1, Zoë Ball a v roce 99 si jí bere za ženu. V Británii je časopisem Muzik zvolen jako třetí nejmocnější muž taneční hudby. Je majitelem tanečního labelu Southern Fried.V listopadu 2000 vyšlo jeho třetí řadové album 'Halfway Between The Gutter And The Stars'. V prosinci 2000 se mu narodil syn jménem Woody. Za rok 2000 získává již několikáté ocenění Brit award v kategorii 'The Best British Dance Act'.

8

9

10 prezentaci vytvořil :Jakub Beneš dále spolupracovali: Pavlína Fantová, Jakub Krakovský, Michal Matyáš


Stáhnout ppt "30.12.2018 Fatboy Slim 13.07.1963   /   12.02.2005  30.12.2018."

Podobné prezentace


Reklamy Google