Zpracováno z pracovních materiálů k datu 26.11.2011 Možnosti čerpání dotací v roce 2012 pro mladé hasiče okresu Náchod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání na SŠ
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Rozvojový program Excelence středních škol 2012
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Jak využít možnosti čerpat pro vlastní činnost s mládeží státní dotace? Základní znalosti pro vedoucí mladých hasičů.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Středočeský kraj.
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Jak využít možnosti čerpat pro vlastní činnost s mládeží státní dotace? Základní znalosti pro vedoucí mladých hasičů.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Zpracování žádostí (projektů) o granty Magistrátu hl.m. Prahy
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Program č PRAVIDELNÁ ČINNOST SPORTOVNÍCH A TĚLOVÝCHOVNÝCH ORGANIZACÍ.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Program MŠMT VIII v roce 2017
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Zpracováno z pracovních materiálů k datu Možnosti čerpání dotací v roce 2012 pro mladé hasiče okresu Náchod

Možnosti čerpání dotací na volnočasové akce a materiálně technické vybavení pro kolektivy MH (SDH): Dotace MŠMT (prostřednictvím Ústředí SH ČMS) Dotační granty Královéhradeckého kraje

1. Dotace z MŠMT a) NOVĚ povinnost vést podvojné účetnictví SDH (nelze vést podvojné účetnictví jen pro MH nebo pro určitou činnost!!) b) Minimální výše vlastních nákladů je 30% c) Dotace je určena pro děti a mládež od 6 do 26 let d) Termín pro odevzdání vyúčtování na OSH je stanoven na roku, kterého se dotace týká. e) Originály dokladů souvisejících s čerpáním dotací musí být označeny zkratkou dotace (DMSMTZ nebo DMSVA) f) Výdaj použitý na dotaci bude označen zkratkou i v peněžním deníku (zajistí pokladník SDH) g) Kopie všech dokladů s formulářem vyúčtování budou odevzdány na OSH, originály zůstávají v SDH a budou k dispozici k případné kontrole poskytovatelem dotace

Rozdělení: 1. MTZ (zkratka DMSMTZ): a) Výdaje za údržbu a nákup sportovního a technického materiálu a inventáře, který je běžně využíván k činnosti MH (přilby, překážky, stejnokroje MH, skříňky apod.) b) Musí být zaznamenán v inventarizačním seznamu!! 2. Volnočasové aktivity (zkratka DMSVA): a) Povinná dokumentace akce - seznam účastníků s adresou či datem narození, fotografie, OZ, plakáty, pozvánky, novinové články b) Podmínkou je účast minimálně 70% osob 6-26 let c) Možné výdaje: nájem tělocvičny, hřiště, potraviny, strava, ubytování, vstupné, startovné, pastelky, křídy papír, hřebíky (vše v souvislosti s akcí!!) d) nedoporučuje se hradit z dotace CESTOVNÉ (musí odpovídat zákonu a dodržet 70% osob 6-26 let)

Možnosti čerpání dotace MŠMT v roce 2012: Prostřednictvím svého SDH, které bude účtovat v podvojném účetnictví Prostřednictvím OSH Náchod formou hromadného nákupu materiálu ??? (pokud o tuto nabídku bude dostatečný zájem z řad kolektivů MH)

2. Krajský dotační program  Nástin administrace dotačního programu v oblasti volného času dětí na rok 2012 vyhlašovaných Královéhradeckým krajem – pro dobrovolné hasiče a) Nově vznikly souhrnné projekty, které budou podávat vyšší organizační články (OSH) ve prospěch základních (SDH). b) SDH mohou podat 1 projekt pod souhrnným projektem přes OSH. Ten bude zahrnovat veškeré akce, na které chce SDH čerpat dotaci (tzn. tábor, soutěž, materiál na překážky apod.) c) OSH podává 1 souhrnný projekt za SDH, která odevzdají žádost. d) Minimální výše vlastních nákladů je 40%.

Nový program SMR 04 – Souhrnný - Pro organizace pracující s dětmi a mládeží (JEN PRO HASIČE!!) – SDH podají přes OSH projekt, OSH podá jeden souhrnný projekt za SDH do celkové maximální výše 80 tis. Kč (zda nebude pokrácena, bude známo 12. prosince) V jiném programu, než v tomto SDH nemohou podávat žádosti!! (Výjimkou je program pro mezinárodní spolupráci)

Jak to bude fungovat: SDH, která projeví zájem o čerpání dotace, vyplní žádost – tabulku dle pokynů k vyplnění - a odešlou ji na OSH termín pro podání žádosti: do OSH posoudí správnost a úplnost podané žádosti podle pravidel programu a podle dalších doplňkových kritérií (celkový přínos, potřebnost, aktivita kolektivu), a upraví výši dotace. OSH zpracuje a vyplní žádost v elektronické podobě za SDH a zašle ji na Královéhradecký kraj ( do 12. ledna 2012 ). Součástí žádosti je také kalendář akcí. Tento Kalendář bude pravděpodobně možné doplňovat a bude zveřejněn na webových stránkách Krajského úřadu (zveřejnění akcí je možné zvolit).

Originál doklady zůstanou v účetnictví SDH OZNAČENÉ číslem projektu, kopie zasílá SDH na OSH při vyúčtování. Při kontrole Krajským úřadem se pozvou 3 – 5 SDH. Důležitý bude doklad o publicitě projektu (fotografie, prezenční listiny, články) viditelné zveřejnění, že akci financuje Královéhradecký kraj (na webu SDH, na pozvánkách a plakátech logo, označené MTZ logem a informací, fotografie loga v prostoru akce apod.).

Maximální podíly dotace podle účelu použití v procentech - v rámci souhrnného projektu (jedno z kritérií pro úpravu výše dotace pro 1 SDH) 8% OSH na organizaci souhrnného projektu 20% akce neorganizované za účasti veřejnosti (hasičské soutěže) 45% MTZ 30% tábory 8% vzdělávání 100% provoz 100% celoroční činnost

Tabulka pro SDH – pracovní verze:

Tabulka pro rozpočet akce bude obsahovat:  Jednotka sdružen í (IČ)  N á kladov á kapitola  Typ n á kladu  Druh n á kladu  Celkem (Kč)  Požadavek na dotaci  Ú čel

Součástí žádosti bude i kalendář akcí. Akci lze zveřejnit na webu Krajského úřadu. Kalendář bude obsahovat:  Jednotka sdružen í (IČ)  N á zev akce  Zač á tek (datum)  Konec (datum)  M í sto kon á n í  Ú častn í ků do 18 let  Ú častn í ků do 26 let  Typ akce  Zveřejnit  Stručný popis akce

Podrobnější informace budou známy pravděpodobně v polovině listopadu Veškeré informace by měly být známy po zveřejnění metod.pokynů dotačních programů dne na stránkách Královéhradeckého kraje vpravo Rychle k věci, pod tím Krajské dotační programy

UPOZORNĚNÍ Tento materiál vychází z pracovních materiálů poskytnutých královéhradeckým úřadem, které by měly být dopracovány a zveřejněny k