1 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | 252 65 Tursko | www.komorapm.cz Komora Projektových Manažerů Valná hromada KPM; 23.11.2011 Prezentuje za.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
České komory fitness o.s Praha, Ohradské nám. 1628/7a 1.
Advertisements

Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
ECVET v Programu celoživotního učení
Valná hromada MAS Hustopečsko o. s. Vrbice, 27. června 2013.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obchodní společnosti.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Celostátní síť pro venkov
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Druhý workshop klastru v oboru zpracování kamene Hradec Králové, Klastry – přehled právních forem Ing. František Žoček Projektový manažer.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
Petr Machala. dobrovolné organizace občanů, které usilují o získání účasti na politické moci (zákon číslo 424/1991 Sb., zákon číslo 500/2004 Sb. správní.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Personální strategie mezinárodní firmy
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Zpráva kontrolního výboru
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Sociální práce TEĎ a TADY II
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

1 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Komora Projektových Manažerů Valná hromada KPM; Prezentuje za KPM: Martin Klusoň

2 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Background • Proč - potřeba sdílet zkušenosti a mít znalostní zázemí bez omezení provázanosti na certifikační autoritu a metodiku • Kdo - zakladatelé převážně PMs z: • konzultačních společností (jako Delloite, Accenture, Symphera,... ) • dodavatelských společností (jako HP, Logica, …) • bank a finančních institucí (jako ČS, ČSOB, HomeCredit, …) • z akademického světa • Kdy - zahájení příprav jaro 2010; registrace 5/2011

3 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Co je KPM? Komora Projektových Manažerů (dále jen též „KPM“ nebo „komora“) je: • Zájmovým sdružením fyzických osob podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění • Toto sdružení je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružující členy na základě společného zájmu o profesní obor projektové řízení • Komora je právnickou osobou zaregistrovanou jako občanské sdružení Ministerstvem vnitra ČR dne s přiděleným IČO

Vize „PROFESE PROJEKTOVÉHO MANAŽERA V ČR MÁ SILNÉ, PRAGMATICKY ZAMĚŘENÉ ODBORNÉ ZÁZEMÍ, KTERÉ JE NEZÁVISLÉ NA POUŽITÉ METODICE NEBO PŘÍSLUŠNOSTI K URČITÉMU OBORU TRHU“ záměrně nehovoří o Komoře PM, ale o projektovém řízení v ČR Mise a její cíle: • Budování odborného zázemí, nezávislého na metodice, oboru, zaměstnavateli, na které se bude moci obracet veřejnost v otázkách projektového řízení; • Rozšíření povědomí o projektovém řízení; • Kultivace profese projektových manažerů aktivním působením v komerční sféře, státní správě a ve školství; • Sdílení informací a zkušeností mezi projektovými manažery; • Spolupráce s ostatními sdruženími v oboru projektového řízení bez ohledu na odvětví působení a použitou metodiku. 4 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko |

5 Organizační struktura • valná hromada členů • řídící výbor • core tým • prezident komory • více prezident komory • kontrolní komise Členy komory mohou být všechny fyzické osoby, které se ve svém profesním zaměření zabývají nebo přicházejí do styku s projektovým řízením. Za každou právnickou osobu může být členem více fyzických Podmínky přijetí: a) minimální věk 18 let; b) písemná žádost uchazeče o přijetí za člena komory; c) písemný závazek uchazeče dodržovat stanovy komory a jiná rozhodnutí přijatá i v době před vznikem členství; d) písemný souhlas uchazeče se zveřejněním na seznamu individuálních členů na webových stránkách komory (jedná se o jméno a název zaměstnavatele/firmy člena komory); e) písemný souhlas uchazeče ke sběru, uchovávání a správě uchazečem poskytnutých osobních údajů pro vnitřní potřeby komory; f) schválení uchazeče alespoň nadpoloviční většinou hlasů všech členů řídícího výboru; g) zaplacení členského poplatku uchazečem.

6 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Co komora nabízí svým členům? 1.Členství v prestižní Komoře Projektových Manažerů a možnost používání označení „Člen KPM“; 2.Účast na konferencích a seminářích organizovaných komorou; 3.Přístup k detailním informacím o metodách projektového řízení, jejich uplatnění v praxi a o zkušenostech z tohoto oboru; 4.Přehled o nejnovějších trendech v oboru projektového řízení, zahrnující informace z různých organizací a komunit (např. PMI, PRINCE2, SPŘ); 5.Informace o aktuálním dění v oboru projektového řízení (např. semináře, konference, školení); 6.Sdílení informací, poznatků, procesů, šablon a nástrojů z oboru projektového řízení; 7.Získání bližších informací o možnostech rozvoje a kariérním postupu projektového manažera; 8.Výměna zkušeností s ostatními kolegy v rámci komory a kontakt na další odborníky z oboru projektového řízení; 9.Účast v aktivitách komory při šíření povědomí o projektovém řízení na akademické půdě, v soukromém i státním sektoru; 10.Přístup do členské části webu a získávání pravidelných informací o dění v komoře; 11.Možnost vlastní prezentace člena na webových stránkách komory.

7 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Co komora očekává od svých členů? Komora Projektových Manažerů od svých členů očekává především: • Dodržování stanov komory; • Dodržování etického kodexu komory; • Reprezentaci komory v souladu s její strategií a šíření jejího dobrého jména; • Aktivní účast v činnosti komory;

8 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Milníky komory Valná hromada Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů

9 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Milníky komory Valná hromada Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů

10 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko |

11 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | ČSOB ORACLEHEWLETT-PACKARDČS HomeCredit SympheraDeloitte LogicaVŠE Acision KBCDHL PM Consulting AVG Raiffeisen AVAYAFujitsuAccenture Kapsh Trask VYKA Software a další …

12 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Příprava • Mise • Vize • Strategie • Zakládající členové Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Rozšíření • Přesun na Core Team • Nábor mas • Naplnění webu • Uzavření partnerství • Organizace konference • Plnění cílů - projekty Milníky komory Valná hromada Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů Stabilizace • Formální registrace • Stanovy • Logo, barvy, vizitky • PPT, leták, banner • Organizační struktura • ŘV, Core Team • Participace na konferenci • VŠ za KPM • 50 členů

13 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Co dál? 1.Reorganizace • Začlenění Core Teamu • Pravidelné setkávání jednotlivých skupin 2.Rozšíření + PR • Rozšíření z řádově desítek na řádově stovky členů • Rozšíření povědomí 3.Dotáhnutí Webu • Dotažení webu a plné zprovoznění • Naplnění a předání vlastníkům jednotlivých sekcí (kalendář akcí, odborné články, Wiki, …) 4.Partnerství • Podporující organizace (HP, KVADOS, Symphera, …) • Organizace – SPŘ, PMI, BPUG, SPPR, … • Vysoké školy, vládní a nevládní organizace

14 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Co dál? 5.Plnění cílů – projekty • PM CZ Wiki • Monitoring akcí • Přeložení knihy (?)  • Spolupráce s VŠ • Pravidelný Newsletter • FAQ a • Networking a odborné setkávání 6.Konference 2012 • Pořádání konference v gesci komor 7.Valná hromada 2012 • 

15 Komora Projektových Manažerů | U Potoka 26 | Tursko | Kontakty a Základní dokumenty Adresa: Komora Projektových Manažerů, U Potoka 26, Tursko Děkujeme za podporu a těšíme se na vzájemnou spolupráci 