Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha, 2. 4. 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha, 2. 4. 2013."— Transkript prezentace:

1 Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha, 2. 4. 2013

2 Vznik občanského sdružení Dne 25. 3. 2013, projednali zakládající členové občanského sdružení „Veteráni českých jaderných elektráren“ (dále jen OS „Veteráni JE CZ“), pánové Hezoučký F., Matějů D. a Víta J., STANOVY sdružení. Zabezpečením registrace sdružení na Ministerstvu vnitra ČR a s tím souvisejícími aktivitami, byl zakladateli pověřen pan Dalibor Matějů. (předpoklad registrace je do konce dubna 2013). Sídlo OS „Veteráni JE CZ“ bude v Praze.

3 Struktura a důvod vzniku sdružení Zakladatelé sdružení „Veteráni CZ JE“ přizvou do svých řad zkušené seniory – znalce jaderné energetiky, z řad provozovatelů, projektantů, výrobců, dodavatelů zařízení, relevantních výzkumných ústavů a vysokých škol, kteří chtějí aktivně pracovat ve prospěch jaderné energetiky. Všichni členové budou vedeni základní myšlenkou, že: po uvedení JE Dukovany a Temelín do provozu, se Česká republika již nikdy nemůže zbavit odpovědnosti za veškeré skutečnosti, které s tím souvisejí. Proto je důležité sdílet mezigenerační zkušenosti, ve prospěch bezpečného provozu zařízení české jaderné energetiky.

4 Náplň činnosti OS „Veteráni JE CZ“ Realizace seminářů a konferencí s cílem předávání zkušeností mladší generaci osob pracujících v odvětví jaderné energetiky. Realizace osvětových přednášek pro laickou veřejnost. Praktická osvětová činnost členů OS pro orgány ochrany životního prostředí. Kooperace s jinými sdruženími a institucemi obdobného zaměření. Poskytování služeb, podpory a poradenství provozovatelům jaderných zařízení, veřejnoprávním institucím, státním dozorům, atd. Účast při jednáních a správních řízeních s veřejnoprávními a správními orgány ČR.

5 Mezinárodní charakter činnosti Po rozšíření členské základny OS „Veteráni JE CZ“, dojde k rozvoji spolupráce i na mezinárodní úroveň, protože jaderná energetika je globální problém. Zakládající členové OS „Veteráni JE CZ“ si dovolují pozdravit účastníky Mezinárodního fóra „DIALOG“ a současně vyslovují přesvědčení, že mezinárodní spolupráce ve sdílení specializovaných znalostí a zkušeností, podpoří udržení a rozvoj jaderné energetiky v celém světě.


Stáhnout ppt "Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha, 2. 4. 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google