Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Valná hromada 13.12.2005 ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Valná hromada 13.12.2005 ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ."— Transkript prezentace:

1 Valná hromada 13.12.2005 ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ

2 Zpráva o činnosti 2005 Jiří Fialka

3 Mezinárodní události Morris review, Holandsko, GC: role aktuárů

4 Poslání České společnosti aktuárů Česká společnost aktuárů Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů. Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru. Přispívá k zajištění finanční stability pojistného trhu včetně veřejného pojištění a dalších oblastí. Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů. Je schopná podpořit ty své členy, kteří jednají v souladu s dokumenty společnosti.

5 Aprobační komise Projednala 22 žádostí o osvědčení (z toho 15 obnovení) Celkem k 31.12.2005 vydáno 63 osvědčení, 34 „nových“ Konec platnosti osvědčení vydaných před rokem 2002 ČSpA Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru.

6 Vzdělávání Seminář z aktuárských věd: 23 seminářů, 10 do programu dalšího vzdělávání Mimořádné studium na MFF UK: 57 zkoušek ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů

7 Schůze, mimořádná valná hromada Mimořádná valná hromada - Morris review, volba aprobační komise Členská schůze – penzijní reforma ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů.

8 Pracovní skupina IFRS Výpočet bezrizikové úrokové křivky Nové standardy IAA Test postačitelnosti rezerv životního pojištění Směrnice na test postačitelnosti technických rezerv neživotního pojištění České překlady pojmů v oblasti pojišťovnictví ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Přispívá k zajištění finanční stability pojistného trhu včetně veřejného pojištění a dalších oblastí.

9 Nová verze webových stránek Zavedení uživatelských účtů s diferenciací přístupových práv Součástí jednotlivých účtů jsou kontaktní informace, a informace o placení příspěvků (zcela aktuální až od roku 2006) 77 členů se pravděpodobně od uvedení nové verze vůbec nepřihlásilo nebo si ponechali systémem přednastavené heslo Otevřená komunikace, informovanost

10 Externí spolupráce Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění ČSpA Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů.

11 Mezinárodní aktivity Groupe Consultatif Příprava reformy GC Výbory 2006 v Praze Mezinárodní asociace aktuárů (IAA) Evropská aktuárská akademie ICA 2006 – česká sekce ČSpA Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru.

12 Budoucnost Solventnost II Reforma Groupe Consultatif Role aktuárů ČSpA v roce 2004 nemusela prokazovat, že je schopná podpořit ty své členy, kteří jednají v souladu s dokumenty společnosti.

13 Zpráva o hospodaření 2005 Kateřina Vlčková

14 Zpráva revizní komise Tomáš Cipra

15 Rozpočet 2006 Kateřina Vlčková

16 Různé


Stáhnout ppt "Valná hromada 13.12.2005 ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ."

Podobné prezentace


Reklamy Google