Ing. Jiřina Štamberková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
REACH ÚČINNOST – Ministerstvo životního prostředí
Oznámení uvedení kosmetického prostředku na trh Evropského společenství („notifikace“ kosmetického prostředku) Ing. Miroslav Kapoun
Dokumentace k zajištění BOZP
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Školení BOZP, PO a řidičů referentů formou e-lerningu pro společnost
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Systém vzdělávání školitelů eGovernmentu Bc. Václav Melichar.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
ČESKÁ REPUBLIKA STÁTNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ SPRÁVA STATE PHYTOSANITARY ADMINISTRATION Současná omezení při používání přípravků na ochranu rostlin z hlediska.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Kurzy informační gramotnosti Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar Čerňová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Praktické zkušenosti z pořádání kurzů na ochranu rostlin.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Zhodnocení roční spolupráce při školení k odborné způsobilosti
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.
Dokumentace k zajištění BOZP
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Ing. Jaroslava Engelová12. listopadu 2015 Použití přípravků na OR, ochrana podzemních a povrchových vod, ohlašovací povinnosti.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin 2015 Statistika, novinky, spolupráce Ing.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 REACH.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Ing. Veronika Vindemanová
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Poznatky z kontrol agentur práce
Novela veterinárního zákona
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Znění k Zákon má k tomuto datu 54 novel
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Transkript prezentace:

Ing. Jiřina Štamberková Zkušenosti s praktickým prováděním kurzů na ochranu rostlin na ČZA Mělník Ing. Jiřina Štamberková

II.Stupeň : 15 hodin z toho: Časový rozsah kurzů: I.stupeň : 12 hodin z toho: - 8 hodin odborná témata - 4 hodiny hygienická a zdravotní bezpečnost II.Stupeň : 15 hodin z toho: - 10 hodin odborná témata 5 hodiny hygienická a zdravotní bezpečnost Doplňkové školení:8 hodin z toho: - 5 hodin odborná témata - 3 hodiny hygienická a zdravotní bezpečnost

Hygienická a zdravotní bezpečnost Odborná témata Lektoři kurzu: Hygienická a zdravotní bezpečnost Mgr. Olga Radová a Ing. Olga Hesslerová – KHS Odborná témata Ing. Štěpánka Chalupková- ČZA Mělník Ing. Jiřina Štamberková – ČZA Mělník Administrativa: Helena Felcmanová – sekretářka školy

Podklady pro přípravu přednášek: Příručka pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin Seznam povolených přípravků s dalších prostředků na ochranu rostlin 2013 Zákon č. 326/2004 Sb.,a zákon č. 199/2012 Sb.,včetně příslušných vyhlášek Aktuální informace z internetu – odkazy uvádíme posluchačům v presentacích

Právní předpisy Evropské unie: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES)Č.1107/2009 - o uvádění přípravků na ochranu rostlin na trh Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/128/ES, kterou se stanoví rámec pro činnost Společenství za účelem dosažení udržitelného používání pesticidů Směrnice o strojních zařízeních č.2006/42/ES a 2009/127/ES

Studijní materiály poskytované účastníkům kurzů: Příručka pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin Soubor zpracovaných testových otázek z odborné tématiky

Oblast hygieny a zdravotní bezpečnosti Nejsou k dispozici pro absolventy soubory otázek Nejsou k dispozici příručky, ze kterých by bylo možno si otázky zpracovat a nastudovat tuto problematiku

Nařízení Komise (EU) č. 547/2011, kterým se provádí nařízení č Nařízení Komise (EU) č. 547/2011, kterým se provádí nařízení č. 1107/2009, pokud jde o požadavky na označování POR Nařízení Komise (EU) č. 540/2011, kterým se provádí nařízení (ES) č. 1107/2009, pokud jde o seznam schválených účinných látek Nařízení EP a Rady (ES) č. 396/2005 o maximálních limitech reziduí pesticidů v potravinách a krmivech rostlinného a živočišného původu a na jejich povrchu (MLR)

Zákon  č. 350/2011 Sb., o chemických látkách a směsích (chemický zákon) Na POR se vztahují pouze povinnosti podle § 2 tohoto zákona klasifikace, balení, označování. Vyhláška č. 402/2011 Sb., o hodnocení nebezpečných vlastností chemických látek a chemických směsí a balení a označování nebezpečných chemických směsí

Nařízení EP a Rady (ES) č Nařízení EP a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek nařízení má mnoho novel Nařízení komise (EU) č. 453/2010, kterým se mění REACH (příloha II)

Školení I a II. stupně je dvoudenní, doplňkové školení je jednodenní Výklad na školení probíhá na základě využití presentace Power Point Při výkladu jednotlivých témat jsou uvedeny odkazy na příslušnou testovou otázku Přednášky jsou doplněny i promítáním filmu o bezpečném používání přípravků( video SRS)

Příklad otázky a odpovědi z testu Chovatel včel je povinen oznámit každoročně trvalá stanoviště včelstev: písemně obecnímu úřadu umístění trvalých a přechodných stanovišť včelstev do konce února a nové umístění včelstev nejpozději 5 dnů před jejich přemístěním (§7 vyhl.327/2012 Sb., §51 odst.3 zákon 326/2004 Sb.) / otázka č. 52/

Vedení evidence kurzů: Seznam účastníků kurzů Třídní kniha

Zveřejňování termínu kurzů: na webových stránkách školy www.zas-me.cz jsou uvedeny další kurzy informování prostřednictvím oddělení SRS E-mailem zasílání pozvánek na zemědělské podniky a soukromníky na stránkách SRS- odborná způsobilost –seznam aktuálních školení

Přihlašování na kurzy: Elektronicky e-mailem Zasílání přihlášek poštou Problém byl ze začátku jen s tím, že někteří žadatelé o II.stupeň školení si pletli „Přihlášku na kurz“ s „Žádostí o vydání osvědčení o odborné způsobilosti…“

Vystavování osvědčení I. stupně: dle přílohy č. 2 vyhlášky č Vystavování osvědčení I. stupně: dle přílohy č.2 vyhlášky č. 206/2012 Sb.- viz vzor Vystavování potvrzení o absolvování doplňkového školení- viz. vzor

Školení pro vzdělávací zařízení 31.1.2013 nebyla včas zajištěno přidělení uživatelského jména a hesla všem školícím zařízením, takže na školení orientace jen podle obdrženého manuálu vlastní přidělení uživatelského jména a hesla až koncem února – již bylo proškoleno několik stovek lidí přidělené uživatelské jméno – u nás bylo zkomolené pro začátečníka to bylo velmi složité se podle manuálu orientovat pro začátečníky je velmi problematické provádět jakoukoliv změnu v údajích – neustále se musí potvrzovat jednotlivé údaje- navrhujeme zjednodušení

Účastníci kurzů: pracovníci zemědělských podniků -většinou I. stupeň soukromí zemědělci pracovníci zahradnických firem pracovníci jiných odvětví studenti naší školy

Děkuji za pozornost Kontakt: ing. Jiřina Štamberková Česká zahradnická akademie Mělník e-mail:stamberkova@zas-me.cz Telefon: 315636218