Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman."— Transkript prezentace:

1 Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman

2 eGON centrum ORP Nový Bydžov  Projet připravovaný do výzvy: Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností  Prioritní osa: Prioritní osa 4 Veřejná správa a veřejné služby  Oblast podpory: 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy – zajištění vzdělávání v eGovernmentu  Zaměřen na oblast: správní území ORP Nový Bydžov  Alokované prostředky: 620000000,- Kč, z toho 527000 000,- Kč z ESF (85%) a 93 000 000,- Kč kofinancování z vlastních prostředků žadatelů (15%).

3 eGON centrum ORP Nový Bydžov Projekt se zaměřuje na vytvoření koncepce činnosti eGON centra z pohledu jeho role při realizaci systému vzdělávání úředníků v používání eGovernmentu. Celý systém vzdělávání bude postaven na dvou základních pilířích. Na státní příspěvkové organizaci Institut pro místní správu Praha (která v rámci samostatné výzvy zajistí výuku školitelů, centrální eLearningový systém Institutu pro místní správu Praha, využívaný pro potřeby implementace eGovernmentu do území zdarma celou veřejnou správou, vytvoření studijních podpor atd.) a na nově vzniklých eGON Center krajů a obcí s rozšířenou působností.

4 eGON centrum ORP Nový Bydžov eGON Centrum obce s rozšířenou působností zajistí školení pro vlastní úředníky, vlastní zaměstnance, členy zastupitelstva obce s rozšířenou působností a zaměstnance zřizovaných organizací, kteří budou plnit úkoly spojené s jednotlivými prvky eGovernmentu. Dále pak v rámci svého správního obvodu zajistí školení pro úředníky obcí základního typu a úředníky obcí s pověřeným obecním úřadem, členy zastupitelstev těchto obcí a zaměstnance jimi zřizovaných organizací, kteří budou z těchto prostředků školeni bezplatně v rámci „eGON centra“ obce s rozšířenou působností a projektu schváleného dle této výzvy.

5 eGON centrum ORP Nový Bydžov  Školení bude probíhat prezenčně v počítačové učebně městského úřadu, která byla pro tento účel zřízena nebo distančně z domácího počítače za asistence skupiny tutorů.  Počet účastníků jednoho kurzu je 10.  Adresa, kde je možno hlásit se ke kurzům:  http://elev.institutpraha.cz/regman/novybydzov.html http://elev.institutpraha.cz/regman/novybydzov.html  Adresa, kde je možnost hlásit se k samotnému studiu: (jednou přidělené jméno a heslo se používá opakovaně)  http://elev.institutpraha.cz/index.php?msg=l1&page=prihlaseni http://elev.institutpraha.cz/index.php?msg=l1&page=prihlaseni

6

7

8

9 eGON centrum ORP Nový Bydžov  Jakmile manažer vzdělávání aktivuje vaši přihlášku, jsou automaticky odeslány přístupové údaje do vzdělávacího systému a mailem přijde přístupové jméno a heslo a odkaz na stránky, kde je možné začít studovat distanční formou.  Prezenční forma studia bude zahájena v PC učebně, jakmile se nám ji podaří zprovoznit. Studenti si pod vedením lektora vyzkouší problematiku práce s moduly Czech-Pointu pomocí svých přístupových údajů ve cvičné verzi na zkušebních datech. Tzn., že uvidí a udělají přesně to, co je čeká pak v praxi.  Po skončení kurzu obdrží osvědčení, které je možné zahrnout do ročního vzdělávání úředníků.

10 eGON centrum ORP Nový Bydžov Současná nabídka vzdělávacích kurzů: Obecné základy práce s portálem Czech POINT (4 hodiny) Czech POINT - Katastr nemovitostí (2 hodiny) Czech POINT - Živnostenský rejstřík a podání živnostenskému úřadu (2 hodiny) Czech POINT - Rejstřík trestů (2 hodiny) Czech POINT - Obchodní rejstřík (1 hodina) Czech POINT - Seznam kvalifikovaných dodavatelů (1 hodina) Czech POINT - Modul autovraků informačního systému odpadového hospodářství (2 hodiny) Czech POINT - Insolvenční rejstřík (1 hodina) Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (2 hodiny) Czech POINT - Autorizovaná konverze dokumentů (4 hodiny) Czech POINT - Agendy ISDS I. (4 hodiny) Czech POINT - Služby ISDS II. (6 hodin) - v akreditaci

11 eGON centrum ORP Nový Bydžov Současná nabídka vzdělávacích kurzů: Nebojme se žádosti I, aneb K Czech POINTu snadno a rychle (20 hodin) Informační systém datových schránek (8 hodin) Zaručený elektronický podpis (8 hodin) Spisová služba AthenA (dle rozsahu výuky) Word pro začátečníky (24 hodin) Excel pro začátečníky (24 hodin) Kurzy budeme otevírat tak, aby to vyhovovalo Vašim potřebám. Na prvním budete seznámeni s výukovým prostředím LMS ELEV, s jeho ovládáním a přihlašováním. Do prvního Vás přihlásíme automaticky a po jeho absolvování to již do dalších budete dělat sami.

12 eGON centrum ORP Nový Bydžov Pro dnes to bylo poměrně mnoho informací a tak doufám, že jsme Vás hned v počátku moc nevyděsili a těšíme se na další spolupráci. Kontakty: Ing. Martin Kořínek, korinek@novybydzov.cz, +420604694029, +420495703941korinek@novybydzov.cz Bc. Ondřej Neuman, neuman@novybydzov.cz, +420604939333, +420495703981neuman@novybydzov.cz egoncentrum@novybydzov.cz


Stáhnout ppt "Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman."

Podobné prezentace


Reklamy Google