PODVOD S CISTERNOU = LIKVIDACE JEDNOTKY KOPYTOVSKÝCH HASIČŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Oprava vozovky silnice II/468 (ulice 1. máje, Jablunkovská) termín: 24
Přijímací řízení na střední školy
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2011 Pro 6. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. listopadu 2010 Zpracoval: František Koliba.
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Práce je šance na návrat – komplexní program podpory pracovní integrace pro osoby ohrožené sociálním vyloučením či sociálně vyloučené.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Zpracováno z pracovních materiálů k datu Možnosti čerpání dotací v roce 2012 pro mladé hasiče okresu Náchod.
Vedení správního řízení
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Základní registr obyvatel
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
TEST 17. POLITOLOGIE
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Občanské soudní řízení
Právo na informace Tereza Danielisová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_297.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Změny ve sledování a evidování úkolů JPO v operačním a organizačním řízení ZOČ – zprávy o činnosti.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Vedoucí Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání
Působnost valné hromady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2019 Blanka Procházková.
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

PODVOD S CISTERNOU = LIKVIDACE JEDNOTKY KOPYTOVSKÝCH HASIČŮ

DNE 12.09.2011 PROBĚHLO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA BOHUMÍN, KDE SE PROJEDNÁVAL NÁVRH NÁKUPU CISTERNY PRO KOPYTOVSKÉ HASIČE. STAROSTA MĚSTA PŘEDKLÁDÁ ZASTUPITELŮM ZA BOUŘLIVÉHO JEDNÁNÍ KE SCHVÁLENÍ 3 NÁVRHY: NEKOUPIT CISTERNU KOUPIT REPASOVANOU CISTERNU IHNED ODLOŽIT NÁKUP CISTERNY A VYUŽIT DOTACI Z MŽP A KOUPIT CISTERNU Z DOTACE NA KROPÍCÍ VOZY

DNE 12.9.2011 ZASTUPITELSTVO MĚSTA BOHUMÍN SCHVÁLILO NÁVRH - NÁKUP CISTERNY KOPYTOVSKÝM HASIČŮM Z DOTACE MŽP

DNE 30.11.2011 NA PORADĚ VELITELŮ BYLO STAROSTOU MĚSTA NÁHLE NAVRŽENO KOUPIT KOPYTOVSKÝM HASIČŮM NOVÝ DOPRAVNÍ AUTOMOBIL - NEBO ŽÁDNE VOZIDLO.

KOPYTOVŠTÍ HASIČI SE POČÁTKEM PROSINCE 2011 MĚLI SEJÍT OSOBNĚ SE STAROSTOU MĚSTA.SCHŮZE BYLA V DEN JEDNÁNÍ ZRUŠENA. VÝJEZDOVÁ JEDNOTKA TEDY PÍSEMNĚ OSLOVUJE STAROSTU MĚSTA, ŽE NABÍDKU NEODMÍTÁ, ALE ŽE JEJ CELÁ JEDNOTKA ŽÁDÁ, ABY SE POČKALO JAK DOPADNE DOTACE Z MŽP (JEDNOTKA NECHCE PROPÁSNOUT ŠANCI ZÍSKAT NOVOU CISTERNU Z DOTACE MŽP)

NEDŮVĚRA VE VEDENÍ MĚSTA NEDŮVĚRA VE VEDENÍ MĚSTA.VEDENÍ MĚSTA NÁHLE ZMĚNÍ JIŽ 3-LETÝ ZÁMĚR ZAKOUPIT KOPYTOVSKÝM HASIČŮM CISTERNU. NA ZÁKLADĚ NEDŮVĚRY MĚSTU SDH OSLOVUJE MŽP S DOTAZEM ZDA-LI MĚSTO PODALO DOTACI A KOMU BUDE Z DOTACE CISTERNA PŘEDÁNÁ DO UŽÍVÁNÍ.

POPŘENÍ BUDOUCÍHO UŽIVATELE CISTERNY V ŽÁDOSTI ZE STRANY MŽP+MĚU

SDH KOPYTOV OSLOVUJE PÍSEMNĚ DNE 16. 02 SDH KOPYTOV OSLOVUJE PÍSEMNĚ DNE 16.02.2012 DLE ZÁKONA 106/1999 MŽP O KOPII ŽÁDOSTI O DOTACI NA CISTERNU (KROPÍCÍ VŮZ)

DNE 07.03.2011 POSLALO MŽP ODPOVĚD

NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDI Z MŽP BYL POTVRZEN PODVOD ZE STRANY MĚSTA BOHUMÍN, POD ŽÁDOSTÍ JE PODEPSÁN Ing.Lumír Macura, zpracoval Václav Ferfecki

DNE 23.01.2012 BYL STAROSTOU MĚSTA BOHUMÍN ODVOLÁN VELITEL JEDNOTKY (DŮVODY ODVOLÁNÍ-PŘED LÉTY JSTE USILOVAL O ZAŘAZENÍ JEDNOTKY DO KAT. JPO III, NEUSTÁLE USILUJETE O OPRAVU STŘECHY NA HZ VČETNĚ PŘÍSTAVBY (ZÁZEMÍ HASIČŮ PŘI POVODNI - KDE JE CELÁ SPODNÍ ČÁST HZ POD VODOU) - ZVEŘEJNĚNÍ ZÁKAZU MÍSTOSTAROSTY V KARVINSKÉM DENÍKU. MÍSTOSTAROSTA MĚSTA ZAUJATĚ PROTI JEDNOTCE VYTVÁŘEL ZÁKAZY. (ZÁKAZ INSTALACE ALARMU, KTERÝ SI JEDNOTKA KOUPILA KDYŽ HZ BYLA OPAKOVANĚ VYKRADENA , A ŠKODA SDH SE VYŠPLHLA NA NĚKOLIK DESÍTEK TISÍC, ZÁKAZ PARKOVÁNÍ DOPRAVNÍHO VOZIDLA SDH V BUDOVĚ HZ)

DNE 13.02.2012 PROBĚHLO ZASTUPITELSTVO MĚSTA BOHUMÍN, KDE STAROSTA MĚSTA OSOČIL RnDr. MARTU BOCZKOVOU A VELITELE JSDH KOPYTOV FRANTIŠKA MLYNKECE ŽE ZA ZÁDY MĚSTA OSLOVILI MŽP VE VĚCI DOTAZU O DOTACI Z MŽP. A ZDŮRAZNIL, ŽE NEMÁ DŮVĚRU V TĚCHTO DVOU VÝŠE JMENOVANÝCH. NA DOTAZ ZASTUPITELE Mgr. MARYŠKY JAKÝ JE DŮVOD ODVOLÁNÍ VELITELE JEDNOTKY SDH KOPYTOV, STAROSTA MĚSTA SDĚLIL, ŽE TO NEBUDE NA ZASTUPITELSTVU SDĚLOVAT. DÁLE ZMÍNIL, ŽE NEMÁ DOPOSUD NÁVRH NOVÉHO VELITELE, A ŽE ZVAŽUJE ZRUŠIT VÝJEZDOVOU JEDNOTKU. STAROSTA UVÁDÍ, ŽE MÁ PÍSEMNÉ SCHVÁLENÍ ZRUŠIT JEDNOTKU ZE STRANY HZS MSK.

Videa ze zastupitelstva Města Bohumín zde:

Video ze zastupitelstva Města Bohumín zde:

DNE 28. 02. 2012 BYL Ing. LUMÍREM MACUROU SVOLÁN TÝM KROPÍCÍCH VOZŮ DNE 28.02.2012 BYL Ing. LUMÍREM MACUROU SVOLÁN TÝM KROPÍCÍCH VOZŮ. PŘI ZAHÁJENÍ SCHŮZE MÍSTOSTAROSTA Ing. LUMÍR MACURA PODOTKL, ŽE CHCE CELÝ TÝM UVĚDOMIT, ŽE V ŽÁDOSTI, KTEROU MĚSTO PODALO NA MŽP NEBYLO SPECIFIKOVÁNO KOMU BUDE CISTERNA PŘEDÁNÁ DO UŽÍVÁNÍ

DNE 15.02.2012 BYLA OSH KARVINÁ SVOLÁNA SCHŮZE ZÁSTUPCŮ SH ČMS, HZS A MĚSTA BOHUMÍN. NA TUTO SCHŮZI VEDENÍ MĚSTA NEDORAZILO A NEBYLO SCHOPNÉ ANI OMLUVIT SVOU NEÚČAST. SDH I JSDH KOPYTOV NA TÉTO SCHŮZI ZÁSTUPCŮM SDĚLILO, ŽE STOJÍ ZA SVÝM VELITELEM. ČLENY JSDH I SDH BYLO NA SCHŮZI SDĚLENO, ŽE VŮČI JSDH JE JIŽ DELŠÍ DOBU ZE STRANY MĚSTA BOHUMÍN STUPNUJÍCÍ SE ZAUJATÝ PŘÍSTUP - ZEJMÉNA ZÁKAZY MÍSTOSTAROSTY. SDH I JSDH SE NA TOMTO JEDNÁNÍ DOHODLO, ŽE V RÁMCI UROVNÁNÍ VZTAHU MEZI MĚSTEM A JSDH NAVRHUJE STAROSTOVI NOVÉHO VELITELE. JE TŘEBA ZMÍNIT, ŽE VÝROKY Ing. PAVLA HAASE SMĚŘOVALY K OBHAJOBĚ MĚSTA. ROVNĚŽ VELITEL STANICE HZS BOHUMÍN Ing. PŘEMYSL ŠVAJDA KŘIVĚ OBVINIL JEDNOTKU, ŽE JEJ OBCHÁZÍ, A ŽE SE JEDNOTKA OBRÁCÍ PŘÍMO NA KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ. NA TOTO KŘIVÉ OBVINĚNÍ, KTERÝM DNE 17.04.2012 STAROSTA MĚSTA OSOČIL VELITELE JEDNOTKY, BYLO FRANTIŠKEM MLYNKECEM SDĚLENO, ŽE SE ŘÍDIL POKYNEM Ing. PAVLA HAASE ZE DNE 15.02.2011. TENTO POKYN DOSTAL KAŽDÝ VELITEL JEDNOTKY V CELÉM OKRESE KARVINÁ (V PŘÍPADĚ PROBLÉMU S VÝJEZDEM SE OBRÁCEJTE NA Ing. RADIMA KUCHAŘE A POŠLETE KOPII PAVLU HAASOVI). V LISTOPADU 2011 V KOPYTOVĚ HOŘELO A MÍSTNÍ KOPYTOVSKÁ JEDNOTKA NEBYLA POVOLÁNA (NA MÍSTO UDÁLOSTI DORAZILI OKOLNÍ JEDNOTKY) SE VELITEL JEDNOTKY F. MLYNKEC ŘÍDIL DLE POKYNU Ing. PAVLA HAASE.

BYLO PODÁNO PRO MĚSTSKOU ČÁST ŠUNYCHL. DNE 17.04.2012 STAROSTA MĚSTA SVOLAL JSDH KOPYTOV NA RADNICI, KDE CELÉ JEDNOTCE SDĚLIL NÁVRH NA ZRUŠENÍ VÝJEZDOVÉ JEDNOTKY V KOPYTOVĚ. NA TÉTO SCHŮZI BYLO JEDNOTKOU ŘEČENO, ŽE NÁVRH ZRUŠIT JEDNOTKU NENÍ ADEKVÁTNÍ VŮČI JEDNOTCE ZA TISÍCE ODPRACOVANÝCH HODIN NA BUDOVĚ HZ, A 15-TI LETÉ ZÁSLUŽNÉ AKTIVNÍ ČINNOSTI JSDH. DÁLE BYL MÍSTOSTAROSTOU MĚSTA Ing. MACUROU POPŘEN PODVOD S CISTERNOU. JEHO VÝROK ZNĚL: BYLO PODÁNO PRO MĚSTSKOU ČÁST ŠUNYCHL. ZE STRANY JSDH KOPYTOV MU BYLO SDĚLENO, ŽE CELÁ JEDNOTKA VÍ O PODVODU, A ŽE LŽE. POTÉ MÍSTOSTAROSTA SDĚLIL, ŽE BRATŘI MLYNKECOVÉ JSOU DIKTÁTOŘI A KRMÍ NESMYSLY CELÝ KOPYTOV A CELOU JEDNOTKU. NÁSLEDNĚ VŠICHNI ČLENOVÉ JEDNOTKY MĚSTU SDĚLILI, ŽE JSOU DOSPĚLI A ŽE NIKDO S NIMI NEMANIPULUJE. CELÁ JEDNOTKA SI STOJÍ ZA NÁZOREM - ZAUJATÉHO PŘÍSTUPU MĚSTA VŮČI JEDNOTCE. MÍSTOSTAROSTA MACURA JEDNOTCE SDĚLIL, ŽE SI VÁŽI JEJÍ DLOUHOLETÉ PRÁCE. VELITEL JEDNOTKY FRANTIŠEK MLYNKEC ODVĚTIL PANU MÍSTOSTAROSTOVI: KDYBY JSTE SI VÁŽIL PRÁCE KOPYTOVSKÝCH HASIČŮ, TAK DNES NESEDÍME NA TOMTO JEDNÁNÍ, KDE STOJÍME PŘED NÁVRHEM NA ZRUŠENÍ JEDNOTKY. PAN STAROSTA OPĚT OSOČIL F. MLYNKECE, ŽE OBCHÁZÍ VŠECHNY A OBRÁCÍ SE NA ŘEDITELSTVÍ HZS MSK. F. MLYNKECEM BYLO SDĚLENO, ŽE SE ŘÍDIL JEN POKYNEM Ing. PAVLA HAASE, ŽE MÁ OPĚT ZKRESLENÉ A NEPRAVDIVÉ INFORMACE.

DNE 23.04.2012 BYL ZASTUPITELSTVEM MĚSTA BOHUMÍN SCHVÁLEN NÁVRH ZRUŠENÍ JEDNOTKY SDH BOHUMÍN - KOPYTOV.

KOPYTOVŠTÍ HASIČI BYLI ZRUŠENI NA ZÁKLADĚ ODHALENÍ PODVODU S NÁKUPEM CISTERNY Z ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (ZRUŠENÍ JEDNOTKY SDH KOPYTOV BYLO DLOUHOLETÝM ZÁMĚREM MÍSTOSTAROSTY Ing. MACURY, O TOM SVĚDČÍ JEHO ZAUJATÉ ZÁKAZY).