Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Právo na informace Tereza Danielisová,
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Vládní neziskové organizace
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Povinné přílohy k žádosti.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Veřejnoprávní smlouvy
Provozování vodohospodářské infrastruktury
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Druhy kontrol projektu:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Modelace úvěru BD Vánek
Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP
Ověření a udržitelnost malého projektu
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP Fond malých projektů Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP

Relevantní dokumentace Příloha č. 2 k Výzvě - Přehled povinných příloh k ŽoNFP – stručný přehled Příloha č. II.7 k Příručce pro žadatele a konečné uživatele - Seznam povinných příloh k žádosti o NFP na malý projekt – podrobný popis

Příloha č. 2 k Výzvě Název přílohy Požadovaný počet předkládaných kopií Pokud má žadatel k dispozici již konkrétní doklad či potvrzení k dané příloze již před podáním žádosti o NFP, doloží jej současně se žádostí o NFP a nemusí jej již dokládat až před Oznámením či podpisem Smlouvy, pokud to připouští příloha č. II.7 PpŽaKU.

Příloha č. 1 Podrobný rozpočet malého projektu Elektronická verze je uložena jako druhý list elektronické verze formuláře žádosti o NFP. Podrobný rozpočet malého projektu musí být předložený na formuláři předepsaném pro žádost o NFP. Bude vysvětleno při prezentaci formuláře žádosti o NFP.

Příloha č. 2a - Identifikace žadatele/ partnera (čeští žadatelé/partneři) Doklad o vzniku a právní formě žadatele/projektových partnerů z ČR Výpis z obchodního rejstříku nebo jiného relevantního rejstříku, zakladatelská listina nebo zřizovací listina organizace (statut v případě, že není povinností mít zakladatelskou nebo zřizovací listinu), zápis z jednání zastupitelstva, rozhodnutí zřizovatele, stanovy, resp. jiné relevantní doklady prokazující vznik a právní formu organizace. Doklad se nevyžaduje u následujících organizací: stát a organizační složka státu; obec; městská část územně členěného statutárního města; kraj; veřejná nebo státní vysoká škola, Správa železniční dopravní cesty, státní organizace; veřejnoprávní instituce (ČT, ČRo, ČTK). Doklad se vyžaduje u všech ostatních subjektů (vyjmenovaných v příloze č. 1 PpŽaKU).

Příloha č. 2b - Identifikace žadatele/ partnera (slovenští žadatelé/partneři) Doklad o vzniku a právní formě žadatele/projektových partnerů z SR Výpis z obchodního rejstříku nebo jiného relevantního rejstříku, zakladatelská listina nebo zřizovací listina organizace (případně statut v případě, že není povinností mít zakladatelskou nebo zřizovací listinu), stanovy, resp. jiné relevantní doklady prokazující vznik a právní formu organizace. Doklad se nevyžaduje u následujících organizací: stát a organizační složka státu; obec; město (městská část); samosprávny kraj; příspěvkové a rozpočtové organizace zřízené zákonem; SAV; Rozhlas a televízia Slovenska; Matica Slovenská; Slovenský červený kríž. Doklad se vyžaduje u všech ostatních typů subjektů vyjmenovaných v příloze č. 1 PpŽaKU.

Příloha č. 3 - Doklad o jmenování statutárního zástupce organizace, který podepisuje žádost o NFP Doklad jsou povinni předkládat žadatelé/hlavní přeshraniční partner, jejichž příloha č. 2a nebo 2b neobsahuje informace o statutárním zástupci organizace. Relevantní zejména pro obce/města/kraje. V případě žadatelů ze soukromého sektoru předložit zápis ze zasedání valné hromady, výroční schůze apod., na kterém byl statutární zástupce jmenován či zvolen.

Příloha č. 4 - Zplnomocnění k zastupování Zmocnění osoby oprávněné k zastupování žadatele/HCP v jednání o žádosti o NFP, vzor je uveden v příloze č. 4 Žádosti o NFP Žadatel/HCP předkládá plnou moc, ze které musí být zřejmé, že osoby jednající jménem žadatele/HCP, které nejsou statutárním orgánem žadatele/HCP, jsou řádně zmocněné vykonávat relevantní úkony ve vztahu k žádosti o NFP nebo jednání o žádosti o NFP. Plná moc musí být úředně ověřená a musí obsahovat minimálně: označení a podpis statutárního orgánu žadatele/HCP; označení a podpis každé zmocněné osoby; rozsah zmocnění, tj. identifikace úkonů, ke kterým jsou osoby zmocněné; datum udělení plné moci. V případě nerelevantnosti žadatel/HCP tuto přílohu nepředkládá.

Příloha č. 5 - Výpis z rejstříku trestů Výpis z rejstříku trestů všech členů statutárního orgánu žadatele, prokuristy, příp. osoby zplnomocněné zastupovat žadatele v jednání o žádosti o NFP prokazující, že tyto osoby nebyly právoplatně odsouzeny za trestný čin korupce, za trestný čin poškozování finančních zájmů Evropské unie, za trestný čin legalizace příjmů z trestné činnosti, za trestný čin založení, zosnování a podporování zločinného spolčení nebo za trestný čin machinací při zadávání veřejných zakázek a veřejné dražbě. Výpis nesmí být starší než 3 měsíce od podání žádosti o NFP.

Příloha č. 6a - Čestné prohlášení - ČR žadatelé Čestné prohlášení jsou povinni předkládat všichni žadatelé z ČR, V případě nutnosti podpisu více statutárními zástupci žadatele, podepisují toto prohlášení více statutárních zástupců. Čestné prohlášení se skládá z několika částí, ty části, které jsou pro projekt relevantní, zaškrtněte a vyplňte. Vždy se vyplňuje obecná část A a části D, E, F. Text čestného prohlášení není možné upravovat.

Příloha č. 6b - Čestné prohlášení - SR žadatelé Čestné prohlášení jsou povinni předkládat všichni žadatelé ze SR. V případě nutnosti podpisu více statutárními zástupci žadatele, podepisuje toto prohlášení více statutárních zástupců. Text čestného prohlášení není možné upravovat.

Příloha č. 7 - Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele Čestné prohlášení žadatele ke zjištění finančního zdraví (neziskové organizace, …) se překládá na daném formuláři, viz příloha č. 7 Žádosti o NFP. Uvádí se zde tyto položky z rozvahy za poslední dva uzavřené hospodářské roky: cizí zdroje, závazky, pohledávky, pasiva celkem. Subjekty uvedené v poznámce pod čarou tuto přílohu nepředkládají (např. obce, kraje…). U subjektů, které nemají ukončené alespoň dva hospodářské roky před předložením žádosti o NFP, se tabulka v příloze nevyplňuje.

Příloha č. 8 - Dohoda o spolupráci partnerů Dohodu najdete na stránkách Správců jako přílohu č.II. 8 k Příručce pro žadatele a konečné uživatele. Dohodu uzavírá žadatel se všemi partnery podílejícími se na realizaci malého projektu. Vzor této dohody definuje minimální rozsah práv a povinností jednotlivých partnerů a žadatel si ho může doplnit a rozšířit. Dohodu předkládá žadatel, podepisují ji statutární zástupci všech projektových partnerů.

Příloha č. 9 - Příprava malého projektu Doložit minimálně: Dva zápisy ze společných jednání včetně prezenční listiny, Fotodokumentaci, E-mailovou korespondenci (je-li k dispozici).

Následující doklady se předkládají pouze u malých projektů ve kterých jsou realizovány stavební investice.

Příloha č. 10 - Doklady prokazující vlastnické právo k nemovitostem Ověřená Kopie katastrální mapy Ověřená Kopie katastrální mapy k nemovitostem, ve kterých má být realizovaný malý projekt, která je použitelná k právním úkonům ke dni podání žádosti o NFP a není starší než 3 měsíce. Žadatel/partner je povinný na katastrální mapě dotčené nemovitosti barevně vyznačit. V případě stavební nebo investiční činnosti se předložené doklady o vlastnictví, resp. jiných právech na majetek vztahují ke stavbám a pozemkům, na kterých bude žadatel tyto aktivity realizovat, dokládají čestným prohlášením při podání žádosti (součást přílohy č. 6a/6b žádosti o NFP) a konkrétní dokumenty, LV či smlouvy dokládá žadatel až před vydáním Oznámení o schválení žádosti o NFP.

Příloha č. 11 - Doklady k povolení stavby – doklad o zahájení řízení Žadatel při předkládání žádosti o NFP předkládá minimálně doklad o podání žádosti o zahájení stavebního řízení na stavebním úřadě. V případě, že má žadatel/partner pro dané stavební práce už vydané oprávnění k uskutečnění stavebních prací, může ho předložit se žádostí o NFP. Potřebné vyjádření stavebního úřadu (právoplatné stavební povolení) se dokládá nejpozději před podpisem Smlouvy, pokud nebylo součástí Žádosti o NFP). V případě, že stavební práce nepodléhají územnímu řízení, ani vydání územního souhlasu (v případě menších staveb a drobných úprav uvedených v § 79-80 stavebního zákona v ČR, vyplňuje žadatel z ČR část C2 čestného prohlášení (příl. 6a ŽoNFP) s odkazem na příslušný paragraf a jeho písmeno.

Příloha č. 12 - Technická dokumentace Dokládá se technická dokumentace/projektová dokumentace nebo projekt předložený stavebnímu úřadu společně s Ohlášením nebo žádostí o územní souhlas, resp. projektová dokumentace pro stavební povolení, nebo jakákoliv jiná technická dokumentace a popis stavebních úprav a prací včetně položkových rozpočtů. Dále žadatel dokládá fotodokumentaci stávajícího stavu objektu. Žadatel ji dokládá při předkládání žádosti o NFP v tomto rozsahu: výkresová část, položkový rozpočet projektu včetně výkazu výměr, technická zpráva.

Příloha č. 13 - Fotodokumentace stavebního objektu Fotodokumentace v elektronické podobě v minimálním rozsahu 5 fotografií v případě rekonstrukce budovy nebo 3 fotografií v případě rekonstrukce liniové stavby. V případě rekonstrukce budovy – fotodokumentace znázorňující současný stav exteriéru/anebo interiéru stavebního objektu ze všech stran budovy a všech prostor. V případě rekonstrukce liniové stavby – fotodokumentace znázorňující současný stav (tj. místa realizace malého projektu) ze všech stran. V případě, že k projektu existuje vizualizace, případová studie nebo studie uskutečnitelnosti, může být součástí přílohy. V případě výstavby nového objektu, resp. výstavby liniové stavby může být součástí této přílohy např. vizualizace, případová studie nebo studie uskutečnitelnosti (je-li relevantní). Tato příloha se dokládá pouze elektronicky – CD, DVD, USB

Příloha č. 14a - Vyjádření příslušného orgánu k územím NATURA 2000 – ČR žadatelé Žadatel předkládá čestné prohlášení jako součást přílohy 6a - malý projekt není realizovaný na území soustavy NATURA 2000 a území soustavy NATURA 2000 nemůže být realizací malého projektu dotčeno. Pokud je malý projekt realizovaný na území soustavy NATURA 2000 nebo toto území může být realizací malého projektu dotčeno – předkládá se stanovisko příslušného orgánu ochrany přírody (krajský úřad nebo správa CHKO či NP) ve smyslu přílohy č. II. 4 Příručky pro žadatele a konečné uživatele Je-li součástí MP stavební řízení, je vyjádření orgánu ochrany přírody jeho součástí. Správce si může v případě pochybností toto stanovisko vyžádat.

Příloha č. 14b - Vyjádření příslušného orgánu k územím NATURA 2000 – SR žadatelé Žadatel ze SR postupuje v souladu so zákonem č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov ve znění pozdějších předpisů. Žadatel je povinen prokázat soulad aktivit s požadavky v oblasti posuzování vlivu na životní prostředí, resp. že projekt nebude mít nepříznivý vliv na území soustavy NATURA 2000 (je-li relevantní s ohledem na způsobilé aktivity vykonávané v rámci projektu). Bližší informace jsou uvedeny v příloze č. II.4; a č. II.4b) Příručky pro žadatele a konečného uživatele Způsob prokázání této skutečnosti vychází z příslušných národních právních předpisů a liší se v závislosti na charakteru projektových aktivit a místa jejich realizace. Žadatel při přípravě malého projektu ověří zda jsou aktivity plánované v rámci chráněných území nebo v jejich blízkosti, resp. mimo chráněná území a to, zda aktivity malého projektu vyžadují potvrzení okresního úřadu v sídle kraje.

Příloha č. 15 - Elektronická verze žádosti na CD resp. DVD Žadatel na elektronickém nosiči (CD/DVD/USB) předkládá: žádost o NFP ve formátu .xls a rovněž verzi s podpisy ve formátu pdf. podrobný rozpočet malého projektu ve formátu .xls a rovněž verzi s podpisy ve formátu pdf. všechny přílohy k žádosti o NFP kromě projektové dokumentace (ve formě skenu, resp. v jiném relevantním formátu)

Přílohy dokládané před Oznámením o schválení žádosti o poskytnutí NFP Doklad o zajištění spolufinancování Povinná příloha pro obce/města/kraje a jejich příspěvkové nebo rozpočtové organizace, organizační složky a svazky obcí/sdružení obcí. Jedná se o kopii usnesení/originál výpisu z usnesení obecního/městského/krajského zastupitelstva, případně Rady města/obce/kraje, nebo o usnesení Rady svazku/sdružení obcí o zajištění vlastních zdrojů na malý projekt. Forma je uvedena v příloze PpŽaKU č. II.7. potvrzení místně příslušného správce daně o bezdlužnosti ne starší než 1 měsíc od podání žádosti o NFP.

Doklady předkládané projektů se stavebními investicemi Doklady prokazující majetkově-právní vztahy k nemovitostem výpis z listu vlastnictví nebo platná smlouva o nájmu nebo platná smlouva o budoucí kupní smlouvě nebo platná smlouva o výpůjčce U možností 2-4 je nutno rovněž doložit příslušný LV Výjimky jsou uvedeny v příloze PpŽaKU č. II.7 Nemovitosti, na nichž bude malý projekt realizován, nesmí být zatíženy zástavním právem ve prospěch třetích osob. Výjimku mohou tvořit pouze případy, kdy jde o zástavní právo ve prospěch banky za účelem zajištění úvěru na spolufinancování malého projektu.

Přílohy dokládané před Smlouvou Doklady k povolení stavby pravomocné stanovisko stavebního úřadu (je-li relevantní) a případně změny předložené projektové dokumentace, které vznikly v průběhu stavebního řízení, V případě, že od podání žádosti došlo k jejich změně, se dokládá na elektronickém nosiči: žádost o NFP ve formátu .xls a rovněž verze s podpisy ve formátu pdf. podrobný rozpočet malého projektu ve formátu .xls a rovněž verze s podpisy ve formátu pdf. všechny přílohy k žádosti o NFP kromě projektové dokumentace (ve formě skenu, resp. v jiném relevantním formátu) Aktualizovaná nesvázaná žádost o NFP originálně podepsaná oběma partnery, včetně rozpočtu. Kopie smlouvy o zřízení příjmového účtu k malému projektu.

Ing. Rostislav Trávníček Region Bílé Karpaty Děkuji za pozornost! Ing. Rostislav Trávníček Region Bílé Karpaty