Kalamitní situace - opatření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Co nás čeká nového při zadávání veřejných zakázek ? Eva Vizdalová
Advertisements

Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Předškolní vzdělávání v podmínkách současné mateřské školy Doc. PhDr. Eva Šmelová, Ph.D. PdF UP Olomouc.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Kalamitní situace - opatření
Vznik mezinárodní smlouvy
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Současný stav HÚL v evropském kontextu
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Stavební uzávěra základní informace
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Vnější připomínkové řízení
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
Informace k e-tržišti Gemin
GDPR aneb to chceme.
Rychlá železnice, plány a realita
Pozemkové úpravy.
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vznik mezinárodní smlouvy
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2016
Mgr. Patrik Mlynář náměstek ministra pro řízení sekce
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Trendy rozpočtu Ministerstva obrany
Program na podporu lesních ekosystémů
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Horizontální opatření ke zlepšení podnikatelského prostředí v ČR
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Národní akční plán čisté mobility
Život bez střeva , Praha.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Systém odměňování výkonu
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Kalamitní situace - opatření 27.9.2017 tisková konference

Prognózy změn vegetační stupňovitosti v ČR Změny vegetační stupňovitosti jako indikátory vhodné druhové dřevinné skladby souvisí se změnami klimatu. Existují vzájemně se lišící prognózy, např.: 1990 2030 Zdroj: BUČEK Antonín, VLČKOVÁ Veronika Podle této prognózy: předpoklad navýšení podílu 1 a 2 LVS – dubového a bukodubového téměř na ½ území ČR do roku 2030

Reakce našich sousedů Bavorsko - opatření od 5.9. – alokována částka 100 mil. EUR (rozhodnutím vlády) - 3 kategorie opatření (odstranění nahodilé těžby; přestavba lesních porostů; povodně) – strategické kroky x praktické (zastavení úmyslných těžeb, uvolnění tonáží) Rakousko - opatření od 1.9. – alokována částka 18 mil. EUR (rozhodnutím MZE) - opatření pro boj s kůrovcem (asanace dřeva, zakládaní náhradních skládek, nákup nové techniky)

Současné kroky MZe ČR Opatření obecné povahy – návrh zákazu úmyslných SM a BO těžeb v ČR (v současné době běží lhůta pro uplatnění připomínek a námitek k návrhu tohoto opatření; po jejím uplynutí a vyhodnocení všech obdržených podnětů bude rozhodnuto o dalším postupu) Příprava materiálu pro Vládu ČR, který byl projednán a vzat na vědomí 25.9. 2017 Úkoly ve vztahu k LČR – narovnání smluvních vztahů; posílení vlastních kapacit pro řešení kalamitních stavů ve vlastní režii. Koordinace postupu a přijímání opatření s ostatními ministerstvy: MD – tonáže, výjimka z omezení provozu, koordinace železniční nákladní dopravy MMR – prostředky na opravu obecní infrastruktury MPO – podpora zřizování mokrých skládek Úkol pro budoucnost: podněty stran řešení kalamitních situací (mimořádných stavů) v legislativě (Lesním zákonu); zvážení účelnosti zřízení kalamitního rezervního fondu.

Usnesení vládního materiálu – úkoly pro MZe realizovat ve vztahu ke státnímu podniku Lesy České republiky, s. p. opatření k objektivizaci ekonomických parametrů aktuálně platných Smluv o provádění komplexních lesnických činností a o prodeji dříví, a to zásadně prostřednictvím transparentní veřejné zakázky realizované v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů a za podmínky, že případný negativní finanční dopad do tržeb tohoto státního podniku bude pokryt z interních zdrojů státního podniku zahájit konzultace s příslušnými ministry k přijetí odpovídajících opatření v jejich resortech pro likvidaci kalamity v lesích

Opatření Lesů ČR revize smluvních vztahů – termín do 9.10. 2017 umožnění ukončení smlouvy dohodou k 31.12.2017 (předpokladem je splnění projektu PČ; v TČ je cílem nahrazení SM a BO těžeb těžbou jiných dřevin) dřeviny SM a BO budou zadávány prostřednictvím veřejných aukcí LČR neprodleně připraví veřejnou zakázku na provádění komplexních lesnických činností a prodej dříví (provede objektivizaci velikosti soutěžních jednotek; předpokládaný termín podpisu smluv = 1.3.2018) maximalizace využití vlastních kapacit pro zpracování nahodilé těžby; příprava koncepce posílení vlastních kapacit v kalamitních oblastech

DĚKUJI ZA POZORNOST