Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP"— Transkript prezentace:

1 Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Fond malých projektů , Ostrava

2 Osnova prezentace Kontrola a proces hodnocení malého projektu,
Příprava a podpis Smlouvy o NFP.

3 Kontrola a proces hodnocení malého projektu
Proces schvalování se rozděluje do následujících fází: řízení o ŽoNFP administrativní ověření; odborné hodnocení; výběr ŽoNFP (schvalování ŽoNFP a ověřování splnění podmínek RD, Správců, RV a přípravy Smlouvy). řízení o opravných prostředcích opravné prostředky (neobligatorní část schvalovacího procesu).

4 Proces hodnocení malého projektu
Administrativní ověření se provádí neprodleně po uzavření výzvy k předkládání ŽoNFP, přičemž se skládá ze dvou etap: ověření splnění podmínek doručení ŽoNFP, ověření dalších podmínek poskytnutí finančního příspěvku. Administrativní ověření - ověření splnění podmínek doručení ŽoNFP: Byla ŽoNFP doručena ve stanoveném termínu? Byla ŽoNFP doručena řádně? Byla ŽoNFP doručena ve formě určené Správcem Fondu malých projektů?

5 Proces hodnocení malého projektu
Administrativní ověření - ověření dalších podmínek poskytnutí finančního příspěvku: způsobilost žadatele; způsobilost partnera(-ů); způsobilost z hlediska souladu obsahu ŽoNFP s cílem programu, prioritní osou a specifickým cílem, ve kterém je předkládána způsobilost místa realizace malého projektu; způsobilost cílové skupiny; způsobilost aktivit; způsobilost výdajů; podmínky dle zvláštních předpisů (de minimis, nelegální práce); jiné podmínky poskytnutí příspěvku z hlediska (přeshraniční spolupráce, dopad, území, majetkové vztahy, NATURA 2000, horizontální principy, finanční oprávněnost, časová oprávněnost, měřitelné ukazatele, spolufinancování); ostatní podmínky (závazky po lhůtě splatnosti, nediskriminační, neodporuje legislativě, doplňkovost aktivit, žadatel/partner vznikl min. 3 měsíce před vyhlášením výzvy); žadatel předložil všechny požadované přílohy a informace v souladu s výzvou.

6 Proces hodnocení malého projektu
Splněny podmínky administrativního ověření (včetně doplnění materiálů na základě výzvy Správce), Zaslán s informací o splnění podmínek administrativního ověření a postoupení ŽoNFP na odborné hodnocení, Zahájeno odborné hodnocení : Hodnotí se dle (příloha PpŽaKU II.5 Hodnotící kritéria): odborných kritérií, kvalitativních kritérií, přeshraničního dopadu, přeshraniční spolupráce. Hodnocení provádí 2 externí odborní hodnotitelé a 2 zaměstnanci Správce. Výstupem odborného hodnocení je INFOLIST, obsahuje informace o projektu, výsledky hodnocení všech přidělených hodnotitelů. Je to podklad pro jednání Regionálního výboru.

7 Proces hodnocení malého projektu
Regionální výbor (RV) na svém zasedání posuzuje předložené ŽoNFP, Každý člen RV dostane Infolisty k jednání v dostatečném předstihu před zasedáním RV, Během zasedání RV jsou k dispozici zaměstnanci Správce, kteří v případě vyžádání člena RV poskytnou bližší informace k jednotlivým ŽoNFP. RV v rámci schvalovacího procesu zaujímá stanovisko k ŽoNFP a má možnost malý projekt: schválit, schválit s podmínkou, zamítnout.

8 Příprava a podpis Smlouvy o NFP – od RV
30 dní Zveřejněn seznam žádostí Výzva ke splnění podmínek poskytnutí příspěvku Vydáno Správcem Oznámení o zamítnutí ŽoNFP 20 dní Doplnění materiálů Výzvy ze strany žadatele 10 dní Kontrola Správce materiálů Výzvy doložených žadatelem Vydáno Správcem Oznámení o schválení/schválení s podmínkou ŽoNFP Výzva k doplnění a aktualizaci podkladů k přípravě Smlouvy o poskytnutí FNP 15 dní Doplnění materiálů Výzvy ke Smlouvě ze strany žadatele 15 dní Správce zasílá Návrh Smlouvy elektronicky žadateli k odsouhlasení Vzájemné odsouhlasení Smlouvy Správce vytiskne a zajistí podepsané Smlouvy ze strany Správce ve třech stejnopisech Žadatel podpis Smlouvy 7 dní Smluvní strany zveřejní v rejstříku Smluv do sedmi kalendářních dní od nabytí platnosti

9 Děkuji vám za pozornost!
Bc. Hana Strnadelová projektový manažer Region Bílé Karpaty


Stáhnout ppt "Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP"

Podobné prezentace


Reklamy Google