Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Advertisements

Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Implementace e-výpůjček Flexibooks v systému Aleph Tereza Šorejsová, Jiří Rataj SUAleph, 19. listopadu 2015, Brno.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Elektronická přihláška Studenti z ČR a SR použijí tento formulář ! Studenti bez rodného čísla použijí tento formulář !
Postup stáhnutí a instalace programu ActivInspire legální cestou Prezentaci spustíte stisknutím klávesy F5.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Elektronická knihovna časopisů EZB Karolína Košťálová Národní knihovna ČR.
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Spuštění programu (10).
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Postup instalace produktu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
dílenské programování – Heidenhein ItnC
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Elektronická přihláška
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Ústřední knihovna FSS MU
TÉMA: Počítačové systémy
Inf Ovládání operačního systému
Nastavení Outlooku při prvním spuštění
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Modré volání O2 zaměstnanecký program pro Univerzitu Pardubice
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
PŘÍRODNÍ ZDROJE ČR – NEROSTNÉ SUROVINY
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Makro v Excelu.
Novinky v Záznamníku učitele
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
E-SHOP: Uživatelská příručka
Uživatelská příručka DuoTrainin
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Zlomky Násobení zlomků..
Základy práce s informačními zdroji ZUR163
Tutoriál ~ eKnihy Sťahovanie
Systém pro výdej průkazů ISIC/ITIC/IYTC/STAFF
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
naplno využít Outlook 5 způsobů, jak Podpis má mít styl
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Osobní stránky zaměstnanců JU
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Manuál k práci s Bakaláři Třídní kniha
(hlášení místního rozhlasu)
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Digitální učební materiál
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Transkript prezentace:

Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním http://support.ebsco.com/training/resources.php

Vítejte v tutoriálu zaměřeném na popis celého procesu při stahování elektronických knih na platformě EBSCOhost pro možnost jejich čtení v tzv. offline režimu (bez nutnosti internetového připojení). Zde si ukážeme krok za krokem, jak postupovat při prvním stahování, a to včetně instalace nutného programového vybavení (Adobe Digital Editions) a autorizace počítače. Poznámka: Některé knihovny neumožňují svým uživatelům stahování a výpůjčky eKnih. Nejprve vyberte knihu a klikněte na odkaz Stáhnout (offline).

Aby bylo možné si vypůjčit a stáhnout celou eKnihu, je nutné nejprve se přihlásit k osobní schránce My EBSCOhost. Pokud ji máte vytvořenou, přihlašte se přes příslušný odkaz. Pokud ještě schránku nemáte, můžete si ji během 1-2 minut zdarma vytvořit kliknutím na odkaz Vytvořit novou schránku.

Zadejte své přihlašovací údaje ke schránce My EBSCOhost.

V dalším okně lze obyčejně zvolit, na jak dlouhou dobu bude eKniha vypůjčena (Výpůjční doba a některé další možnosti závisejí na nastavení ze strany Vaší knihovny). Aby bylo možné eKnihu stáhnout, je nutné mít v počítači nainstalovanou a autorizovanou freeware aplikaci Adobe Digital Editions. Klikněte na uvedený odkaz.

Po kliknutí na odkaz k instalačnímu souboru se otevře nové okno internetového prohlížeče na oficiálním webu Adobe Digital Editions.

Vyberte, na jakém operačním systému pracuje Váš počítač (Windows / Macintosh). Dle toho volte instalační soubor Adobe Digital Editions.

Stáhněte instalační soubor, který Vám bude nabídnut ke stažení Stáhněte instalační soubor, který Vám bude nabídnut ke stažení. Projděte celou instalací a nainstalujte program Adobe Digital Editions. Celá instalace by neměla zabrat více než 1 minutu.

Jakmile je aplikace nainstalovaná, může být automaticky spuštěna Jakmile je aplikace nainstalovaná, může být automaticky spuštěna. V tento okamžik se můžeme vrátit zpět do platformy EBSCOhost a zahájit stahování titulu.

Nyní již tedy lze potvrdit délku výpůjčky a zahájit stahování odkazem na Vypůjčená eKniha a stažení.

Posledním krokem pro umožňění stahování eKnih je autorizace počítače prostřednictvím Adobe Digital Editions. Jedná se rovněž o jednorázový proces, který není nutné následně opakovat. Pro autorizaci je využíváno tzv. AdobeID, případně lze vybrat z rolovaního menu i jiné způsoby autorizace. Máte-li své AdobeID, zadejte přihlašovací údaje. V opačném případě zvolte odkaz Create an Adobe ID pro vytvoření bezplatného účtu.

Opět se otevře nové okno internetového prohlížeče, kde lze jednoduše vytvořit Vaše uživatelské informace k bezplatnému účtu Adobe ID. Zadejte tedy potřebné přihlašovací údaje a potvrďte tlačítkem Sign Up.

Jakmile jste vytvořili přihlašovací údaje k Adobe ID, zadejte je znovu ještě jednou do Adobe Digital Editions a potvrďte tlačítkem Autorize.

Tímto je autorizace dokončena Tímto je autorizace dokončena. Nyní pokaždé, kdy budete stahovat eKnihy z platformy EBSCOhost, se Adobe Digital Editions spustí automaticky a provede import eKnihy. I nyní by stahování mělo být zahájeno automaticky.

eKniha byla úspěšně stažena a je Vám k dispozici kdykoliv až do skončení výpůjční lhůty. Jakmile k ní dojde, soubor automaticky expiruje bez nutnosti vracet eKnihu, či se připojovat k internetu.

eKniha byla úspěšně stažena a je Vám k dispozici kdykoliv až do skončení výpůjční lhůty. Jakmile k ní dojde, soubor automaticky expiruje bez nutnosti vracet eKnihu, či se připojovat k internetu. Pro více informací můžete kdykoliv zvolit možnost Nápověda v pravém horním rohu okna.

Pro více informací navštivte Stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site http://support.ebscohost.com