Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4"— Transkript prezentace:

1 1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
1. Tlačítko START Podrobnější hledání Zařízení a tiskárny Vypnutí MINI Aplikace Simona Korbová / 1. L

2 Tlačítko START Je výchozím místem pro začátek práce s operačním systémem Windows 7. Prostřednictvím něj spouštíte hlavní nabídku programů Windows, ale také ukončujete práci s operačním systémem nebo se odhlašujete ze svého uživatelského účtu. Po klepnutí se zobrazí hlavní nabídka, která je rozdělena na dvě části (v levé-bílé části je seznam nainstalovaných programů, v pravé-tmavé části jsou umístěny položky pro aktivaci systémových složek nebo operací).

3

4 Podrobnější hledání Stačí zadat klíčové slovo a okamžitě po vepsání prvních znaků systém začne prohledávat disky. Pokud s výsledkem nejste spokojeni, můžete Windows přinutit k podrobnějšímu hledání. Ve volbě Vlastní můžete přesně specifikovat oblast hledání.

5 Zařízení a tiskárny Prostřednictvím této volby se uživatel rychle dostane k vybranému hardwaru počítače. Jsou to především připojené tiskárny a skener (i myš, klávesnice, monitor). Můžete zvolit vybrané zařízení a po klepnutí pravým tlačítkem myši na jeho ikoně vybrat z nabídky příslušnou volbu. Když chcete přidat nové zařízení, použijte hlavní nabídku okna Zařízení a tiskárny. K dispozici jsou volby Přidat zařízení a Přidat tiskárnu.

6

7 MINIAPLIKACE Jednoúčelový malý program, který obvykle informuje o určitém stavu nebo události. Typicky jsou to například hodiny, vytížení procesoru, RSS kanály apod. ______________________________ Klepněte pravým tlačítkem na plochu a vyberte položku Miniaplikace. Zobrazí se okno, které vám nabízí několik typů miniaplikací. Vyberte tu, která vás zaujala a poklepáním myší na její ikoně ji přidejte na plochu.

8

9 Vypnutí Všechny operace související s ukončením činnosti se nachází v dolní části nabídky Start, příkazy jsou sdruženy v tlačítku Vypnout.

10 Přepnout uživatele – přepne jednoho přihlášeného uživatele na jiného v případě, že máme více účtů.
Odhlásit se – odhlásí aktuálního uživatele a zůstane stát na obrazovce pro přihlášení. Uzamknout – uzamkne počítač. Pro jeho opětovné použití bude nutné zadat heslo. Restartovat – ukončí běh operačního systému, vypne se a poté sám znovu zapne. Režim spánku - pouze aktivuje tzv. úsporný režim, co znamená, že systém vypne monitor a po nějakém čase i harddisk, po pohybu myší nebo stisknutí jakékoliv klávesy se počítaš opět “oživí“.

11


Stáhnout ppt "1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4"

Podobné prezentace


Reklamy Google