Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace"— Transkript prezentace:

1 Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Michaela Babková

2 Typy Oken Přestože všechna okna mají prakticky stejné ovládání, tlačítka a vlastnosti, nejsou všechna úplně stejná. Některá obsahují nabídky, tlačítka a spousta dalších voleb, jiná sdělují konkrétní informaci. Zcela jiná okna jsou ta, ve kterých běží konkrétní program – aplikace. Okno aplikace – tj. okno, ve kterém je spuštěn konkrétní program. Konfigurační okno obsahuje obvykle několik záložek, z nichž každá má řadu ovládacích prvků. Informační okno obvykle informuje o určitém stavu, případně se dotazuje na další postup Okno klasické složky – složka = adresář, resp. Přihrádka pro další podsložky nebo konkrétní soubory. Každá složka ve Windows je samostatně nastavitelná.

3 Zobrazení a Konfigurace Okna - Složky
Každá složka ve Windows může po otevření vypadat jinak. Jedno a totéž okno může být také pokaždé jinak nakonfigurováno. Jinak tedy může vypadat stejné okno po instalaci Windows a jinak podle toho, jaké zobrazení prvků si u něj uživatel sám nastaví.

4 Způsob zobrazení objektů ve složce
Pohled na ikony v každé složce může být nastaven několika způsoby – Největší ikony, Velké ikony, Střední ikony, Malé ikony, Seznam, Podrobnosti, Dlaždice a Obsah. Přitom vzhled ikon nemá absolutně žádný vliv na jejich obsah či obsah složky. K nastavení způsobu zobrazení slouží ikona v Hlavní nabídce okna, při jejím pravém okraji. Je rozdělena na dvě čísti – Změní zobrazení/Další možnosti.

5 Nastavení můžete provést dvojím způsobem
A) Postupným klepnutím myši na část tlačítka Změní zobrazení. Tímto způsobem budete postupně přepínat volby zobrazení tak, jak po sobě následují. B) Klepnutím na šipku tlačítka, tedy Další možnosti. Z rozevřené nabídky si můžete klepnutím myši přímo vybrat vámi preferovaný způsob zobrazení.

6 Další možnosti nastavení okna
Velké množství konfigurace okna nabízí okno Možnosti složky. Dostanete se do něj klepnutím na tlačítko Uspořádat v Hlavní nabídce a poté klepnutím na položku Možnosti složky a hledání. Záložka Obecné Obsahuje zejména tato podstatná nastavení – otevírání složek okna buď ve stejném, nebo novém okně, možnost otevřít složku jedním klepnutím myši či poklepáním a další volby. Záložka Zobrazení Tato záložka je určena ke konfiguraci zobrazení objektů ve složce. V horní části je důležité tlačítko Použít pro složky. Po klepnutí na ně budou všechna okna a složky nastaveny stejně jako právě aktuální složka.


Stáhnout ppt "Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace"

Podobné prezentace


Reklamy Google