Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?"— Transkript prezentace:

1 Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Návod pro redaktory časopisu Fani Natálie Jermanová ©

2 Pár slov na úvod Proč jsem se vůbec rozhodla udělat tento článek ? Odpověď je jednoduchá. Jak já, tak i zbytek (některých) našich redaktorů máme trochu problém se zveřejňováním článků. Je to samé klikání a ukládání. Pro zbourání těchto překážek jsem se rozhodla vytvořit tento návod. Návod je určen pro redaktory našeho časopisu.

3 Krok č. 1 Otevřeme si vyhledávač a do horní vyhledávací kolonky napíšeme tuto adresu: zsmetelkovo.otevrena-škola.cz/admin

4 Krok č. 2 Kolonku „Webový alias“ vyplníme podle obrázku.
Uživatelské jméno a heslo jsem nevyplňovala kvůli bezpečnosti, aby nedošlo ke zneužití. Ale dozvíte se je u paní učitelky Koutné. Pokud máme vše správně vyplněné klikneme na tlačítko „Přihlásit“, Dozvíte se u p. uč. Koutné

5 Krok č. 3 Po přihlášení se Vám objeví tato stránka. Pro uložení Vašeho článku archivu klikneme na „Manažer souborů“.

6 Krok č. 4 Dále klikneme na místo úložiště, v případě redaktorů na „Časopis – fani“. 1.

7 Krok č. 5 1. Když jsme v Manažeru s. klikneme na „nahrát soubor“.
Otevře se se nám okno, ve kterém zvolíme „Vybrat soubor“. Následně vyberete vytvořenou prezentaci (Váš článek), kterou chcete zveřejnit. !POZOR! Max. velikost musí být 20 MB. A pak jen potvrdíte tlačítkem „nahrát na web“ a okno sami zavřete. 3. 2.

8 Krok č. 6 Nyní je soubor uložen, ale stále není zveřejnění. Proto budeme postupovat podle obrázku. 1. Časopis FANI 2. Ročník 2013/2014 (volte podle aktuálního data) číslo: LISTOPAD-PROSINEC (opět dle data) 1. 2. 3.

9 Krok č. 7 Teď bychom měli být proklikaní až na tuto stránku, kde dáme „upravit stránku/článek“. Poté zvolíme „upravit obsah v editoru“.

10 Krok č. 8 Teď máme otevřené okénko, kam vepíšeme název a autora článku.

11 Krok č. 9 2. Následně název i autora článku označíme a klikneme na spojená pouta. 1.

12 Krok č. 10 Po kliknutí na pouta na nás vykoukne toto okno.
1. Po kliknutí na pouta na nás vykoukne toto okno. Klikneme na „vložit soubor“ vybereme naši prezentaci/článek a potvrdíme „vložit“. Pokud jsme vše udělali správně název článku a autor se zbarví do modra. 2.

13 Krok č. 11 Vše uložíme modrou disketkou v levém horním rohu. Okno se nám samo zavře.

14 Krok č. 12 Pak už jen vložíme aktuální datum a dáme „Upravit stránku/článek“. Poté se jen odhlašte z webu WebPublisher. 1. 2. 3.

15 A to je vše, gratuluji všem, kteří se proklikali až sem.
Doufám, že teď už nebudou paní učitelce kladeny otázky typu: „Paní učitelko, jak to tam mám vložit ? A paní učitelko…“  Nebojte, také jsem mezi takové experty nedávno patřila . Vaše Naty


Stáhnout ppt "Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google