Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronická pošta. Elektronická pošta, zkráceně (často také nesprávně ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronická pošta. Elektronická pošta, zkráceně (často také nesprávně ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické."— Transkript prezentace:

1 Elektronická pošta

2 Elektronická pošta, zkráceně e-mail (často také nesprávně email), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. k širokému rozšíření e-mailu přispěl zejména internet.

3 Postup při posílání a přijímání e-mailu 1.Odesílatel napíše zprávu pomocí svého e- mailového klienta (seznam, centrum apod.) Přitom také napíše nebo zvolí z adresáře e- mailovou adresu svého adresáta, napíše předmět (čeho se zpráva týká, je to slušnost) a klikneme na tlačítko „Odeslat“.

4 Postup při posílání a přijímání e-mailu 2.Programy poštovní klient, MTA server s pomocí informace od DNS serveru a mail exchange server a poštovní klient na straně adresáta se postarají o doručení zprávy adresátovi, popřípadě odesílateli zašlou chybovou, varovnou nebo potvrzující zprávu.

5 Postup při posílání a přijímání e-mailu 3.Příjemce klikne na tlačítko „zkontrolovat novou poštu“ ve svém e-mailovém klientu (popřípadě má poštovní klient nastavený tak, že program v určitých časových intervalech poštu stahuje sám) a ten vyzvedne poštu.

6 Odesílání přílohy Pro přiložení přílohy klikneme na „sponku“

7 Odesílání přílohy Otevře se okno pro výběr souboru Výběr potvrdíme tlačítkem Otevřít

8 Odesílání přílohy Soubor je přiložen, chceme-li jej odebrat, klikneme sem Když chceme do přílohy něco dopsat, musíme ji nejdříve uložit, třeba na plochu, dopsat potřebné, uložit a znovu přiložit k e-mailu


Stáhnout ppt "Elektronická pošta. Elektronická pošta, zkráceně (často také nesprávně ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické."

Podobné prezentace


Reklamy Google