Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Požární ochrana 2011 BJ13 - Speciální izolace
Technická dokumentace
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Manipulace s výrobky a vázaní břemen
P5b1 Význam některých v současné době používaných termínů v metrologii a zkušebnictví.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
6. Grafická dokumentace desek plošných spojů..
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Digitální učební materiál
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
Úprava zařízení pro rázové zkoušky tahem
Zkoušky mechanických vlastností
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zdeněk Kužela Název prezentace (DUMu): 6. Technický rozvoj - TR Název sady: Technická příprava výroby (TPV)
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-1.1 BEZPEČNOST Obor:Elektrikář.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 16. Seznámení s postupem tvorby programu na CNC soustruhu HURCO Název.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:3. Vývoj a význam střelných zbraní NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 14. Nepředepsané geometrické tolerance a všeobecné tolerance Název sady:
VY_52_INOVACE_05_09_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:16. Test- výroba pažby NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:15. Výroba pažby NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
12. Konstrukce grafu vnější balistiky
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 3. Pomůcky a zásady kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
11. Energie – její druhy, zákon zachování
19. Zpracování technolog. postupu pro výrobu pera palné zbraně
13. Použití nářadí na montáž zbraní
6. Pilování tvarových ploch
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
18. Nastřelování, montáž puškohledu
16. Konstrukce nejdůležitějších částí A
2. Řešení konstrukcí čar a křivek Technická dokumentace pro 1. ročník
8. Montáž a demontáž kulovničky 527
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
20. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.3
5. Výkresy, druhy a formáty Technická dokumentace pro 1. ročník
1. Obsah a význam fyziky, struktura látek
11. Montáž a demontáž brokovnice, kulobroku
18. Vroubkování na částech zbraně (spoušť, kohout, rybina)
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Puškohledy – konstrukce
7. Vypilování a slícování (čistič drážek)
18. Pascalův zákon, hydraulika
19. Výroba spoušťové desky a spouště (pistole flobert)
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
8. Výroba jednoduché zámkové desky
9. Montáž a demontáž kulovnice CZ 550
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
11. Vodič, cívka a částice v magnetickém poli
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Jordánová Marcela 14. Mechanické vlnění
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Nastavení záměrné osnovy
15. Výroba spouště a spoušťové desky (perkusní zbraně)
13. Výroba kohoutu (Flobert)
19. Atomová fyzika, jaderná fyzika
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek
16. Tolerování rozměrů na výkrese Technická dokumentace pro 1. ročník
21. Ústí hlavně SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Štursa Petr 21. Ústí hlavně
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Transkript prezentace:

Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK: NÁZEV SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR: Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE: 17. Zkoušení zbraní NÁZEV SADY: Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK: 3. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 DATUM VZNIKU: 1.8.2012-31.8.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

ANOTACE Cílem této prezentace je naučit žáky jaké zkoušky se provádí při výrobě a používání zbraní. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě slouží pro výuku puškařských oborů na naší střední škole.

Účelem zkoušení zbraní je vyšetřovat jednotlivé vlastnosti zbraní a prokazovat,že zkoušené zbraně vyhovují požadavkům příslušných technických podmínek a norem a že jejich používání není spojeno s nebezpečím pro střelce a jeho okolí.

Podle účelu se zkoušky rozdělují Prototypové Typové Kontrolní Informační Výrobní Dohlédací Kusové Dílčí nebo úplné

Prototypové Slouží k ověření funkce,bezpečnosti,případně vzhledu zbraně.Výsledek zkoušky slouží jako podklad pro přípravu další výroby zbraně.

Typové Slouží k ověření,zda určitá zbraň vyhovuje všem ustanovením příslušných norem a technických podmínek,způsobilosti výrobního zařízení produkovat zbraně ve shodě s technickou dokumentací,normami bezpečnosti a příslušným ustanovením C.I.P. Normami bezpečnosti

Kontrolní Slouží k ověření,zda se zbraně shodují se schváleným typem nebo zda mají předepsané vlastnosti.

Informační Slouží ke zjištění nebo ověření vlastností zbraně,rozsah jejich provádění je stanoven podle individuálních potřeb.

VÝROBNÍ Provádí ji výrobce na sériově vyráběných zbraních.

Dohlédací Provádí je zvláštní orgán,pověřený dohledem,zda výroba splňuje požadované podmínky.

Kusové Tyto se provádějí na každé vyrobené zbrani.

Dílčí nebo úplné Slouží k ověření buď jednotlivých nebo všech vlastností zbraní.

Podle metod zkoušení se dělí A) Kontrola základních vlastností 1. kontrola vzhledu a provedení 2. kontrola a proměření hlavně 3. kontrola rozměrů ostatních součástek 4. kontrola závěrového ústrojí 5. kontrola hmotnosti

B) Kusové ověřování Provádí zkušebna zbraní a střeliva pro civilní potřebu podle vyhlášky 104/1984 Sb.

C) Zkouška funkce zbraně 1. zkouška rozložení a složení zbraně 2. zkouška nabíjecí schopnosti 3. zkouška spoušťového a bicího ústrojí 4. zkouška bezpečnosti zbraně a pojistného ústrojí 5. zkouška vytahovacího a vyhazovacího ústrojí 6. Zkouška mechanismu samonabíjecí zbraně

D) Zkouška funkce za ztížených podmínek zkouška se provádí dle ON 39 5007

E) Zkoušky balistické měření rychlosti střely přezkoušení nastřelení měření rozptylu zkouška zjištění velikosti a pravidelnosti krytí a zhuštění zásahů (u brokových zbraní) stanovení výškového úhlu zdvihu zbraně při výstřelu

F) Zkoušky zvláštní zkouška snadnosti zamiřování a střelby ze zbraně určení momentu setrvačnosti zbraně zkoušky přilícitelnosti brokových a kulových zbraní zkouška vyvážení brokovnice zkouška příručnosti brokovnice určení polohy středního bodu zásahu pro různá místa opory kulovnice

7. zkouška odolnosti vývrtu hlavní proti korozi 8. zkouška pažby(pažbiček) z plastické hmoty 9. zkouška životnosti

Podle opakování se zkoušky dělí Původní - zkouška,která se provádí jako první Opakované - provádí se, když výrobek nevyhoví některé z původních zkoušek Náhradní- provádí se v případě ,že zkouška původní nebo opakovaná byla vyhlášena za neplatnou

Zbraně,u nichž nebyly zjištěny žádné závady,jsou označeny na závěru a hlavni předepsanou zkušební značkou a posledním dvojčíslím roku zkoušky.

Zdroj Ing.František Souček – Technologie II. Vydáno leden 1996