Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/34.0727 15.9.2012
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 6. Skládání výkresů Název sady: Technická dokumentace pro 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Datum vzniku: Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 Anotace Záměrem této sady výukových materiálů s názvem „Skládání výkresů“ je ukázat žákům, kteří se v této oblasti vzdělávají, jak postupovat při zhotovování výkresové dokumentace. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Technické kreslení na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na manipulaci s výkresy.

3 Skládání výkresů Kopie strojnických výkresů jsou při předávání do výroby skládány na vhodnou velikost. Výkres obsahuje v pravém spodním rohu rohové razítko a kusovník, který obsahuje důležité identifikační údaje. Proto formáty větší jak A4 skládáme tak, aby tyto údaje zůstaly vždy po složení nahoře. Rozměr po složení musí být 210 x 297 mm. Skládání provádíme varhánkovitým způsobem. Formát A4 se neskládá. Takto složené výkresy se snadno dle potřeby rozkládají a opět skládají.

4 Originální výkresy, které jsou kresleny na průhledné nebo průsvitné materiály ( pauzovací papíry, průsvitné fólie průsvitná plátna apod.) , neskládáme. Častým skládáním by se poškodily v místě skladu.

5 Skládání formátů

6 Skládání výkresů

7 Skládání formátu A1

8 Skládání formátu A3

9 Proč provádíme skládání výrobních výkresů ?
Kontrolní otázky Proč provádíme skládání výrobních výkresů ? Jaká část výkresu po složení je nahoře a co musí obsahovat ? Skládáme formát A4 ? Proč originály výkresů neskládáme ?

10


Stáhnout ppt "Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google