Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_19
Advertisements

Předmět:Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s cukry, vznikem cukrů a rozdělení.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů do tvaru účesu - foukaná
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pomůcky k ošetření břitvy
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Chemické vlastnosti vlasu III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výskyt vody v přírodě II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Negativní vliv mycích prostředků I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetření pleti po holení
Okyselení a přitučnění kůže I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diagnóza vlasu - metody
Sada číslo 14 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Mytí, smáčivost, emulgace I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu IV.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Poškození vlasového stonku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení jakosti mouky:
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Kvadratické rovnice - procvičování
Mytí, smáčivost, emulgace II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Neúplné kvadratické rovnice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky. Vzdálenost rovnoběžek.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aritmetická posloupnost - součet
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu II.
Goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
Vzdálenost bodu od přímky
Vlastnosti škrobového sirupu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úpravy algebraických výrazů
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Med (včelí produkt) Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se vznikem, výrobou a složením medu. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Nektar, medomet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 7 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_C1SU_07

Med (včelí produkt) obr.1 obr.2

Vznik a získávání medu Med je včelí produkt Nektar z květů a medovice z výronů rostlin se smísí s enzymy slin a nastává přeměna na med

Vyzrálý med se z plástu získává: Obr.3 Za studena – vykapáváním, lisováním, vytáčením Za tepla – vytavováním Nejekonomičtější způsob je vytáčení v medometu. Obr.4

Složení a kvalita medu Chemické složení odpovídá druhu šťávy, ze kterých včely med získaly.   Voda ……………………… 16 – 22 % Sacharóza ………………… 1 – 4 % Glukóza ……………………. 29 – 37 % Fruktóza …………………….32 – 42 % Dextriny ……………………...1 – 12 % Bílkoviny, minerální látky, kyseliny, vitamíny B, C, PP

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2012-12-14]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AZ_hives.jpg Obr. 2: [online].[ cit 2012-12-14]. Dostupné z www: http://www.hemel.cz/files/008321.jpg Obr. 3: [online].[ cit 2012-12-14]. Dostupné z www: http://vcelarime.rajce.idnes.cz/Pomucky_ke_VCELARENI#medomet07132--mm640x480_500.jpg Obr. 4: [online].[ cit 2012-12-14]. Dostupné z www: http://www.mandy.sk/images_upd/products/X7uj8KArsmVL.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.