Druhy kontrol projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Ing. Zdeněk Bogoč.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Olomouc Zlín 15.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Podmínky pro dopracování projektu – 2.etapa (problémy,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Kroměříž Podmínky pro dopracování projektu 2., 3., 4. etapa (problémy, rizika,
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Specifikace administrace ROP Střední Morava na.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Jeseník Olomouc.
Setkání regionálních výrobců
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace ROP regionu soudržnosti Střední Morava 19. května 2008, Olomouc

Druhy kontrol projektu: Předběžná kontrola (ex-ante) – kontrola prováděná do uzavření Smlouvy Průběžná kontrola (interim) – kontrola prováděná v průběhu realizace projektu Následná kontrola (ex-post) – kontrola prováděná v době udržitelnosti projektu, tj. v době následující po věcném a finančním ukončení realizace projektu, zpravidla se jedná o dobu 5 let (u MSP jsou to 3 roky) Charakteristika kontroly – administrativní, kontrola na místě

Schválení projektu k financování Žadatel, jehož projektová žádost byla VRR vybrána k uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, obdrží písemné oznámení. Dále žadatel písemně obdrží seznam dokumentů a podkladů, které musí doložit před podpisem Smlouvy : Povinné přílohy Přílohy dle rozhodnutí VRR Specifické přílohy dle charakteru projektu Současně je umožněno aktualizovat údaje předložené v projektové žádosti Tyto dokumenty je nutno doložit nejpozději do 66 pracovních dnů od doručení oznamovacího dopisu Nedoložení těchto povinných dokumentů bude mít za následek, že se žadatelem nebude uzavřena Smlouva

Povinné přílohy předkládané před uzavřením Smlouvy o poskytnutí dotace Územní rozhodnutí a jeho možné nahrazení a povinná dokumentace pro vydání územního rozhodnutí Stavební povolení a jeho možné nahrazení a povinná projektová dokumentace Rozpočet projektu Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí (EIA a NATURA 2000) Doklad o partnerství

3. Rozpočet projektu Rozpočet bude obsahovat podrobný položkový rozpočet pro všechny aktivity projektu, blíže a detailně specifikující položky uvedené v projektové žádosti K rozpočtu, který bude zhotoven dle rozsahu a obsahu stavební projektové dokumentace bude připojen dle druhu povolení, které vydal příslušný stavební úřad: Krycí list rozpočtu Položkový rozpočet Položkový výkaz výměr Rekapitulaci rozpočtu

4. Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí (EIA a NATURA 2000) Příloha se skládá z těchto dokumentů: Posudek podle ust. § 10 zákona č. 100/2001 Sb. nebo Stanovisko příslušného správního orgánu podle ust. § 4 zákona č. 100/2001 Sb. Stanovisko příslušného úřadu (orgánu ochrany přírody) podle zvláštního předpisu (ust. § 86 stavebního zákona) Výčet podmínek, za kterých jsou žadatelé povinni předložit tento druh přílohy je blíže specifikován v Příloze č. 2 Příručky pro žadatele.

Další požadované přílohy - Přílohy dokládané na základě rozhodnutí Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Doklady zdůvodňující realizaci předmětu projektu Specifikace způsobilých výdajů v návaznosti na charakter realizovaných činností a výdajů Zdůvodnění a popis ekonomických přínosů projektu, vazba předpokládaného objemu výdajů na reálnou efektivitu projektu Přílohy specifické pro realizaci projektu Smlouva o vedení bankovního účtu Dokumentace k výběrovým řízením na dodavatele (pokud byla tato výběrová řízení již uskutečněna) Doklady k vedení odděleného účetnictví (např. interní předpis k vedení účetnictví, účtový rozvrh) Doklady, které prokáží majetkoprávní vztah žadatele k daným nemovitostem. Žadatel má možnost doložit přílohy nad rámec požadovaných dokumentů, pokud to považuje za nutné v návaznosti na projekt.

Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh před uzavřením Smlouvy Shrnutí: Přílohy, které se předkládají před uzavřením Smlouvy o poskytnutí dotace musí být předloženy nejpozději do 66 pracovních dnů od doručení oznamovacího dopisu. Přílohy se předkládají vždy ve 2 paré (originál + kopie) Bližší porobnosti jsou uvedeny příloze č.2 PPŽ - Povinné přílohy.

Přehled kontrolních činností před uzavřením Smlouvy 1. Administrativní kontrola – kontrola zahrnuje činnosti: - převzetí povinných dokumentů od žadatele, kontrola jejich úplnosti, kompletnosti - porovnání údajů v předložené dokumentaci s údaji obsaženými v projektové žádosti včetně příloh 2. Výběr vzorku operací – výsledkem je: - analýza rizikovosti projektu - výběr projektových žádostí, u kterých bude provedena kontrola na místě 3. Kontrola na místě u žadatele Ověření všech rizikových oblastí, které byly identifikovány na základě analýzy při výběru vzorku operací, a to jejich kontrolou na místě u žadatele

V případě, že žadatel doložil všechny povinné dokumenty a předběžnou administrativní kontrolou, resp. kontrolou na místě nebyly shledány další nedostatky – potom následuje poslední fáze, a to:administrativní PŘÍPRAVA a uzavření SMLOUVY V případě, že kontrolou byly zjištěny nedostatky nebo nebyl doložen některý z povinných dokumentů, potom se průběh předběžné kontroly přeruší a žadatel je pracovníky OKP písemně vyzván ke sjednání nápravy

4. Podmínky uzavření Smlouvy Administraci Smlouvy zajišťují pracovníci OKP Smlouva je vytištěna ve 3 vyhotoveních 1x obdrží žadatel 2x obdrží poskytovatel (ÚRR) Žadatel je pracovníky OKP vyzván k podpisu Smlouvy za žadatele podepisuje statutární orgán za poskytovatele podepisuje předseda RR

Doporučuje se věnovat maximální pozornost všem požadovaným povinným údajům (jejich specifikace, formulace, hodnotové vyjádření, atd.), a to již v okamžiku zpracování projektové žádosti a jejich příloh.Tyto údaje budou převzaty do Smlouvy o poskytnutí dotace nebo jejích příloh. Po schválení projektové žádosti VRR se všechny údaje stávají závaznými, a to po celou dobu realizace a dobu udržitelnosti projektu, a budou ze strany kontrolních orgánů průběžně, systematicky prověřovány a porovnávány se skutečným stavem.

Smlouva o poskytnutí dotace je pro žadatele, budoucího příjemce velmi důležitým a závažným dokumentem. Závazné údaje: výši a strukturu poskytovaných prostředků finanční a kontrolní procesy porušení smluvních podmínek povinnosti příjemce a poskytovatele sankce Příloha č.1: název a popis projektu, předpokládané celkové výdaje projektu Předpokládané celkové způsobilé výdaje projektu, předpokládané celkové příjmy, monitorovací indikátory harmonogram realizace projektu ( aktivit) finanční harmonogram projektu Rozpočet projektu ( dle žádosti Benefit)

Úřad regionální rady regionu soudržnosti Děkuji za pozornost Ing. Karel Švec Úřad regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Tel.: 587 333 325 karel.svec@rr-strednimorava.cz www.rr-strednimorava.cz Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj