1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Renáta Burdová Název prezentace (DUMu): 3.1 – 3.4 Lineární rovnice, vyjádření neznámé ze vzorce Název sady:
Advertisements

Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Centrální zamykání Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Kožní soustava Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník:1.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl – styl běžné každodenní komunikace Název sady:Funkční.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): Vkládání drátu do dřeva Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Imobilizér Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel Ročník:3.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Dana Zajíčková Název prezentace (DUMu)Nepravidelnosti a nedostatky ve stavbě věty Tematická oblast:Česky jazyk a literatura.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Tomáš Rachůnek Název prezentace (DUMu): Komolá tělesa Tematická oblast: Povrchy a objemy těles Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Přehled a zvláštní typy zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Rozdělení zdrojů Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Jordánová Marcela Název prezentace (DUMu): 2. Teplotní stupnice - převody, teplo a 1. termodynamický zákon Název.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Rostlinná buňka. Tematická oblast: Rostliny Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 17. Přenos programu z PC a upínání obrobku na CNC soustruhu HURCO.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Indukční cívka zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biologie člověka Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Název prezentace (DUMu)
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka II.
Název prezentace (DUMu): Regulace klepání motoru
1.1 – 1.7 Množiny, číselné obory, intervaly, slovní úlohy
Válce – úprava pracovní plochy Tematická oblast: Motory – pevné části
9. Přenos programu z PC do stroje
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
8. Zpracování technologických postupů tepelného zpracování
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
Název prezentace (DUMu): Chemické procesy v olověných akumulátorech
6. Elektrické pole - náboj, síla, intenzita, kapacita
19. Kreslení závitových spojů Technická dokumentace pro 1. ročník
12. Simulace před obráběním a spuštění programu na CNC frézce HURCO
Název prezentace (DUMu): Květ
5.2 – 5.3 Mocniny, odmocniny, mocniny o základu 10
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
10.11 – Vietovy vzorce, iracionální rovnice
Název prezentace (DUMu):
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Ovládací prvky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Renáta Burdová
Název prezentace (DUMu): Logaritmické rovnice
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
2. Základní chemické pojmy Obecná a anorganická chemie
Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava člověka I.
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
Název prezentace (DUMu): Dynamo – zapojení
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
13. Růst lidské populace, demografie
6. Využívání a znečišťování vody Základy ekologie pro střední školy 1.
4.8 Nerovnice s abs. hodnotami – Metoda nulových bodů
Dřevořezba v odborném výcviku (pro ročník uměleckých oborů)
Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu
17. Tolerance a drsnost na výkrese
Název prezentace (DUMu): Lomená funkce
Transkript prezentace:

1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 1. Význam a úkoly technického kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 Datum vzniku: 20.8.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

Konkrétně tato prezentace je zaměřena na význam Tk. Anotace Záměrem výukového materiálu s názvem „Význam a úkoly technického kreslení“ je ukázat žákům, kteří se v této oblasti vzdělávají, jaký význam má technické kreslení v oblasti technické dokumentace. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Technická dokumentace na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na význam Tk.

Význam a úkoly technického kreslení Technický výkres je nositelem technického vyjadřování a hlavním prostředkem dorozumívání mezi technickou veřejností. Kromě jiných výrazových prostředků je na technickém výkrese na poměrně malé ploše velké množství informací o tvaru, přesnosti rozměrů a drsnosti součásti i vztahu k souvisejícím součástem v rámci montážního celku. Je to přehled jasných, přehledných, přesných a úplných informací, které jsou pro kvalitní výrobu nezbytné. Výkres slouží jako pokyn k výrobě a v mnoha případech jako jediný možný způsob zachování výrobních zkušeností a technických představ.

Technické kreslení je základním vyjadřovacím prvkem. Je nutnou součástí technického vzdělání. Dovednost čtení technických výkresů i manuální zručnost při kreslení formou náčrtů a výkresů patří k důležitým předpokladům úspěšného dokončení studia daného oboru i následné praxi ve výrobě.Cílem technického kreslení je vést studenty k technickému myšlení, rozvíjení jejich představivosti a obrazotvornosti. Mimo vědomostí o různých způsobech zobrazování, kótování, tolerování a předepisováním polotovaru na výkrese aj. si musí také osvojit některé dovednosti a návyky v používání kreslících pomůcek.

Důležitý je správný postup při kreslení technických náčrtů a rýsování výkresů ve smyslu pro přesnost a dokonalost..To je také cílem předmětu.

Achitektonický výkres

Výkres - návod

Výkres - elektroschéma

Výkres – schéma převodovky

Co vyjadřuje technické kreslení ? Kontrolní otázky Co vyjadřuje technické kreslení ? Jaké jsou požadavky na technický výkres ? Jak rozvíjí technické kreslení představivost ? Co je to duševní vlastnictví v technickém kreslení ?