Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku"— Transkript prezentace:

1 Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku
Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku Tematická oblast: Rostliny (1. ročník Krajinář) Ročník: 1. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku: listopad 2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Rostliny je poskytnout žákům potřebné informace pro lepší orientaci v získávání znalostí a pochopení dalších složitějších témat týkajících se říše rostlin. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Obecná biologie a ekologie na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na téma Modifikace stonku

3 Modifikace stonku

4 Modifikace stonku existují různé modifikace stonků
stonky mohou plnit nejrůznější funkce přizpůsobují se tvarem i vnitřní stavbou

5 Brachyblasty(modřín, hrušeň)

6 Jehlice borovice vyrůstají na brachyblastech

7 Nejen listy, ale i květenství dřišťálu vyrůstá na brachyblastech

8 Trny (kolce) – trnka, hloch

9 Fylokladia-zploštělé stonky s funkcí listů-chřest obecný

10 Fylokladia - hrachor široslistý

11 Stonky sukulentů – kaktusy,pryšce

12 Úponky – vinná réva, liány

13 Oddenky – kosatec, konvalinka, pýr plazivý

14 Oddenkové hlízy – brambory, slunečnice, topinambur

15 Kontrolní otázky Správně přiřaď: 1.brachyblast a)trnka 2.šlahouny b)borovice 3. oddenky c)réva vinná 4. kolce d)jahodník 5. oddenkové hlízy e)kedluben 6. stonkové úponky f)lilek brambor 7.stonkové hlízy g)konvalinka

16 Správné odpovědi 1.b) 2.d) 3.g) 4.a) 5.f) 6.c) 7.e)

17 Zdroje: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Autor Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

18 Zdroje: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku"

Podobné prezentace


Reklamy Google