Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Společenská výchova Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Vladislava Řihošková Výkonové vlastnosti Anotace: Výkladová prezentace seznamující studenty s vlastnostmi, které ovlivňují jejich výkon. Jsou zde uvedeny i stupně schopností a jejich charakteristiky. Klíčová slova: schopnosti, genialita, talent, nadání, obecné a specifické schopnosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladislava Řihošková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 40 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSY_06

3 Schopnosti Vlastnosti osobnosti, které jsou nutným předpokladem, pro vykonávání určité schopnosti. Nejsou vrozené Je to něco, čemu je třeba se učit Musí se rozvíjet, při činnosti na základě vrozených vloh

4 Jestliže někdo má zkušenosti, vědomosti, dovednosti a návyky potřebné k vykonávání určité činnosti, ještě to neznamená, že je schopný. Za schopného pokládáme toho, kdo má předpoklady rychle, kvalitně a snadněji si osvojit vědomosti a dovednosti.

5 Stupně schopností Nadání – souhrn schopností určitého druhu, které umožňují pozoruhodné,nadprůměrné výkony v určité oblasti. Talent – vysoce rozvinutý souhrn schopností. Talent umožňuje člověku, aby ve svém oboru dosáhl vynikajících výkonů. Genialita – mimořádně rozvinutý talent, který umožňuje vytvářet vrcholná díla.

6 Druhy schopností Obecné schopnosti – podmiňují úspěšnost vykonávání mnoha činností Specifické schopnosti– umožňuji úspěšné vykonávání specifických druhů lidské činnosti (hudba, herectví, věda)

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje STEFANOVIČ, Jozef. Psychologie. Praha: SPN, 1980, ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladislava Řihošková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google