Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II."— Transkript prezentace:

1 Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II. Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník: 1. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku: duben 2013 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Biologie člověka je seznámit žáky se základními biologickými termíny v návaznosti na pochopení dalších složitějších témat Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Obecná biologie a ekologie na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na téma Dýchací soustava člověka II.

3 Dýchací soustava II. Mechanismus dýchání. Transport a výměna
dýchacích plynů. Nemoci dýchací soustavy

4 Bránice

5 Nádech, výdech

6 Pohyb bránice

7 Plicní klípky, plicní váčky průdušinky

8 Výměna plynů v plicních sklípcích

9 Nemoci dýchací soustavy
chřipka angína zápal plic tuberkulóza rakovina plic astma

10 Plíce nekuřáka, plíce kuřáka

11 Kontrolní otázky Vnitřní dýchání
a)je výměna dýchacích plynů mezi krví a plícemi b)je výměna O2 a CO2 mezi krví a plícemi c)je výměna O2 a CO2 mezi krví a alveolárním vzduchem d)probíhá v plicních sklípcích 2. Smrštění plíce následkem vniknutí vzduchu do pohrudniční štěrbiny při poranění nazýváme ………………………..

12 Správné odpovědi 1. b) 2. pneumotorax

13 Zdroje NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Neznámý. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II."

Podobné prezentace


Reklamy Google