PŮLENÉ OBRÁZKY DOKRESLOVÁNÍ, BARVY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO POTŘEBUJE FOTBALISTA Bc. Tereza Michalcová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Advertisements

Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
NAKRESLI ŠŇŮRU K ELEKTRICKÉMU SPOTŘEBIČI Elektřina pomáhá, ale pozor.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
VÝROBA VELIKONOČNÍHO PŘÁNÍ JE TU JARO. Jarní velikonoční kuřátko 2.
Já písnička SKÁKAL PES. 2
Poznej a zahraj písničku
O slepičce a kohoutkovi POLYTECHNIKA V DĚTSKÉ LITERATUŘE.
Korálky pro nejmenší Spočítej korálky podle barev.
jemná motorika, koordinace ruky a oka
O Koblížkovi JAZYK A ŘEČ.
ÚKOLY SKŘÍTKA TicháČKA – barvy na značkách II.
Lyžařský svah - pohybovat se koordinovaně a jistě
Zvířata ze ZOO GRAFOMOTORIKA.
Jak vznikají křížaly Jana Šonková.
Rozházené kostky …srovnáš je?.
Co nepatří do dárku Vnímání.
Hra na barevná auta I. Jaroslava Růžičková.
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům….
Jemná motorika, koordinace ruky a oka
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
Naši skřítkové písnička.
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
BALONKY pracovní listy.
RODOKMEN …vyrob si svůj.
Pantomima – povolání I. Poznej co kdo dělá?.
Prostorová orientace,vnímání, počet
MY DAY Jazyk a řeč.
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
Maminka vaří.
Dopravní prostředky.
Stavitelé českých hradů
Nářadí – velikost, počet
NÁŠ TÁTA ŠEL NA HOUBY Houby, houby, houbičky…..
SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Co se přírodě nelíbí.
SILUETY POD HLADINOU Kdo je kdo?.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ
Logo pro veverky a kamarády
Kolik jich berušky mají?
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Co tam nepatří, co pluje po vodě, co létá ve vzduchu, co jezdí po silnici, co jezdí po cestě.
Jak se upravit do divadla
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
ŘADY ZVÍŘAT KDO TAM (NE)PATŘÍ?.
seřaď jednotlivé členy
Bylinková zahrádka IV. – Počítání
Kolik svíček na dort vnímání.
Poznávací schopnosti - nářadí
Barevné pastelky Pavlína Berková.
Vztah k životnímu prostředí
Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky.
Umíš je pojmenovat a umístit?
Orientace v řadě.
Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
Orientace v řadě pracujeme v kuchyni.
POVOLÁNÍ Složky integrovaného záchranného systému
JITEX – Jak vznikne tričko?
Sázíme brambory do řádku
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Mícháme barvy vnímání.
GEOMETRICKÉ TVARY Poznáš je?.
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Postavičky z přírodnin
Malí umělci a jejich pracovní nástroje
Transkript prezentace:

PŮLENÉ OBRÁZKY DOKRESLOVÁNÍ, BARVY

ZÁKLADNÍ BARVY - ukazujeme barvy a děti říkají vše, co je k dané barvě napadne př.: žlutá – sluníčko, pampeliška, míček, auto … červená – srdíčko, jahoda, kytička …

Básnička s pohybem - BARVY ČERVENÁ je třešeň, stříška ( ve stoje - naznačujeme stříšku) RUDÁ polní mák, ( ruce nad hlavu – tvar „V“) ŽLUTÁ citron, pampeliška (ruce dolů – „mácháme“) ČERNÁ bručoun, mrak. (oblouky nad hlavou) ORANŽOVÁ pomeranč, nač si zahrajeme, nač? (DŘEP, -“dalekohled“) Čáry máry po papíře, zahrajeme si na malíře. (znázorňujeme kreslení) ZELENÁ je listí, louka, MODRÁ nebíčko (STOUPNOUT na špičky, ruce nahoru) FIALOVÁ křídla broučka, HNĚDÁ kafíčko. („máváme křídly“, „zatočíme se dokolečka“) BÍLÁ mléko, papír, mouka, o tom už si dávno mňouká ( předvedeme kočičku) Kotě s kočičkou, kotě s kočičkou.

Dokresli obrázek - jedno dítě kreslí na tabuli, ostatní kreslí obrázek na papír a děti se vystřídají - učitelka kreslí půlené obrázky na tabuli dle počtu dětí ….. ?

Dokresli obrázek - jedno dítě kreslí na tabuli, ostatní kreslí obrázek na papír a děti se vystřídají - učitelka kreslí půlené obrázky na tabuli dle počtu dětí ….. ?

KRESLENÍ OBRÁZKŮ

Použité zdroje obrázků a textů Vlastní tvorba autorky (básnička) www.pixabay.com

Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC Prezentace v PowerPointu Kartičky – ukázky barev Didaktický kufřík KUMUČ (papír, pastelky) Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Metodický postup Dětem ukazujeme barevné kartičky a děti říkají k dané barvě vše, co jim připomíná Očekávání a cíle Zopakovat barvy základní i doplňkové Pomocí básně si zopakovat barvy Rozvoj představivosti Rozvoj jemné motoriky Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Práce s interaktivním výukovým materiálem 1. snímek: seznámení se základními barvami – po dotyku na jednotlivé obrázky se objeví barevný pruh, děti říkají, jaké další věci je k dané barvě napadnou. 2. snímek : básnička s pohybem, bez animací 3. a 4. snímek: dítě dokresluje polovinu obrázku na tabuli, ostatní děti na papír. Zpětnou vazbu děti získají dotykem na políčko s otazníkem. 5. snímek: kreslení na tabuli dle fantazie (jedno dítě nakreslí polovinu, druhé dokreslí, nebo děti kreslí, co je napadne a ostatní hádají…), bez animací. Snímek č.7 je pracovní list určený k tisku, při prezentaci se nezobrazuje. Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Prvky polytechnické výchovy Vzdělávací oblast: Dítě a jeho tělo (biologická) Podoblast: Fyzický rozvoj a pohybová koordinace Dosažené konkretizované výstupy - pohybovat se bezpečně ve skupině dětí - rozvoj jemné motoriky, ovládat koordinaci ruky a oka Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle polytechnické výchovy Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.