Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Umíš je pojmenovat a umístit?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Umíš je pojmenovat a umístit?"— Transkript prezentace:

1 Umíš je pojmenovat a umístit?
ORGÁNY Umíš je pojmenovat a umístit?

2 NAŠI KAMARÁDI SKŘÍTKOVÉ PRŮVODCI VZDĚLÁVACÍMI OBLASTMI
Dítě a jeho psychika Dítě a svět Dítě a společnost Dítě a ten druhý Dítě a jeho tělo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Podíváme se na to, co a jak je v lidském těle poskládáno.
Adámek nám pomůže SRDCE LEDVINY STŘEVA MOČOVÝ MĚCHÝŘ JÁTRA PLÍCE ŽALUDEK MOZEK Umíš všechny orgány pojmenovat?

4 Postupně se dotkni všech orgánů a dívej se, kam v těle patří.

5 A teď si to můžeme zopakovat…
Kam umístíme plíce?

6 Kam uložíme tlusté a tenké střevo?

7 Teď jsou na řadě játra…

8 Pamatuješ si, kde byly ledviny?

9 Kam patří mozek?

10 Které orgány ještě chybí?
ŽALUDEK SRDCE MOČOVÝ MĚCHÝŘ

11 Nakonec si všechny orgány ještě zopakujeme…

12 Použité zdroje obrázků
Kresby skřítků jsou použity se svolením autorek Yvety Šteruské a Marie Kádnerové. Vlastní tvorba autorky (obrázky orgánů)

13 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Počítač připojený k tiskárně Didaktický kufřík - KUMUČ (pastelky, nůžky, lepidlo) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Metodický postup Materiál pomáhá dětem naučit se pojmenovat některé orgány a umístit je do těla. V úvodu prezentace si s dětmi prohlédneme jednotlivé orgány a jejich umístění. Následuje série opakovacích snímků. Na prezentaci můžeme navázat lepením vybarvených orgánů do panáčka - Adámka. K tomu lze využít pracovní list (snímek č.12). Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č. 3 – po dotyku/ kliknutí na kulaté tlačítko se šipkou se postupně objeví obrázky orgánů. Po dotyku na jednotlivé orgány se objeví jejich popis Snímek č. 4, č. 11 – každý orgán po dotyku doputuje na své místo v těle Adama Snímky č. 5-9 – po dotyku na správné tlačítko odputuje orgán na své místo. Špatná tlačítka po dotyku mizí. Snímek č. 10 – po dotyku na tři barevná tlačítka se objeví chybějící orgány i s popisem Snímky č. 12 a 13 – pracovní snímky, které se při prezentaci nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – DÍTĚ A JEHO TĚLO (BIOLOGICKÁ) Vzdělávací podoblast – Zdraví, bezpečí Dosažené konkretizované výstupy – pojmenovat vybrané orgány, umístit je do organismu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Umíš je pojmenovat a umístit?"

Podobné prezentace


Reklamy Google