Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Postavičky z přírodnin

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Postavičky z přírodnin"— Transkript prezentace:

1 Postavičky z přírodnin

2 šiška šípky žalud oříšky jehnědy kaštan bukvice

3

4 Použitý zdroj obrázků

5 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (špejle, lepidlo, tavná pistole) Přírodniny nasbírané při procházce – šišky, bukvice, skořápky, listy, mech, jehnědy, klacíky, kůra, lišejníky, kamínky, žaludy, kaštany,… Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Metodický postup Prezentace slouží jako úvod pro tvoření postaviček z přírodnin. Na prvním snímku děti poznávají přírodniny a povídají si o nich. Snaží se přijít na další, které na obrázcích nejsou. Další snímek slouží jako inspirace toho, co lze z přírodnin vyrobit. Navazuje vycházka (při které děti nasbírají přírodniny) a tvoření. Očekávání a cíle Tvořivá práce s přírodními materiály Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na prvním snímku se objeví popis přírodniny po dotyku na jednotlivé obrázky. Druhý snímek je bez animací Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JHOE PSYCHIKA (PSYCHOLOGICKÁ) Podoblast POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI – Tvořivost, vynalézavost, fantazie Dosažené konkretizované výstupy – Tvořivě využívat přírodní materiály při výtvarné činnosti, tvořit dle vlastní představy Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Postavičky z přírodnin"

Podobné prezentace


Reklamy Google