Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hračky – pravidla ve třídě MŠ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hračky – pravidla ve třídě MŠ"— Transkript prezentace:

1 Hračky – pravidla ve třídě MŠ
Císlerová Eva, DiS.

2 JAK ZACHÁZET S HRAČKAMI?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 S čím jezdíme? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 S čím házíme? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 S čím si hrajeme ve vodě? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Všechny hračky pojmenuj a řekni, k čemu slouží a kde mají své místo.
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Použité odkazy Vlastní zdroje; fotografie z archivu autora

8 Metodický pokyn Pomocí prezentace v PowerPointu, která obsahuje interaktivní úkoly, je možné s dětmi vytvářet pravidla, jak zacházet a vážit si hraček. Na 3. – 5. snímku děti volí jednu vhodnou hračku k dané činnosti. Na 6. snímku děti pojmenovávají jednotlivé hračky a mohou přemýšlet jednak o tom, co by se stalo s hračkou, kdyby se používala k jinému účelu, než je určena, a jednak o tom, že každá věc má své místo. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Na magnetickou tabulku děti připevňují vystřižené obrázky hraček z časopisu a určují jejich účel. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA
PODOBLAST: SEBEPOJETÍ, CITY A VŮLE (SEBEVĚDOMÍ A SEBEUPLATNĚNÍ) VZDĚLÁVACÍ CÍLE: Rozvoj a kultivace mravního vnímání; získání schopnosti záměrně řídit svoje chování KONKRETIZOVANÉ VÝSTUPY: Uvědomovat si, že fungování skupiny je postaveno na pravidlech soužití, podílet se na nich a respektovat je. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Přicházet s vlastními nápady Řešení jednoduchých problémů a samostatné rozhodování Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Hračky – pravidla ve třídě MŠ"

Podobné prezentace


Reklamy Google