Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Logo pro veverky a kamarády

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Logo pro veverky a kamarády"— Transkript prezentace:

1 Logo pro veverky a kamarády

2 NAŠI KAMARÁDI SKŘÍTKOVÉ PRŮVODCI VZDĚLÁVACÍMI OBLASTMI
Dítě a jeho psychika Dítě a svět Dítě a společnost Dítě a ten druhý Dítě a jeho tělo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Mezi zvířátky jsou dvě veverky, kde bydlí?

4 S veverkami kamarádí žabky, pošli je domů…

5 Ostatní kamarádi chtějí taky domů, pomoz jim…

6 Zacvič si s kamarády ze všech tříd….

7

8 Použité zdroje obrázků
(veverky – omalovánky)

9 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (vlna, papír, pastelky, fixy, nůžky,…) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Metodický postup Materiál pomáhá k seznámení s jednotlivými třídami v mateřské škole Na kocourku – veverky, berušky, motýlci a žabičky. Navazuje výtvarná aktivita – tvoření loga jednotlivých tříd. Děti mohou použít papíry, vlny nebo kousky různobarevných vln. Děti mohou k tvoření log využít vytištěný pracovní list nebo ho mohou použít jako omalovánky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s interaktivním výukovým materiálem
1. snímek – veverky po dotyku odskáčou do lesa, ostatní zvířátka se zahoupou a zesvětlají. 2. snímek – žabky po dotyku skočí do rybníčka, ostatní zvířátka se zahoupou a zesvětlají. 3. snímek – motýlci a berušky po dotyku odletí na louku, ostatní zvířátka se zahoupou a zesvětlají. 4. snímek – jednotlivá zvířátka po dotyku proběhnou vlastní trasu. 5. snímek – pracovní list, bez animací Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JEHO TĚLO (BIOLOGICKÁ) Vzdělávací podoblast Jemná motorika – koordinace ruky a oka Dosažené konkretizované výstupy – stříhat, lepit, pracovat s provázkem/ vlnou,… Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Logo pro veverky a kamarády"

Podobné prezentace


Reklamy Google