Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU"— Transkript prezentace:

1 ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace

2

3

4

5 Použité zdroje obrázků

6 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Z kufříku KUMUČ využijeme modely zvířátek Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Metodický postup Porovnat a uspořádat zvířátka dle daného kritéria;
Po ukončení prezentace se zvířaty, použijeme z kufříku KUMUČ modely zvířátek. Zvířátka můžeme třídit dle dalších kritérií (velikost, barva, počet nohou, srsti). Na závěr si děti mohou postavit zoologickou zahradu. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti se seznamují se zvířátky. Třídí je dle kritéria, zda se pohybují ve vodě x vzduchu x po zemi. Správně přiřazené zvíře se přesune na obrázek znázorňující místo, nesprávně označené zvíře zmizí. U každého snímku mohou děti jmenovat další zvířata, která do skupiny patří. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
Téma: Zvířata ve vodě, na zemi a ve vzduchu Vzdělávací oblast: DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA Podoblast: Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy: Porovnat a uspořádat předměty dle stanoveného pravidla Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU"

Podobné prezentace


Reklamy Google